26 χρόνια χωρίς τον Γιώργο Μητσιμπόνα

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥ «ΚΑΜΠΟΥ» ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2023 11:20

Είκοσι έξι χρόνια από τη μέρα του τραγικού τροχαίου στη Λάρισα, που στέρησε τη ζωή σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της εποχής του, τον Γιώργο Μητσιμπόνα, είναι πολλά, αλλά παράλληλα είναι και λίγα για να λησμονήσει τον μεγάλο και αδικοχαμένο άσο η κοινωνία της Θεσσαλικής πόλης, ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι φίλαθλοι της χώρας γενικώς.


Σαν σήμερα στις 13/9/1997 έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο ο Γιώργος Μητσιμπόνας, ένας σπουδαίος κεντρικός αμυντικός και υπέροχος άνθρωπος, που πέρασε μετά το ξεκίνημά του στη Λάρισα, από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό πριν επιστρέψει και πάλι στην ομάδα του κάμπου.
Ηγετική φυσιογνωμία, σύνδεσε το όνομά του με τη μεγάλη ομάδα της ΑΕΛ τη δεκαετία του ‘80 και αγαπήθηκε όσο λίγοι, όχι μόνο στον θεσσαλικό κάμπο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Οικονόμο Λάρισας. Φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας 26 φορές, από τις οποίες τις μισές ακριβώς ως παίκτης του ΠΑΟΚ..., αλλά πρόλαβε να «χτίσει» ένα σπουδαίο όνομα που ήταν αρκετό για να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των μεγάλων ομάδων.
Είχε γεννηθεί στις 11 Νοεμβρίου 1962 στην Τσαρίτσανη Λάρισας και «έφυγε» από τη ζωή με τον τραγικό και ξαφνικό θάνατό του σε ηλικία μόλις 35 ετών. Σαν σήμερα.
Στον Δικέφαλο αγωνίστηκε από το 1989 έως το 1992, καταγράφοντας 130 συμμετοχές, ενώ σημείωσε και 5 γκολ. Στην τριετία που αγωνίστηκε στην Τούμπα ήταν άψογος επαγγελματίας και δέθηκε με τον κόσμο της ομάδας σε μεγάλο βαθμό.
Ο θάνατός του σε τροχαίο έξω από τη Γιάννουλη ήταν ανεξήγητος και αναπάντεχος. Μέρα μεσημέρι πηγαίνοντας σε προπόνηση του Τυρνάβου, μια μέρα καθαρή και ηλιόλουστη.
Ο Μητσιμπόνας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γενέτειράς του, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, όπου αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ φορ και το 1981 μεταγράφηκε στην ΑΕΛ, όντας επιλογή του τότε προπονητή της ομάδας Αντώνη Γεωργιάδη. Οι καλές εμφανίσεις του είχαν ως φυσικό επακόλουθο την κλήση του το 1984 στην Εθνική Ελλάδος. Το 1983-1984 αγωνίστηκε στην ολυμπιακή ομάδα. Όντας επί σειρά ετών αναντικατάστατο στέλεχος, αλλά και αρχηγός της Λάρισας συνέβαλε τα μέγιστα στις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου τη δεκαετία του 1980. Το καλοκαίρι του 1989 αποχώρησε από τη Λάρισα και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ για τρία χρόνια. Το καλοκαίρι του 1992 αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ και μεταπήδησε στον Ολυμπιακό, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το καλοκαίρι του 1994 επέστρεψε στη Λάρισα, την ομάδα με την οποία καθιερώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά τον υποβιβασμό της θεσσαλικής ομάδας το 1996 αποχώρησε οριστικά από τον σύλλογο. Σε 10 συνολικά χρονιές στους «βυσσινί» είχε 267 συμμετοχές και 34 τέρματα. Επόμενος και τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Τύρναβος και η Γ’ Εθνική, όπου είχε προπονητή τον πρώην συμπαίκτη του στη Λάρισα, Νίκο Αργυρούλη. Την περίοδο 1996-97 είχε 29 συμμετοχές και 8 γκολ βοηθώντας τη θεσσαλική ομάδα να φτάσει στην 4η θέση του Βορείου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Λίγους μήνες πριν το τραγικό δυστύχημα, όταν ο Γιώργος Μητσιμπόνας είχε φύγει από τον Ολυμπιακό, είχε δηλώσει «δεν στενοχωριέμαι που φεύγω από τον Ολυμπιακό, στενοχωριέμαι για τον θάνατο του Σένα». Ο κορυφαίος πιλότος είχε χάσει τη ζωή του την 1η Μαΐου 1994, όταν συνέβη το θανατηφόρο δυστύχημα και ο Μητσιμπόνας τον μνημόνευσε σε μια άκαιρη συγκυρία, εκτιμώντας το ταλέντο και το ριψοκίνδυνο χαρακτήρα του Βραζιλιάνου οδηγού της F1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass