Το λαρισινό βόλεϊ στην αντεπίθεση...

*ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. * ΒΑΣ. ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2023 11:00

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει το γυναικείο βόλεϊ και η Λάρισα σίγουρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο, έχοντας δύο ομάδες που αγωνίστηκαν στην Α1 Εθνική κατηγορία, την ΕΑΛ (13 φορές) και τον Φιλαθλητικό (μία φορά).

Αυτό, όμως, που κάνει εντύπωση είναι ότι ετοιμάζεται για τη μεγάλη αντεπίθεση, καθώς έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των νέων κοριτσιών που ασχολούνται με το άθλημα, κάτι το οποίο διαπίστωσε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο 2ο Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ «Ευ Αγωνίζεσθαι» από τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό Σύλλογο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο του 22ου Δημοτικού Σχολείου στη Λάρισα. Στο τουρνουά έγινε παρουσίαση του αθλήματος και αγώνες μίνι- βόλεϊ με τη συμμετοχή 200 κοριτσιών, ηλικίας 8-13 ετών.
Ο Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στα παιδιά και τους γονείς, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η εικόνα των νέων παιδιών που αντίκρισε δείχνει και την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή της Λάρισας, συγχαίροντας τις συμμετέχουσες ομάδες των Φιλαθλητικού, Α.Ο. Ηρακλή Χάλκης, Α.Ο. Σουφλαρίων και Γυμναστικού Συλλόγου Νίκαιας.
Σημείωσε ότι το βόλεϊ, τόσο το γυναικείο όσο και το ανδρικό, στα οποία η Λάρισα έχει παράδοση (σ.σ. ποιος ξεχνάει την ΕΑΛ στους άνδρες που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’70 στο ανδρικό βόλεϊ...), αξίζει να βρεθούν σε υψηλότερες κατηγορίες και ελπίζει ότι από τη νέα αγωνιστική χρονιά θα συμβεί αυτό.
Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Ελλάδας Βασίλης Ακριβούλης, που είπε ότι ο Κώστας Αγοραστός είναι πάντα κοντά στο άθλημα στηρίζει τις αναπτυξιακές δράσεις, αλλά και μεγάλες διεθνείς και πανελλήνιες εκδηλώσεις. Αυτό φάνηκε ακόμη και την περίοδο της πανδημίας, όταν η Λάρισα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας φιλοξένησε την Εθνική βόλεϊ γυναικών σε αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ βοήθησε και στην προετοιμασία στην περιοχή της Μαγνησίας. Τόνισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει και αποτελεί εγγύηση και για μελλοντική.
Τέλος, ο Κώστας Αγοραστός προσκλήθηκε από την Άννα Κεραμίδα να φωτογραφηθεί με τις προπονήτριες των ομάδων και δεν χάλασε κανένα χατίρι, ειδικά όταν βλέπει οι συγκεκριμένες να φέρνουν τόσα παιδιά στο γήπεδα του βόλεϊ, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass