Ορτσα στο πετάλι να ‘ρθουνε κι οι άλλοι πάμε για ορθοπεταλιές

*Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ TOYR OF THESSALY ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2023 13:10

«Όρτσα στο πετάλι
να ‘ρθουνε κι οι άλλοι
πάμε για ορθοπεταλιές
Τα ποδήλατά μας
όπως τα όνειρά μας
ξέρουν από ανηφοριές»
τραγουδούσε ο Κώστας Μακεδόνας σε στίχους Άκη Δαβαράκη, και το ίδιο θα σιγοτραγουδάει όλη η Θεσσαλία με το TOUR OF THESSALY-EXALCO από 25 έως 27 Αυγούστου σε μια διοργάνωση που γίνεται για πρώτη φορά, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να τολμάει να φέρει 200 περίπου ποδηλάτες από 14 χώρες με στόχο να διαφημίσει τουριστικά την περιοχή, αλλά και να κάνει το ποδήλατο φιλοσοφία ζωής. Η Περιφέρεια με τους περισσότερους ποδηλατόδρομους και τα λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους δείχνει ότι είναι κυρίαρχη στη φιλοσοφία του ποδηλάτου και στην οδική ασφάλεια για την ανάπτυξή του.


Χθες το θέμα της ασφάλειας ήταν το βασικό σε σύσκεψη που έκανε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, στην οποία κάλεσε όλους τους αστυνομικούς διευθυντές των νομών της Θεσσαλίας προεξάρχοντος του περιφερειακού Αγάπιου Χαρακόπουλου, αλλά και αρκετούς περιφερειακούς συμβούλους ώστε όλοι μαζί, με αρμονική συνεργασία, να βοηθήσουν στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός των αντιπεριφερειαρχών Βασίλη Πινακά (χωρικός), Κώστα Καλαμπάκα (Αθλητισμού) παρευρέθηκαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Λιούπας (με θητεία ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού), Ανδρέας Μπρέζας.
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Σάββας Τσοπούρογλου διαβεβαίωσε μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Μπαρμπαγιάνη ότι όλα είναι έτοιμα για τη διοργάνωση από θέμα ασφαλών διαδρομών και φιλοξενίας των αθλητών σε ξενοδοχεία της Λάρισας και της Καρδίτσας (θα είναι η Εθνική ομάδα της Ρουμανίας).
Επίσης, το «παρών» έδωσε ο Λευτέρης Ακριτίδης που έχει αναλάβει τη διοργάνωση των εκκινήσεων και των τερματισμών, ενώ αύριο αναμένεται να έρθει και ο αλυτάρχης του αγώνα Βλαδίμηρος Πέτσας, γνώριμος στο λαρισινό κοινό από τη θητεία του στον γύρο Ελλάδας όταν πέρασε από τη Θεσσαλία.
Η φετινή διοργάνωση αποτελεί «πιλότο» ενόψει της επόμενης που αναμένεται να συνδυαστεί με το φόρουμ της ποδηλασίας που αρχίζει να καθιερώνεται στη Λάρισα, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις. Άλλωστε η Θεσσαλία έχει εμπειρία από τον Θάνο Γεωργίου, υπεύθυνο εκδηλώσεων του γύρου της Ελλάδας.
Η φιλοσοφία του ποδηλάτου δείχνει να έχει περάσει στη Θεσσαλία, η οποία αρχίζει να θυμίζει περιοχή ιδιαίτερα υψηλού βιοτικού επιπέδου.
Μην ξεχνάμε ότι ένας στους τρεις Ολλανδούς χρησιμοποιεί το ποδήλατο στις καθημερινές του μετακινήσεις, καθώς η Ολλανδία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε ποσοστό χρήσης ποδηλάτου (30%) και μία από τις χώρες με το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.
Ακολουθεί η Δανία με ποσοστό περίπου 20%, η Σουηδία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Ιρλανδία και η Αυστρία.
Στη Δανία, που αποτελεί παράδειγμα προώθησης της κυκλοφορίας στην πόλη κάνοντας πεντάλ, το 42% του οδικού δικτύου (Κοπεγχάγη) είναι εφοδιασμένο με ειδική υποδομή για ποδήλατα, με αποτέλεσμα το ποδήλατο να κερδίζει τη μάχη έναντι του Ι.Χ.
Αθλητές, ερασιτέχνες, απλοί φίλοι του ποδηλάτου, παιδιά, καθημερινοί πολίτες που ενδιαφέρονται για την εναλλακτική μετακίνηση, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό σε οποιαδήποτε μορφή του, αναμένεται να δώσουν ραντεβού στη διοργάνωση.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass