Νίκη τιμής…

*Για την ΑΕΛ που κέρδισε τον Μακεδονικό με 2-0 χάρη σε τέρματα των Πλέγα (55’) και Τσιριγώτη (84’) * Τραυματίστηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης και αντικαταστάθηκε από τον τέταρτο! *Καταπληκτικός ο Κοσσονού, επέστρεψε ο Μιλτιάδης

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2023 12:35

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας - Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής είναι η μέγιστη διάκριση που δίνεται στη Γαλλία, αλλά ένα τέτοιο άτυπο παράσημο παίρνουν οι ομάδες στα μάτια των φιλάθλων που, αν και δεν έχουν κίνητρο βαθμολογικό, κρατάνε ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας. Και η ΑΕΛ χθες το πέτυχε με αντίπαλο τον Μακεδονικό, τον οποίο κέρδισε δίκαια με 2-0, χάρη σε τέρματα των Πλέγα (55’) και Τσιριγώτη (84’).
Η λαρισινή ομάδα δείχνει ότι θέλει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και θα το επιδιώξει στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Χθες άξιζε τη νίκη, αφού ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και θα έπρεπε να προηγείται από το πρώτο ημίχρονο.
Χθες η ΑΕΛ κέρδισε τον Κοσσονού, που ήταν καταπληκτικός σε όλο τον αγώνα, ενώ στα θετικά ήταν η επάνοδος του Δημήτρη Μιλτιάδη μετά τον τραυματισμό του. Υπάρχουν και άλλοι, όπως ο Νίνο, ο Γκοτζαμανίδης και ο τερματοφύλακας Σουλούκος, που έχουν δείξει ότι διαγράφουν λαμπρό ποδοσφαιρικό μέλλον.
Και να αναφέρουμε ότι έλειπαν τρεις παίκτες λόγω τραυματισμού, ο Όγκμποε, ο Νικολιάς (ενώ δηλώθηκε στην αρχική ενδεκάδα είπε ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί) και ο Πεντρόσο.
Το γεγονός της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός στο 42’ του διαιτητή Αριστείδη Βάτσιου, που αντικαταστάθηκε από τον τέταρτο της αναμέτρησης Κωνσταντίνο Μπούμπα, ο οποίος έδειξε ανέτοιμος για την αναμέτρηση, αλλά δεν υπήρξε κάποια ένταση, αφού η ΑΕΛ «καθάρισε» εύκολα τον αγώνα.
Ο Μακεδονικός σίγουρα χρειάζεται βαθμούς για την παραμονή του, για την οποία ο προπονητής της ομάδας Άγγελος Ζαζόπουλος είπε ότι θα κριθεί στους 32-35 βαθμούς!
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο προπονητής της ΑΕΛ παρέταξε την ομάδα με τακτική 4-3-3, χρησιμοποιώντας τον Σουλούκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Καλουτσικίδη (δεξιά), Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη και Κοσσονού (αριστερά).
Στη μεσαία γραμμή η τριάδα ήταν Πλέγας, Κώστας Παπαγεωργίου και Αντράντα, ενώ στην επίθεση οι Μαυριάς (αριστερά), Τσιριγώτης και Νίνο (δεξιά). Ο τελευταίος χρησιμοποιήθηκε αντί του Νικολιά που δηλώθηκε στο αρχικό σχήμα, αλλά στο ζέσταμα αισθάνθηκε ενοχλήσεις.
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Άγγελος Ζαζόπουλος αγωνίστηκε με σχήμα 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ιωαννίδη, στην άμυνα τους  Χασάνογλου (δεξιά), Λισγάρα, Κοτταρίδη και Τσουκάνη (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Παναγιωτίδης και Γκέντσογλου ως αμυντικά χαφ και στα πλάγια οι Ουνγιαλίδης (αριστερά) και Σιατραβάνης (δεξιά). Στην επίθεση ήταν ο Μουγκουλούσι και ο Σαραντίδης.
Ο Μακεδονικός έκανε την πρώτη φάση του αγώνα, όταν από κόρνερ του Τσουκάνη ο Σαραντίδης δεν μπόρεσε να νικήσει μέσα από τη μικρή περιοχή τον Σουλούκο.
Από κει και πέρα, πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κώστας Παπαγεωργίου σε συνεργασία με τον Κοσσονού και τον Μαυριά.
Στο 7’ ο Κ. Παπαγεωργίου σουτάρει, αλλά η μπάλα βρίσκει τον Κοτταρίδη και καταλήγει κόρνερ, ενώ στο 16’ από σέντρα του Κοσσονού η μπάλα φτάνει στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Νίνο, ο οποίος σουτάρει, αλλά μπλοκάρει ο Ιωαννίδης.
Ενδιάμεσα τραυματίστηκε ο Λαρισαίος παίκτης του Μακεδονικού και πρώην της ΑΕΛ Σάββας Σιατραβάνης και αποχώρησε, με τη θέση του να παίρνει ο Ζαννάκης.
Νέο σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου στο 25’ έξω από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιωαννίδη, ενώ στο 30’ ήταν η σειρά του Μαυριά να σουτάρει, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού.
Από κει και πέρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αντικατάσταση του διαιτητή, καθώς τη θέση του Βάτσιου που τραυματίστηκε πήρε ο Μπούμπας, ο οποίος ήταν ο τέταρτος διαιτητής. Εντύπωση έκανε ότι αντί για πέντε λεπτά καθυστερήσεων που έδειξε ο... Βάτσιος κρατήθηκαν από τον Μπούμπα μόλις δύο.
Και στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ κάνει στο 55’ το 1-0, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου ο Τσιριγώτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κι αυτή κατέληξε στον Πλέγα που με σουτ έκανε το 1-0.
Στο 58’ η ΑΕΛ πλησίασε στο 2-0, αλλά το σουτ του Μαυριά έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο Ιωαννίδης.
Μετά το 60’ ο Μακεδονικός ανέβασε την απόδοσή του και στο 71’ ο Παναγιωτούδης κάνει δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, που αποκρούει ο Σουλούκος σε κόρνερ. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Τσουκάνης, ο Λιούμης πιάνει κεφαλιά, η μπάλα καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σουλούκου και στο σουτ που ακολουθεί του Σιμόνι από το ύψος της μικρής περιοχής αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ σε κόρνερ.
Νέα ευκαιρία για τον Μακεδονικό στο 75’, όταν το σουτ του Λιούμη μέσα από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει μόλις άουτ.
Ο Γκουτσίδης ρίχνει στον αγώνα τον Θανάση Παπαγεωργίου και έκανε την ομάδα πιο αμυντική, αλλά και τον Μιλτιάδη. Η έμπνευση αυτή έφερε και το δεύτερο γκολ, όταν από πάσα του Μιλτιάδη ο Τσιριγώτης κάνει το 2-0.
Ο Τσιριγώτης θα μπορούσε να ξαναγίνει σκόρερ, αλλά δύο φορές αργότερα, στο 86’ και στο 90’+2’, δεν μπόρεσε σε τετ-α-τετ να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Συμπερασματικά, η ΑΕΛ επί μία ώρα ήταν σαφώς καλύτερη, προηγήθηκε μόνο με 1-0 και όταν ο Μακεδονικός βγήκε στην επίθεση, ήρθε μια αντεπίθεση των «βυσσινί» και «κέρδισε» το τρίποντο που βάζει σε μπελάδες την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτερος ήταν ο Κοσσονού που έκανε σπουδαίο παιχνίδι και ακολούθησαν ο Κώστας Παπαγεωργίου με τον Μαυριά. Ο Σουλούκος όποτε χρειάστηκε έκανε σωστές επεμβάσεις, ενώ το δίδυμο Ηλιάδη-Γκοτζαμανίδη δύσκολα δέχεται γκολ (αν και είχε τύχη στο δοκάρι του Λιούμη). Ο Καλουτσικίδης ήταν μέτριος, ενώ ο Πλέγας έκανε καλό παιχνίδι. Από τον δανεικό Αντράντα περιμένουμε περισσότερα, ενώ ο Νίνο φάνηκε στο πρώτο μέρος αρκετά. Ο Τσιριγώτης πέτυχε ένα γκολ, μπορούσε όμως άλλα δύο… Ο Μιλτιάδης με τον Θανάση Παπαγεωργίου βοήθησαν αρκετά, ενώ και ο Μαϊδανός δεν ήταν άσχημος. Γενικά η ΑΕΛ ήταν καλή.
Από τον Μακεδονικό ξεχώρισαν οι Ιωαννίδης, Μουγκουλούσι και Τσουκάνης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο κ. Βάτσιος τα πήγε άριστα, ενώ ο Μπούμπος δεν παρουσιάστηκε έτοιμος όταν έγινε από τέταρτος πρώτος. Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Νυδριώτης και Χριστοδούλου.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Γκοτζαμανίδης (5η) και Ιωαννίδης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας, Κ. Παπαγεωργίου, Αντράντα (75’ Θ. Παπαγεωργίου), Τσιριγώτης, Μαυρίας (80’ Μιλτιάδης), Νίνο (68’ Μαΐδανός).
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Άγγελος Ζαζόπουλος): Ιωαννίδης, Χασάνογλου (82’ Μπρατσιάνη), Κοτταρίδης, Λισγάρας, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Γκέντσογλου, Σιατραβάνης (11’ λ.τ. Ζαννάκης, 69’ Λιούμης), Μουγκουλούσι, Ουνγιαλίδης (68’ Σιμόνι), Σαραντίδης (46’ Λεωνιδόπουλος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass