Ελληνικός θρίαμβος Μανωλίδη-Παπαδημητρίου

*ΣΤΟ 1o BALKAN ROAD RACE-TOUR OF THESSALY EXALCO

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2023 11:50

Μετά την  εντυπωσιακή τελετή έναρξης στη Λάρισα, τη σκυτάλη του1oυ BALKAN ROAD RACE-TOUR OF THESSALY EXALCO ανέλαβε ο Νομός Τρικάλων, και ιδιαίτερα το χωριό Σαρακήνα, όπου από νωρίς το τεχνικό επιτελείο της οργάνωσης εργαζόταν πυρετωδώς για την

προετοιμασία του αγωνίσματος της Ατομικής Χρονομέτρησης. Οι χώροι πλησίον της εκκίνησης είχαν καθαριστεί επιμελώς από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η ομάδα των Εθελοντών πρόσεχε για τυχόν «ανεπιθύμητες» καταστάσεις, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.
Η εκκίνηση του 1ου αθλητή δόθηκε στις 16:00 ακριβώς από την ειδική ράμπα εκκίνησης η οποία στεκόταν με φόντο πίσω της κάποια από τα επιβλητικά βράχια της περιοχής των Μετεώρων.
Τον χορό των μεταλλίων άνοιξε η αθλήτρια Ειρήνη Παπαδημητρίου, η οποία κατάφερε να διατηρήσει ένα δυνατό τέμπο μέχρι το τέλος και να πάρει τη νίκη στην οποία πίστεψε από την πρώτη της πεταλιά!
Ακολούθησε ο Στράτος Μανωλίδης ο οποίος, κατά τη διάρκεια της εκκίνησης ήταν εμφανώς συγκεντρωμένος στον αγώνα, μέχρι τα πρώτα 2 χιλιόμετρα όπου έπιασε επίσης δυνατό ρυθμό τον οποίο κράτησε μέχρι τη γραμμή τερματισμού του αγώνα. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Μπερδεμπές Κ. που αγωνίστηκε μέχρι τέλους για να μειώσει την απόσταση από τον 2ο Ρουμάνο αθλητή Σ. Καμπεάν.
Στην κατηγορία των Mencadet ο T. Σιφουνιός  τερμάτισε στην 3η θέση με τον Ρουμάνο Ντ. Κομάν να παίρνει την πρωτιά στην κατηγορία.
Η κατηγορία των women Junior είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολύ ελληνικό χρώμα καθώς δύο Ελληνίδες αθλήτριες η Φριντζήλα και η Κόκκαλη τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
Στην κατηγορία των WOMEN Elite η αθλήτρια από τη Ρουμανία Μουρεσάν δεν άφησε κανένα περιθώριο τόσο στην Πέτραβα από τη Βόρεια Μακεδονία, όσο και στην Ελληνίδα, Μ. Γιαμπάνη, η οποία κυνήγησε τον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση του βάθρου!
Το αγωνιστικό σκέλος της ατομικής χρονομέτρησης ολοκληρώθηκε με την κατηγορία Menelite, στην οποία δεν υπήρχε ελληνική εκπροσώπηση στο βάθρο των νικητών. Την πρωτιά πήρε ο πολύ δυνατός αθλητής από τη Σερβία, I. Όγκνεν με χρόνο πολύ εντυπωσιακό, που έφτανε για να μην απειληθεί από τους δύο Ρουμάνους αθλητές  Ντ. Εμίλκαι, M. Χραασίμ. Αμφότεροι τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα!
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ
ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
Οι απονομές των επάθλων στους νικητές του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και του Tour of Thessaly έλαβαν χώρα κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, που βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO!
Στις απονομές οι οποίες έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας, έδωσαν το παρών και έκαναν: Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωσταντίνος Αγοραστός, οι αντιπεριφερειάρχες  Αθλητισμού Κωνσταντίνος Καλαμπάκας, Τουρισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας, Χρήστος Γακόπουλος, ο περιφερειακός  σύμβουλος κ. Θανάσης Ακρίβος, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Π. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο δήμαρχος Μετεώρων Θόδωρος Αλέκος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Παπανικολάου, ο πρόεδρος της Βαλκανικής Ενώσεως Ποδηλασίας Εμίν Μουφτούογλου, o αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ενωσης κ. Νώντας Σαρρής, η γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Σαμπρίνα Τβιςς, ο ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Τσοπούρογλου.
Οι αγώνες του Tour of Thessaly Exalco συνεχίζονται σήμερα από την πόλη της Καρδίτσας με εκκίνηση και τερματισμό στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, που θα φέρουν στη μνήμη του κόσμου στιγμές από το πέρασμα του Tour of Hellas!
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κατηγορία Mencadet
1ος Ντ. Κομάν (Ρουμανία)
0:17:06.820
2ος Τζ. Μάρκοβιτς (Σερβία)
0 :17:07.513
3ος T. Σιφουνιός (Ελλάς) 0:17:24.617
ΜΕΝ JUNIOR
1ος Ε. Μανωλίδης (Ελλάς)
2ος Τσ. Τσαμπεάν (Ρουμανία)
3ος Κ. Μπερδεμπές (Ελλάς)
Women Cadet
1η Ε. Παπαδημητρίου (Ελλάς)
2η Α. Σαφίρι (Κύπρος)
3η Μπούς Ερτέκιν (Τουρκία)
WOMEN JUNIOR
1η Ι. Τσιοκλού (Ρουμανία)
2η Ν. Φριτζίλα (Ελλάς)
3η Β. Κόκκαλη (Ελλάς)
WOMEN Elite
1η M. Μουρεσάν (Ρουμανία)
2η Ε. Πέτροβα (Β. Μακεδονία)
3η M. Γκιαμπάνι (Ελλάς)
MEN ELITE
1ος Ι. Ογκνέν (Σερβία) 0:37:26.797
2ος Ντ. Εμίλ (Ρουμανία) 0:39:11.777
3ος M. Χαρασίμ (Ρουμανία)  0:40:24.807

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ:
Συνεχίζουμε…
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος έμεινε από την πρώτη μέρα των αγώνων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  που μεταξύ των άλλων τόνισε ότι χθες η Θεσσαλία κέρδισε δύο στοιχήματα, της ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων, καθώς ήταν η διοργάνωση της ατομικής χρονομέτρησης και δεύτερο της ανάδειξης των Μετεώρων που αποτελούν  έναν από τους γνωστότερους τουριστικούς  προορισμούς στον κόσμο και η εικόνα τους μέσω του ποδηλάτου ταξίδεψε σε όλα τα Βαλκάνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass