«Χάλκινη» η Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2023 7:48

Το χάλκινο μετάλλιο στα 35 χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η Eλληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 2:43:22, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ, και κατέλαβε την τρίτη θέση. Πρώτη ήταν η Ισπανίδα Μαρία Πέρεθ, η οποία τερμάτισε σε 2:38:40, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, ενώ τη δεύτερη θέση με χρόνο 2:40:52 κατέλαβε η Κίμπερλι Γκαρσία Λεόν από το Περού, η οποία στο περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, τόσο στα 20 χιλιόμετρα, όσο και στα 35 χιλιόμετρα βάδην.
Στον χθεσινό τελικό των 35 χιλιομέτρων μετείχαν άλλες δύο Ελληνίδες αθλήτριες. Η Κυριακή Φιλτισάκου κατετάγη 26η με επίδοση 3:02:16, ενώ η Όλγα Φιάσκα εγκατέλειψε.
Στο μεταξύ, στα 35 χιλιόμετρα βάδην των ανδρών, το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ισπανός Άλβαρο Μαρτίν με χρόνο 2:24:30, επίδοση που αποτελεί εθνικό ρεκόρ. Την τριάδα συμπλήρωσαν ο Μπράιαν Ντάνιελ Πιντάδο από τον Ισημερινό με 2:24:34, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Αμερικής, και ο Ιάπωνας Μασατόρα Καουάνο με 2:25:12, επίδοση που αποτελεί φετινό ρεκόρ.
Στον τελικό των 35 χιλιομέτρων των ανδρών έλαβε μέρος και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος εγκατέλειψε.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ
Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στη Βουδαπέστη.
Χαρακτηριστικά, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Για ακόμα μια φορά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μάς γεμίζει περηφάνια και χαρά. Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης αποτελεί μήνυμα πως όταν θέλεις κάτι πολύ, μπορείς να το καταφέρεις, ακόμη και αν ο αγώνας είναι τιτάνιος. Το μετάλλιο είναι η επιβράβευση για το πάθος και τη διαρκή της προσπάθεια. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην Αντιγόνη και στην οικογένειά της όσο και στην ομάδα της και τον προπονητή της για τη μεγάλη διάκριση που σηκώνει ψηλά την Καρδίτσα, τη Θεσσαλία και την Ελλάδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass