Πώς «χτίζεται» η ΕΑΛ για τη φετινή περίοδο

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2023 11:25

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΕΑΛ, «νεοφώτιστη» πέρυσι στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών, κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία, έστω και την τελευταία στιγμή, σε μια δύσκολη αγωνιστικά χρονιά, που -πέραν τριών ομάδων που διεκδικούσαν την άνοδο- οι υπόλοιπες εννέα ήταν σχεδόν ισοδύναμες και υποβιβάστηκαν τέσσερις.


Φέτος ο στόχος παραμένει  ίδιος, αλλά ελπίδα όλων είναι να επιτευχθεί πιο άνετα. Άλλωστε τα πράγματα αλλάζουν λίγο…
Υπάρχει η αγωνιστική αποχώρηση δύο παικτών, του Τάσου Μωυσιάδη και του Αποστόλη Καλύβα, οι οποίοι έχουν προσφέρει πολλά στην ΕΑΛ με πολλούς και διάφορους τρόπους. Παραμένουν όμως κοντά της με άλλες αρμοδιότητες και ρόλους πλέον. Επίσης υπάρχει μια σημαντική απώλεια, αυτή του ταλαντούχου και διεθνή με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας Πέτρου Πηλίτση (μετά από τόσα χρόνια ένας Λαρισαίος βολεϊμπολίστας βρέθηκε σε μια εθνική ομάδα έχοντας βασικό ρόλο), αφού πλέον ανοίγει τα «φτερά» του για μεγαλύτερα πράγματα σε ομάδα της Αθήνας που αγωνίζεται στην Preleague.
Υπάρχουν όμως κι επιστροφές, ανανεώσεις, αλλά και προσθήκες στο δυναμικό της ομάδας. Καταρχάς ανανέωσαν τη συνεργασία τους οι δύο κεντρικοί «πύργοι» της ομάδας, ο Γιώργος Μαγκούτης και ο Σωτήρης Μπαζιάνας, όπως και ο νεαρός Κώστας Κωνσταντινίδης. Οι πασαδόροι της ομάδας, Κωνσταντίνος Τσέτσιλας, Κώστας Μαντάρας και Θάνος Παπαθανασίου, επίσης συνεχίζουν μαζί, όπως και ο διαγώνιος Χρήστο Πράπας, αλλά και ο ακραίος Κώστας Πανταζόπουλος.
Ιδιαίτερη θετική χαρακτηρίζεται από τους ιθύνοντες του αθλήματος και η συνέχεια της συνεργασίας με τον ακραίο Θάνο Γερομιχαλό, που με την εμπειρία του βοήθησε πολύ στον στόχο της παραμονής.
Επιστρέφει ακόμα ο Χάρης Ναλετάκης, αφού λόγω του τραυματισμού του στα μπαράζ ανόδου τον Μάιο του 2022 δεν μπόρεσε πέρυσι να βοηθήσει την ομάδα. Μαζί επιστρέφει και ο Αλέξανδρος Νταφούλης, αφού έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον Αχιλλέα Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει.
Δύο θα είναι οι νέες προσθήκες στο ρόστερ. Τη θέση του Πηλίτση θα καλύψει ο έμπειρος Άγγελος Σωτηρίου που προέρχεται από την Αργώ Βόλου και έχει αγωνιστεί στην ΕΑΛ και την περίοδο 2015-2016 στην Α2 Εθνική. Μαζί του επιστρέφει, μετά από πολλά χρόνια σε ομάδες της Αθήνας, και ο Άρης Παπαδογούλας για να βοηθήσει και αυτός στους φετινούς στόχους.
Οι νεαροί Δημήτρης Στασινός και Παύλος Τσακάκης από τα τμήματα υποδομής συμμετέχουν στην ανδρική ομάδα για απόκτηση εμπειριών απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.
Στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται και φέτος ο Λάμπρος Πράπας που δεν αποκλείει σύμφωνα με δηλώσεις του δύο-τρεις μεταγραφικές κινήσεις ακόμα. Στόχος; Η άνετη και όσο πιο γρήγορα γίνεται παραμονή. Ιδιαίτερα δύσκολο αφού και πάλι η Β’ ζώνη της κατηγορίας θα έχει πολύ ανταγωνιστικές ομάδες.
Αυτές είναι οι: Ε.Α. Λάρισας, Α.Ο. Ορεστιάδας, Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου, Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής, Α.Π.Σ. Ήφαιστος Φλώρινας, Α.Σ. Ελπίς Αμπελοκήπων, Α.Σ. Μακεδονικός, Ο.Π.Α.Θ. Περσέας, Φοίνικας Πολίχνης, Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας, Σ.Φ.Φ.Α. Άμιλλα Τρικάλων.
Με μία μίξη μεγαλύτερων έμπειρων, αλλά και νέων (προερχόμενων από τα τμήματα υποδομής), παικτών που οι ηλικίες τους ξεκινούν από 17 χρονών δένουν αρμονικά και δείχνουν ότι το ανδρικό βόλεϊ επιστρέφει ξανά στο προσκήνιο του λαρισινού αθλητισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass