ΜΑΧΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Υπόγειες διαδρομές ή διαφάνεια στη σύμβαση για το Ael Fc Arena;

*ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 150-300 τ.μ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ *ΜΑΜΑΚΟΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ - ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ - ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ *ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ *Α. ΓΙΟΥΡΜΕΤΑΚΗΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ…

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2023 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Αυγ 2023 10:35

Υπόγειες διαδρομές ή διαφάνεια υπάρχει στη σύμβαση για το Ael Fc Arena όσον αφορά την εκμίσθωση 150-300 τετραγωνικών μέτρων για 34 χρόνια αντί του ποσού των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι το ερώτημα, όπως προκύπτει από τη χθεσινή διαμάχη του υποψήφιου δημάρχου Θανάση Μαμάκου, που επιμένει να αναφέρεται σε αδιαφανείς διαδικασίες ακόμη και με εισπρακτική εταιρεία, θέτοντας το ερώτημα τι θα γίνει με τα χρέη της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» στη ΔΕΥΑΛ, ύψους 400.000 ευρώ, που αν συμψηφιστούν ο Δήμος Λαρισαίων δεν θα πληρώνει για επτά χρόνια μίσθωμα ούτε ένα ευρώ!


«Ισχύει ότι η Γήπεδο Α.Ε. οφείλει 400.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΛ; Αν ναι, και δεν συμψηφίζεται αυτό το χρέος από την πρώτη κιόλας μέρα, με τα μισθώματα που θέλει να πληρώσει ο Δήμος πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο. Δηλαδή και θα χρωστάει η Γήπεδο Α.Ε. στον Δήμο χρήματα, και θα τους πληρώνει ο Δήμος από τα χρήματα των Λαρισαίων δημοτών. Την ίδια ώρα, βεβαίως, που μπορεί να κόβεται το νερό σε απλούς πολίτες που δεν έχουν πραγματικά να πληρώσουν».
Για καταιγιστικές αποκαλύψεις και για αμείλικτα ερωτήματα προς τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, που εγείρονται από τη σκανδαλώδη υπόθεση της σύμβασης για το FC Arena κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος. Μάλιστα, θέτει προ των ευθυνών τους και όσους δημοτικούς συμβούλους ψήφισαν υπέρ της απόφασης για τη μίσθωση των γραφείων στο γήπεδο. «Όλα θα βγουν στο φως», υπογραμμίζει ο κ. Μαμάκος.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Μαμάκου έχει ως εξής:
«Σε συνέχεια των καταιγιστικών αποκαλύψεων αναφορικά με τη σύμβαση μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και της εισπρακτικής εταιρείας Intrum για το AEL FC Arena (άμεσα ή έμμεσα) θέτουμε στον δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Απόστολο Καλογιάννη τα εξής ερωτήματα:
*Ισχύει ότι η Γήπεδο Α.Ε. οφείλει 400.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΛ; Αν ναι, και δεν συμψηφίζεται αυτό το χρέος από την πρώτη κιόλας μέρα, με τα μισθώματα που θέλει να πληρώσει ο Δήμος πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο. Δηλαδή και θα χρωστάει η Γήπεδο Α.Ε. στον Δήμο χρήματα και θα τους πληρώνει ο Δήμος από τα χρήματα των Λαρισαίων δημοτών. Την ίδια ώρα, βεβαίως, που μπορεί να κόβεται το νερό σε απλούς πολίτες που δεν έχουν πραγματικά να πληρώσουν.
*Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο κύριος Καλογιάννης είπε πως με το ενοίκιο των 55.000 ευρώ τον χρόνο (2 εκατ. ευρώ στο σύνολο) ο Δήμος θα νοικιάζει μόνον 5 γραφεία και την εκμετάλλευση του γηπέδου κι όλων των υπολοίπων (κυλικεία, εστιατόρια, χώροι εκδηλώσεων, κ.λπ.) θα την έχει κάποιος άλλος. Προφανώς ξέχασε να πει, ο κύριος Καλογιάννης, ότι κάποιος φίλος του επιχειρηματίας θα έχει την εκμετάλλευση. Άρα ο Δήμος δεν θα έχει από πουθενά έσοδα. Εάν ναι, πρόκειται για ακόμα ένα τεράστιο σκάνδαλο, διότι ο Δήμος θα πληρώνει τις δόσεις του δανείου ενός ιδιώτη και τα έσοδα του γηπέδου θα πηγαίνουν σε έναν φίλο του, άλλον ιδιώτη!
Καλούμε λοιπόν ονομαστικά τον καθένα δημοτικό σύμβουλο που ψήφισε υπέρ των προτάσεων του κυρίου Καλογιάννη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του άμεσα. Πριν να είναι αργά. Αυτή είναι η κουλτούρα της αριστεράς; Οι εξυπηρετήσεις σε φίλους επιχειρηματίες και τα νταλαβέρια με εισπρακτικές; Όλα θα βγουν στο φως».
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ
Για «Βατερλώ» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επιστροφή στη λάσπη κατηγορεί τον Θανάση Μαμάκο το γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων εκφράζοντας, προφανώς, τις απόψεις του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη. Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι ο Θανάσης Μαμάκος βάζει πάνω από την πόλη το προσωπικό του μικροπαραταξιακό συμφέρον.
Αναλυτικά: «Μετά το «Βατερλώ» που υπέστη ο κ. Μαμάκος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την απουσία περισσοτέρων του 1/3 των συμβούλων της παράταξής του -με αυτούς δηλαδή που θέλει να διοικήσει τον Δήμο- και το τραγελαφικό, δημοτικοί σύμβουλοι που βρέθηκαν στη συνεδρίαση να βγαίνουν εκτός αίθουσας για να μη συνταχθούν με το στείρο και αρνητικό «όχι» στη συμφωνία, επιχειρεί να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος, με τον τρόπο που ξέρει καλά: τοξικότητα, διχασμός, μηδενισμός, άρνηση της πραγματικότητας και λάσπη, πολλή λάσπη.
Και το κάνει με όσα μέσα διαθέτει: με τοξικά τρολ και fake λογαριασμούς στο διαδίκτυο, με μηχανισμούς στημένων δημοσιευμάτων σε προφανούς προέλευσης και στόχευσης ψηφιακές φυλλάδες των Αθηνών. Μέχρι και υπεύθυνους της επικοινωνιακής καμπάνιας του, (όπως γνωστό επιχειρηματία που ξέχασε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα εδώ και χρόνια) ξεσήκωσε από τις παραλίες, εν μέσω θέρους, για να φτιάξουν παραμύθι με δράκους και τέρατα. Δήθεν «σκάνδαλα», υπόγειες συμφωνίες και δεν ξέρουμε τι άλλο. Σε τέτοια απόγνωση έχουν φτάσει.
Ο κ. Μαμάκος προτίμησε να βάλει πάνω από το καλό της πόλης και της ΑΕΛ το δικό του μικροπαραταξιακό συμφέρον ενόψει δημοτικών εκλογών. Οι μοναδικές παρατηρήσεις και αντιπροτάσεις που κατέθεσε αφορούν στην αναβολή της συζήτησης του θέματος με στόχο να παραπεμφθεί στις καλένδες.
Ας το ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά.
Η Δημοτική Αρχή, κινούμενη με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη, την ιστορική ομάδα της ΑΕΛ και προκειμένου το γήπεδο στολίδι να αποκτήσει ξανά ζωή, παρουσίασε πρόταση συμφωνίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, που διασφαλίζει:
* Την επιστροφή της ιστορικής ΑΕΛ στο σύγχρονο αυτό γήπεδο
* Τη χρήση-αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για πολιτιστικούς και αθλητικούς σκοπούς της πόλης και του Δήμου
* Τη χρήση μέρους των γραφείων των εγκαταστάσεων για υπηρεσίες και δομές του Δήμου
Μετά την εγκατάλειψη του γηπέδου, μια υπεύθυνη δημοτική αρχή χρειάζεται να αναζητήσει λύσεις. Και τώρα, αυτήν τη χρονική στιγμή, αυτή βρίσκεται. Ποιος δεν τη θέλει;
Η πρόταση αναλύθηκε διεξοδικά από τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, σε δύο δημόσιες συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, (οι συνεδριάσεις είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο όπου ο καθένας μπορεί να τις παρακολουθήσει για να βγάλει συμπεράσματα) και σε συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν απαντήθηκαν.
Η πρόταση διασφαλίζει τη δυνατότητα χρήσης από την ιστορική ομάδα της πόλης για τα επόμενα 34 χρόνια, ασχέτως προσώπων που βρίσκονται στη θέση του δημάρχου και στη δημοτική αρχή και ασχέτως προσώπων που στελεχώνουν τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ. Μια συμφωνία κρυστάλλινη, διαυγής, δίκαιη και τίμια. Δίνει ξανά ζωή σε μια σπουδαία αθλητική υποδομή με αναπτυξιακή διάσταση για την πόλη.
Οι θιασώτες της ακινησίας, του τέλματος, οι τοξικοί και διχαστικοί, πολιτεύονται μόνο και μόνο με την λάσπη. Ας πορευτούν προς τις εκλογές με τον τρόπο που τους χαρακτηρίζει. Δεν μπορούμε και δεν είμαστε σε θέση να τους ακολουθήσουμε.
Ας προσέξουν μόνο. Μέχρι τον Οκτώβριο μπορεί να «πνιγούν» οι ίδιοι στη λάσπη που παράγουν».
ΦΕΡΤΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
«Αν δεν φοβάστε και δεν κρύβετε τίποτα, κύριε Καλογιάννη, παρουσιάστε τις συμβάσεις με τους επιχειρηματίες φίλους σας και την αλληλογραφία με την εισπρακτική Intrum», καλεί τον δήμαρχο Λαρισαίων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος, Θανάσης Μαμάκος, σε ανταπάντησή του. Τον κατηγορεί για συναντήσεις με εισπρακτικές εταιρείες για εξυπηρετήσεις επιχειρηματίες φίλους του.
Αναλυτικά η ανταπάντηση του κ. Μαμάκου, έχει ως εξής:
«Τοξικός και διχαστικός, κύριε Καλογιάννη, είστε εσείς, όχι εμείς που προτείναμε τη σύσταση επταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής και μάλιστα με πρόεδρο εσάς τον ίδιο, αλλά εσείς την αρνηθήκατε για να κάνετε προφανώς μόνος σας υπόγειο παιχνίδι.
Τρέμετε την αλήθεια και χρησιμοποιείτε τέτοιους ανήθικους χαρακτηρισμούς χωρίς να απαντήσετε στην ουσία. Να ξέρετε ότι η «ομερτά» που έχετε στήσει όλα αυτά τα χρόνια στη Λάρισα, πίσω από ένα δήθεν ευγενικό πρόσωπο, έχει ήδη ραγίσει και θα σπάσει οριστικά.
Αν δεν φοβάστε και δεν κρύβετε τίποτα, απαντήστε επιτέλους στα ερωτήματα μας και παρουσιάστε τις συμβάσεις με τους επιχειρηματίες φίλους σας, αλλά και την αλληλογραφία με την εισπρακτική Intrum. Αργά ή γρήγορα όλα θα βγουν στο φως. Η δημιουργική ανατροπή έρχεται σε λίγους μήνες».
Α. ΓΙΟΥΡΜΕΤΑΚΗΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ...
Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δημάρχου Λαρισαίων τον φωτογραφίζει, με αφορμή άρθρο που έγραψε για την υπόθεση του Ael Fc Arena και η απάντησή του μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«Δεν έχω κανέναν λόγο να αντιδικήσω με τους συναδέλφους μου του Γραφείου Τύπου του Δήμου που... δεν έχουν καταθέσει τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα και από το κλιματιζόμενο γραφείο τους στο Δημαρχείο κάνουν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ.
Δεν έχω κανέναν λόγο να αντιδικήσω μαζί τους άλλωστε, γιατί δεν ένιωσαν αυτοί την ανάγκη να απαντήσουν στο ρεπορτάζ που δημοσίευσα την Κυριακή στο onlarissa και το οποίο διάβασε όλη η Λάρισα».
Τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Γιουρμετάκης αναφέρουν τα εξής:
* Πώς ζητήθηκε εν μία νυκτί να εγκριθεί μία σύμβαση που δεν εμφανίστηκε ποτέ στο φως και που υποχρεώνει τον Δήμο Λαρισαίων να πληρώνει επί 34 χρόνια τις απλήρωτες δόσεις του δανείου του κ. Πηλαδάκη σε μια εισπρακτική εταιρεία για να μην ξοδευτεί ο νυν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ;
* Πώς γίνεται να μην συμψηφίζονται τα χρέη του κ. Πηλαδάκη στη ΔΕΥΑΛ με τα μισθώματα που πρόκειται να καταβάλει ο Δήμος, για να ελαφρύνει τα χρέη του;
* Αν όντως η Δημοτική Αρχή ήθελε να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες για την «απελευθέρωση» του ΑΕL FC ARENA θα μπορούσε να υπογράψει τη συγκεκριμένη σύμβαση με την INTRUM και τα 55.000 ευρώ ετησίως που θα πληρώνει σ’ αυτή να τα εισπράττει ως ενοίκιο χρήσης του γηπέδου από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της ομάδας. Τότε θα εξυπηρετούσε μόνο την ΑΕΛ κι όχι τον ιδιοκτήτη της εις βάρος των οικονομικών του Δήμου.
Σ’ αυτά κι άλλα πολλά, τα οποία έθεσα στο ρεπορτάζ της Κυριακής, καλείται να απαντήσει η Δημοτική Αρχή. Όχι σε εμένα που -κατά τη γνώμη τους- μπορεί να εκπροσωπώ το χειρότερο είδος δημοσιογράφου, αλλά στη λαρισινή κοινωνία, γιατί τα ερωτήματα πλέον έχουν φύγει από εμένα και διατυπώνονται δεξιά κι αριστερά στις συντροφιές των Λαρισαίων.
ΚΟΤΖΑΜ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΖΑΜΠΑ ΘΑ ΤΟ ΕΔΙΝΕ...
Ο κ. Γιουρμετάκης καταλήγει κάνοντας έμμεση αναφορά ενοικίασης εκλογικού κέντρου μάλλον από τον δήμαρχο Αποστόλη Καλογιάννη για την προεκλογική του εκστρατεία. «Αν δεν θέλει να απαντήσει ούτε στους Λαρισαίους, ας απαντήσει στον δημοτικό σύμβουλο Θωμά Δαούλα, που παραιτήθηκε από την ομάδα της πλειοψηφίας όταν κλήθηκε να εγκρίνει τη σύμβαση - «έκτρωμα», και στο πρώην στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ Αστέριο Χλωρό που δημοσίευσε τη δική του εκδοχή για τις φιλικές εξυπηρετήσεις: «Έτσι εξηγούνται όλα! Κοτζάμ εκλογικό κέντρο τσάμπα θα το έδινε; Έστω και αργά τα γραμμάτια εξοφλούνται!».
Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass