ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΙΚΗΣ:

Επανάληψη γεγονότων που έγιναν το 2008

Και οδήγησαν την ΑΕΛ σε χρεωκοπίες, εναλλαγές στην ιδιοκτησία, υποβιβασμούς στις παρακάτω κατηγορίες, έξωση από το γήπεδο κ.λπ. - Ο κ. Τζανακούλης ήταν «σταυροφόρος» των επιχειρηματικών σχεδίων του κ. Πηλαδάκη - Τώρα έχουμε στοίχιση του σημερινού δημάρχου, κ. Καλογιάννη - Μόνο το ΚΚΕ πρόβλεψε σωστά, «κόντρα σε θεούς και δαίμονες», ότι δεν θα παίζει η ΑΕΛ στο γήπεδο, ότι δεν εξασφαλίζεται ο ερασιτέχνης, ότι το γήπεδο θα είναι «μαγαζί» του κ. Πηλαδάκη

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2023 11:15

«Ο πρώην δήμαρχος κ. Τζανακούλης, με την επιστολή του προς την εφημερίδα σας προσπάθησε κλωτσώντας την μπάλα στην κερκίδα να ξεπλύνει τις δικές του πολιτικές ευθύνες στο ζήτημα της παραχώρησης της έκτασης των 143,5 στρεμμάτων στον τότε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ για να κατασκευάσει ιδιόκτητο γήπεδο.


Γιατί θέλει θράσος να προσπαθείς να εξισώσεις την παραχώρηση μιας δημοτικής έκτασης στο Κράτος (τη ΓΓΑ) από την τότε Δημοτική Αρχή των κουμουνιστών, για να κατασκευαστεί νέος αθλητικός πυρήνας με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, με τη δική του «σταυροφορία», για να φτιάξει γήπεδο-μαγαζί ένας επιχειρηματίας. Όταν, μάλιστα, στον ίδιο χώρο εκείνες οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής του αείμνηστου κουμουνιστή δημάρχου, Αρ. Λαμπρούλη, «έδωσαν» στην πόλη ένα ολοκαίνουργιο κρατικό κλειστό παλέ ντε σπορ.
Αντί, λοιπόν, να ζητάει να διαβάσουμε εμείς τα έγγραφα του 1988, ας κάνει τον κόπο να ξαναθυμηθεί εκείνος τις συμφωνίες και τον αγώνα που έκανε για να διευκολυνθεί η επένδυση του κ. Πηλαδάκη.
Μάλιστα, πάει πολύ να μας «κουνά το δάκτυλο» ο κ. Τζανακούλης, που αποτέλεσε τον «σταυροφόρο» της προσπάθειας του τότε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, για να υλοποιηθούν τα επιχειρηματικά του σχέδια. Το κόμμα του, η ΝΔ, που τότε ήταν στην Κυβέρνηση, παρείχε κάθε διευκόλυνση για να μεγαλώσουν κι άλλο οι εκτάσεις παραχώρησης, γεγονός που οδήγησε να «καταληστευθεί» το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, καθώς η περίφραξη του ΑΕΛ ΑΡΕΝΑ του έχει περικόψει ζωτικό χώρο. Τι π.χ. συμφωνίες είχε κάνει η ΝΔ και εκείνος ως Δήμαρχός της για να φτιάξει ο κ. Πηλαδάκης ξενοδοχείο και καζίνο στην παραχωρημένη έκταση;
Να μας πει, επίσης, όταν διεκδικούσε τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, τι έργα προέβλεπε να χρηματοδοτήσει η Δημοτική του Αρχή και η τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτήν την επένδυση, απαλλάσσοντας τον κ. Πηλαδάκη; Ή μήπως τότε φορούσε το «αυτοδιοικητικό του καβουράκι» και δεν τα θυμάται;
Μάλιστα, στη χθεσινή συνεδρίαση κάτι ανάλογο επιχείρησε να κάνει και ο τωρινός «υπερκομματικός» δήμαρχος των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά., προσπαθώντας να επιρρίψει ευθύνες στην απόφαση του 1988. Ότι δήθεν υπήρχαν κενά και δεν διασφαλίζονταν η ΑΕΛ. Δηλαδή τι θέλουν να πούνε, ότι μια Δημοτική Αρχή το 1988, σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, όταν παραχωρούσε στο κράτος μια δημοτική έκταση για να φτιαχτεί γήπεδο με κρατικές δαπάνες, έπρεπε να είχε προβλέψει ότι μετά από 20 χρόνια, οι Κυβερνήσεις και τα κόμματα των κ. Καλογιάννη και Τζανακούλη θα το έδιναν σε ιδιώτη; Ας είμαστε επιτέλους σοβαροί. Δεν ξεπλένεται, λοιπόν, ούτε ο κ. Καλογιάννης με τέτοια τερτίπια. Είναι, άλλωστε, γνωστή η στάση του και το 2006-2008, όταν έριχνε «νερό στον μύλο» των επιχειρηματικών σχεδίων του κ. Πηλαδάκη.
Στη Λάρισα εδώ και τρεις ημέρες ζούμε ένα «ντε ζαβού» (μια επανάληψη γεγονότων). Το 2008 είχαμε τη στοίχιση του τότε δημάρχου κ. Τζανακούλη με τον επιχειρηματία – ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Πηλαδάκη. Το πού οδήγησε αυτό την ομάδα της πόλης, δηλαδή η εξάρτηση της ΑΕΛ από τα επιχειρηματικά σχέδια ενός καπιταλιστή, είναι γνωστό. Χρεωκοπίες, εναλλαγές στην ιδιοκτησία, υποβιβασμοί στις παρακάτω κατηγορίες, έξωση από το γήπεδο κ.λπ.
Σήμερα έχουμε τη στοίχιση του τωρινού δημάρχου, κ. Καλογιάννη, με τον κ. Νταβέλη. Στο ίδιο έργο θεατές θα ξαναβρεθούμε όλοι στη Λάρισα, όταν θα πάψει πια η επένδυση του συγκεκριμένου επιχειρηματία στην ΑΕΛ να είναι θελκτική για τα επιχειρηματικά του σχέδια. Επομένως, πάλι η ομάδα και οι φίλαθλοί της θα είναι το θύμα.
Καλά θα κάνουν, λοιπόν, ορισμένοι, όπως και ο πρώην Δήμαρχος, να μην ξύνονται στην «γκλίτσα του τσομπάνη» γι’ αυτά τα θέματα. Διότι, δυστυχώς, γι’ αυτούς δεν είναι ο λαός της πόλης «λωτοφάγος». Ενδεχομένως θα το ήθελαν, όμως τα έργα και οι ημέρες όλων μας είναι γνωστά στην πόλη.
Το ποιος δικαιώθηκε γι’ αυτά που έλεγε τότε είναι επίσης γνωστά. Μόνο το ΚΚΕ πρόβλεψε σωστά, «κόντρα σε θεούς και δαίμονες», ότι δεν θα παίζει η ΑΕΛ στο γήπεδο, ότι δεν εξασφαλίζεται ο ερασιτέχνης, ότι το γήπεδο θα είναι «μαγαζί» του κ. Πηλαδάκη. Γι’ αυτό και τώρα λέμε ότι δεν εξασφαλίζεται η παρουσία της ΑΕΛ στο γήπεδο, ούτε εκείνο επιστρέφει στην πόλη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η διοίκηση Καλογιάννη και η ΠΑΕ. Όπως τότε, έτσι και τώρα διεκδικούμε γήπεδο για την ΑΕΛ κρατική – λαϊκή περιούσια, που θα είναι ανοιχτό για όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης. Και τότε και σήμερα μόνο το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύουν ουσιαστικά για να ξαναγυρίσει το γήπεδο στην πόλη.
Εδώ, λοιπόν, έχουμε μια επανάληψη της ιστορίας. Τώρα αν είναι φάρσα ή τραγωδία, ας το κρίνουν οι ίδιοι. Καθείς εφώ ετάχθει.

Λάρισα 28-07-2023
Κρίκης Πέτρος
Υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας
Με τη Λαϊκή Συσπείρωση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass