Συνέχεια με ντέρμπι στη Λεωφόρο

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΟ ΚΑΙ ΑΕΚ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2023 9:05

Έχοντας την κούραση από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ καλούνται να ανταπεξέλθουν και στον... μαραθώνιο της Super League.

Για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι δύο πρώτοι κοντράρονται στη Λεωφόρο, σε ένα ντέρμπι αποδείξεων και ενδείξεων ενόψει της συνέχειας.
Μάλιστα, το παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι αυτό που θα ρίξει την αυλαία της αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» έχουν το απόλυτο μέχρι στιγμής, με 3/3, κρατώντας μάλιστα απαραβίαστη την εστία τους. Από την άλλη, η νταμπλούχος μετράει ήδη δύο απώλειες -αμφότερες εντός έδρας- και ενδεχόμενη ήττα θα την αφήσει αρκετά μακριά από την κορυφή. Σημαντικό ρόλο, ωστόσο, θα παίξει και η κούραση, αλλά και η ψυχολογία, στους παίκτες των δύο ομάδων, έπειτα από τις αναμετρήσεις τους απέναντι σε Βιγιαρεάλ και Μπράιτον, αντίστοιχα, στην πρεμιέρα των Ομίλων του UEFA Europa League.
Αντίστοιχη υποχρέωση είχε κι ο Ολυμπιακός που, μετά τη Φράιμπουργκ, φιλοξενεί και τη νεοφώτιστη Κηφισιά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν εμφανώς καλύτερα δείγματα γραφής σε σχέση με πέρυσι, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο τους, αλλά και η Κηφισιά αποδεικνύει μέχρι στιγμής πως δεν παρατάει κανένα παιχνίδι της. Το ίδιο ισχύει και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που, αν και «πληγωμένος» από τραυματισμούς, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Συνεχόμενα δύσκολα ταξίδια για τους «ασπρόμαυρους» που την Πέμπτη (21/9) βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας για το ματς με την Ελσίνκι, για τους Ομίλους του UEFA Europa Conference League.
Κατά τα άλλα, ο ΟΦΗ περιμένει στο Ηράκλειο τον Ατρόμητο, φιλοδοξώντας αφενός να κάνει το 3x3 εντός έδρας, αφετέρου να ρίξει κι άλλο αλάτι στις ανοιχτές πληγές των Περιστεριωτών που ακόμη δεν έχουν «τρίποντο». Στις Σέρρες, τα «λιοντάρια» του Πάμπλο Γκαρσία κοντράρονται με τη Λαμία, με τις δύο ομάδες να έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις μέχρι στιγμής.
Θέλοντας να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του, ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Παναιτωλικό, ο οποίος αγνοεί τη νίκη και θέλει να αφήσει πίσω του την «πεντάρα» από τον Παναθηναϊκό. Στο Πανθεσσαλικό, τέλος, ο Βόλος συγκρούεται με τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Θεσσαλούς να μην έχουν ακόμη «τρίποντο» και τους Αρκάδες βαθμό εκτός έδρας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
17:30, «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ-Ατρόμητος
20:00, Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, Πανσερραϊκός-Λαμία
ΑΥΡΙΟ
17:00, Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός-Κηφισιά
17:30, «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης-Παναιτωλικός
20:00, Πανθεσσαλικό Στάδιο, Βόλος ΝΠΣ-Αστέρας Τρίπολης
20:30, Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
ΔΕΥΤΕΡΑ
21:00, «Απόστολος Νικολαΐδης», Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2023/24
1. Ολυμπιακός    4 αγ.    10
2. Παναθηναϊκός    3    9
3. ΟΦΗ    4    7
4. ΠΑΟΚ    4    7
5. ΠΑΣ Γιάννινα    4    5
6. ΑΕΚ    3    5
7. Λαμία    4    5
8. Άρης    4    4
9. Αστέρας Τρ.    4    4
10. Κηφισιά    4    4
11. Πανσερραϊκός    4    3
12. ΝΠΣ Βόλος    4    2
13. Παναιτωλικός    3    2
14. Ατρόμητος    3    1

 

Ο ΙΤΑΛΟΣ ΣΟΤΣΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΟ-ΑΕΚ
Ο Ιταλός διαιτητής Σιμόνε Σότσα θα διευθύνει τελικά το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου μεθαύριο Δευτέρα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας της Super League. Ο 36χρονος διαιτητής του ντέρμπι Ιντερ-Μίλαν της περασμένης αγωνιστικής στην Ιταλία ορίστηκε από την ΚΕΔ.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «H UEFA ενημέρωσε αργά χθες βράδυ την ΕΠΟ ότι για τον αγώνα της Δευτέρας, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική της SL1 είναι διαθέσιμος ο Ιταλός διαιτητής Σιμόνε Σότσα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα διαιτήτευσε το ιταλικό ντέρμπι Ίντερ-Μίλαν. Η ΚΕΔ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία για τον ορισμό του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass