F1 GP Βελγίου: Θρύλος

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2023 7:55

Η θρυλική πίστα του Spa-Francorchamps είναι ο τελευταίος σταθμός του παγκόσμιου πρωταθλήματος πριν από το καθιερωμένο καλοκαιρινό διάλειμμα της F1.


Στον 12ο αγώνα της χρονιάς είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε μία εικόνα αντίστοιχη με εκείνης του Silverstone. Εφόσον, φυσικά, εκείνος γίνει σε στεγνό οδόστρωμα.
Αυτό το γράφουμε λόγω του ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχή σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Σε μία πίστα στην οποίαν -και λόγω του Sprint- οι διαφορές μεταξύ των κορυφαίων ομάδων θα είναι ίσως πιο μικρές από ότι στην Ουγγαρία, η έλευση της βροχής θα ανακατέψει ακόμα περισσότερο την τράπουλα. Έτσι, ίσως παρακολουθήσουμε στο Βέλγιο ένα από τα καλύτερα τριήμερα της σεζόν.
Σε ό,τι αφορά τις αναβαθμίσεις των ομάδων, δεν θα έπρεπε να περιμένουμε κάποια μεγάλη σχετική κίνηση στο Spa, εκτός από τα upgrades τις Mercedes. Η γερμανική ομάδα θα προσπαθήσει με τις αναβαθμίσεις της (οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και νέα πλαϊνά) να κάνει την W14 πιο προβλέψιμη.
Οι προσπάθειες των υπόλοιπων ομάδων θα επικεντρωθούν κυρίως στη μεγιστοποίηση των υπαρχόντων πακέτων τους.
Η σύγχρονη έκδοση του Spa δεν υστερεί καθόλου έναντι της αρχικής, τόσο σε ομορφιά όσο και σε δυσκολία. Μπορεί το θρυλικό Masta kink να απουσιάζει. Ωστόσο, η διαδρομή των 7,004 χιλιομέτρων εξακολουθεί να φιλοξενεί μερικές από τις πιο διάσημες στροφές στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Οι ζώνες DRS είναι δύο, με την πρώτη στην κεντρική ευθεία και τη δεύτερη στην ευθεία Kemmel, που είναι και η μεγαλύτερη της πίστας. Εξαιρετικό σημείο για προσπέρασμα είναι και η ευθεία πριν το chicane Bus stop, ενώ η καρό σημαία πέφτει ύστερα από 44 γύρους.
Η βροχή κάνει πολύ συχνά την εμφάνισή της διαχρονικά, κάποιες φορές σε σημεία μόνο της διαδρομής, άλλες φορές καταρρακτωδώς σε όλη την πίστα. Κατά συνέπεια, οι αγώνες στο σιρκουί των Αρδενών να έχουν συνήθως απρόβλεπτη εξέλιξη.
Σήμερα, στις 16:00, θα διεξαχθή ένας συναρπαστικός αγώνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass