Θετικός ο απολογισμός της σεζόν για τον Προμηθέα

Β. ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2023 11:55

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ολοκληρώνοντας αήττητος τα πλέι άουτ του 2ου Ομίλου της Β’ τοπικής κατηγορίας με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία ο Προμηθέας πέτυχε τον στόχο της παραμονής, παρουσιάζοντας παράλληλα την πιο νεανική ομάδα στην κατηγορία.

Οι πρώτες σκέψεις για τη νέα σεζόν δείχνουν ότι οι άνθρωποι του συλλόγου θα συνεχίσουν πάνω στην ίδια φιλοσοφία «χτίζοντας» μία ομάδα με παιδιά της ακαδημίας κατά κύριο λόγο, αν και το νέο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας αναμένεται πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό μετά την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να μειώσει τους Ομίλους από τρεις σε δύο.
Όπως επισήμανε ο τεχνικός του Προμηθέα Βαγγέλης Στεφανής, «κάνοντας τον απολογισμό της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου 2022-2023 μπορούμε να νιώθουμε χαρούμενοι για την πορεία μας, καθώς ο αρχικός μας στόχος, που ήταν η παραμονή στην κατηγορία χρησιμοποιώντας γηγενείς και νεαρούς ποδοσφαιριστές, επετεύχθη. Ο Προμηθέας είναι ένας σύλλογος με σταθερή φιλοσοφία και αξίες. Πρωτίστως, μας ενδιαφέρει η συμμετοχή στα πρωταθλήματα όλων των ποδοσφαιριστών μας. Δεν αποτελεί προτεραιότητα για μας η βαθμολογική συγκομιδή. Ειδικά στο ανδρικό τμήμα θέλουμε να έχουμε ποδοσφαιριστές από την ακαδημία μας (το έχουμε καταφέρει σχεδόν στο απόλυτο) και να αναδεικνύουμε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μεταπηδούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
Φέτος χρησιμοποιήσαμε στην πρώτη ομάδα συνολικά 12 εφήβους ηλικίας 15 και 16 ετών, ρίχνοντας τον μέσο όρο ηλικίας κάτω από τα 20 έτη.
Το θετικό είναι ότι υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ των μεγαλυτέρων με τους μικρότερους, καθώς και οι μεγαλύτεροι έχουν βιώσει την ίδια στήριξη όταν ξεκινούσαν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο 26χρονος Γεώργιος Σεΐζης (φωτ.), ο οποίος φέτος σκόραρε τα 21 από τα 29 τέρματα και αν και εργαζόμενος ήταν τυπικότατος στις προπονήσεις και στήριζε απόλυτα τους νεαρούς συμπαίκτες του, όπως όλοι, καθώς αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Αυτή η φιλοσοφία θα είναι η ίδια και την επόμενη περίοδο σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε δύο Ομίλους στη Β’ τοπική κατηγορία».

 

ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σχετικά με τις Ακαδημίες του συλλόγου, ο Βαγγέλης Στεφανής επισήμανε τα εξής:
«Φέτος είχαμε τη χαρά να έχουμε όλα τα τμήματα στις ηλικιακές κατηγορίες της ΕΠΣΛ, αλλά και στις μικρότερές ηλικίες. Πρώτοι σκόρερ αναδείχτηκαν στην Κ-16 ο Στυλιανός Σεΐζης, στην Κ-14 ο Βασίλειος Αρσενίου και στο Κ-12 οι Βασίλειος Αρσενίου και Ιωάννης Σταυροθεόδωρος.
Το Σάββατο 8/7 θα μεταβούμε στο Μόναχο, όπου θα μετέχουμε σε αθλητικό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας σε συνεργασία με την Ακαδημία F.C. Hellas Munchen».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass