Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2023 8:00

Ο Παναθηναϊκός σφραγίζει το «εισιτήριο» της πρόκρισης
*ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΝΙΠΡΟ ΣΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΤΟΥ 1-3

Με τους αγώνες ρεβάνς για τον Β’ προκριματικό γύρο συνεχίζεται το προσεχές διήμερο (1-2 Αυγούστου) η... δράση στο Champions League και το ενδιαφέρον -από ελληνικής πλευράς- μονοπωλεί η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο. Το «τριφύλλι» υποδέχεται σήμερα (1/8, 20:30) την ουκρανική ομάδα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμα πρόκρισης που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στη νίκη του με 3-1 στο Κόζιτσε, προκειμένου να περάσει στον επόμενο γύρο, όπου... περιμένει ήδη η Μαρσέιγ. Μολονότι οι «πράσινοι» είναι το φαβορί, μετά την επικράτησή τους στο πρώτο παιχνίδι, καλούνται να παρουσιαστούν σοβαροί και στη ρεβάνς και να τελειώσουν τη... δουλειά με την Ντνίπρο, προκειμένου να παρουσιαστούν στο «ραντεβού» με τη γαλλική ομάδα για τον Γ’ προκριματικό γύρο, αλλά και να εξασφαλίσουν κατ’ ελάχιστον τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League.


Στο μεταξύ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναμετράται στο Καζακστάν με την Αστάνα και καλείται να μην... αυτοκτονήσει, μετά την επικράτησή της με 4-0 στην Κροατία, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τον Γ’ προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Τέλος, η Γκενκ υποδέχεται στο Βέλγιο τη Σερβέτ, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς... λογαριασμούς μετά το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης και τον ηττημένο από αυτό το ζευγάρι να είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League.
Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για τον Β’ προκριματικό γύρο του Champions League (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης), καθώς και τα ζευγάρια για τον Γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης έχουν ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ντνίπρο (Ουκρανία) (3-1)
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) (1-1)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Άρης Λεμεσού (Κύπρος) (2-6)
Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) (1-0)
ΑΥΡΙΟ
Αστάνα (Καζακστάν)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) (0-4)
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)-Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία) (2-3)
Χάκεν (Σουηδία)-Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε) (0-0)
Μόλντε (Νορβηγία)-Ελσίνκι (Φινλανδία) (0-1)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) (0-1)
Γκενκ (Βέλγιο)-Σερβέτ (Ελβετία) (1-1)
Κοπεγχάγη (Δανία)-Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) (2-0)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) (2-2)

 

«Αυλαία» στο Πανθεσσαλικό
*ΣΤΙΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΟΛΟΣ-ΛΑΜΙΑ

 

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα ανοίξει η αυλαία της Super League για την περίοδο 2023-24, καθώς ο αγώνας του Βόλου με τη Λαμία ορίστηκε ως το εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν, την Παρασκευή 18 Αυγούστου, με ώρα έναρξης τις 9 μ.μ.
Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της πρεμιέρας θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου, με τα ματς της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού θα ορίζονται για το Σάββατο 19 και τα παιχνίδια των άλλων «ευρωπαίων» την Κυριακή 20/8. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, όπως ανακοινώθηκε από τη Super League:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/8
21:00 Βόλος-Λαμία, Πανθεσσαλικό Στάδιο
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/8
20:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Κηφισιά, Εθνικό Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες»
20:45 ΑΕΚ-Παναιτωλικός, OPAP Arena
22:00 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος, Γηπ. «Απ. Νικολαΐδης»
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/8
19:30 ΟΦΗ-Άρης, Γηπ. «Θ. Βαρδιογιάννης»
20:00 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης, Γηπ. Τούμπας
22:00 Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός, Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης»

 

 

Ο Ματίας Ιγκλέσιας στον Ιωνικό
*ΕΜΕΙΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η ΠΑΕ Ιωνικός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ματίας Ιγκλέσιας, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης.
Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας. Ο 38χρονος χαφ έχει να επιδείξει μεγάλη καριέρα και ένα πλούσιο βιογραφικό, ενώ κρατάει και το ρεκόρ του ποδοσφαιριστή (μη Έλληνα) με τις περισσότερες σερί σεζόν στην πρώτη κατηγορία (με 16).
Με καταγωγή από τη Μεντόσα της Αργεντινής, ο Ιγκλέσιας δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο σε μια χώρα που... ζει γι’ αυτό. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Andes Talleres Sport Club για να ενταχθεί στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην Ισπανία αγωνίστηκε και στην Τολέδο και το καλοκαίρι του 2007 ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΛ, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για μια τετραετία (90 συμμετοχές, 2 γκολ).
Ακολούθησε ένα πέρασμα από τον Ατρόμητο για ενάμιση χρόνο και τον Φεβρουάριο του 2014 πήγε στην Κίνα για λογαριασμό της Τσανγκτσούν Γιατάι, με την οποία έπαιξε σε 15 αγώνες, σκοράροντας 2 τέρματα.
Τον Ιανουάριο του 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα. Φόρεσε τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης για επτάμιση χρόνια, μένοντας ελεύθερος προ εβδομάδων από τους Αρκάδες στους οποίους φορούσε το περιβραχιόνιο και έγραψε 217 εμφανίσεις με 18 γκολ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass