Επέστρεψαν από τη Γερμανία γεμάτοι εμπειρίες

ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2023 11:10

Γεμάτοι εμπειρίες επέστρεψαν από το ταξίδι τους στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στη Νυρεμβέργη οι ποδοσφαιριστές των τμημάτων Κ-16 και Κ-14 του Προμηθέα.

Οι μικροί άσοι του λαρισινού συλλόγου, στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων, έμειναν για μία εβδομάδα στη Νυρεμβέργη όπου πραγματοποίησαν κοινές προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια με τους ποδοσφαιριστές της F.C. Hellenic Sport Club Fürth. Παράλληλα, αγωνίστηκαν σε φιλικό παιχνίδι στην ηλικιακή κατηγορία Κ-14 και με τη SG Quelle Furth.
Όπως επισήμανε ο υπεύθυνος του Λαρισινού συλλόγου Βαγγέλης Στεφανής «αυτό που αποκομίσαμε από το συγκεκριμένο ταξίδι είναι η αθλητική κουλτούρα που υπάρχει στη Γερμανία, οι τέλειες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλες τις κατηγορίες (οι οποίες όλες σχεδόν είναι με τη χρηματοδότηση των εκάστοτε Δήμων), αλλά και το πόσο έχουν κατανοήσει σαν κοινωνία ότι αναγνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος μπορείς να αλλάξεις και να βελτιώσεις το μέλλον σου».

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Εκτός από το αγωνιστικό μέρος, οι μικροί ποδοσφαιριστές του Προμηθέα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα αξιοθέατα της Νυρεμβέργης, καθώς και ιστορικά μνημεία της γερμανικής πόλης, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι.

 

ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πριν την άφιξή της στη Νυρεμβέργη η αποστολή του Προμηθέα βρέθηκε στη Βουδαπέστη όπου διανυκτέρευσε στο κέντρο της Ουγγρικής Ομοσπονδίας στο Τelki. Για τον λαρισινό σύλλογο ήταν η τρίτη φορά που επισκέφτηκε το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο (ένα άρτια οργανωμένος αθλητικός χώρος σε επίπεδο Εθνικών ομάδων), καθώς είχε προηγηθεί η παραμονή της για μία εβδομάδα το 2009 και το 2016 πραγματοποιώντας προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια.
Η αποστολή του Προμηθέα διανυκτέρευσε στη Βουδαπέστη και κατά την επιστροφή της από τη Νυρεμβέργη στη Λάρισα με τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του λαρισινού συλλόγου να απολαμβάνει κρουαζιέρα στον Δούναβη βλέποντας φωταγωγημένη την όμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

 

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Έχοντας ξεκινήσει την προετοιμασία τους εδώ και 30 ημέρες για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 τόσο το ανδρικό τμήμα όσο και τα τμήματα Κ-16 και Κ-14 περιμένουν να δοθεί το «πράσινος φως» για την επιστροφή στις προπονήσεις, αλλά και την έναρξη των πρωταθλημάτων μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές που υπέστη η Λάρισα από την υπερχείλιση του Πηνειού.
Ο Προμηθέας παραμένει πιστός στη φιλοσοφία του που είναι η προώθηση των νέων παιδιών στην ανδρική ομάδα και η αγωνιστική τους παρουσία σε όλα τα παιχνίδια, καθώς επίσης και η χαρά της συμμετοχής σε όλα τα τμήματα της ακαδημίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass