Απεβίωσε ο πρώην προπονητής του ΓΣΛ Πρέντραγκ Μπαντνιάρεβιτς

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2023 12:25
Ο Πρέντραγκ Μπαντνιάρεβιτς δεξιά στη φωτογραφία Ο Πρέντραγκ Μπαντνιάρεβιτς δεξιά στη φωτογραφία

Ο ΓΣΛ μπορεί να μην υπάρχει πια ως ομάδα, όμως κάποιοι άνθρωποί του σημάδεψαν τον λαρισινό αθλητισμό.

Ένας από αυτούς ήταν ο Σέρβος Πρέντραγκ Μπαντνιάρεβιτς, ο οποίος απεβίωσε ξαφνικά χθες, σε ηλικία 60 ετών, στη Μόσχα, όπου βρισκόταν ως προπονητής της δεύτερης ομάδας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αναδεικνύοντας σημαντικούς παίκτες κατά την τριετή θητεία του σ’ αυτήν.
Ήταν το 1993 όταν η διοίκηση του ΓΣΛ με τους Νταλαγιώργο-Μπίζιο-Τσούμα αποφάσισε να επενδύσει στις υποδομές της ομάδας, φέρνοντας έναν Σέρβο προπονητή, τον Πρέντραγκ Μπαντνιάρεβιτς, που είχε αναδείξει τον NBAer Στογιάκοβιτς, ο οποίος είχε ήδη πάει στον ΠΑΟΚ.
Το 1995-96 ανέλαβε πρώτος προπονητής στον ΓΣΛ στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά και πιο ακριβό, με τη λαρισινή ομάδα να καταφέρνει να πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία την τελευταία στιγμή.
Στο πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα το 1994 στη Νάουσα κατέκτησε την 3η θέση με τριπλή ισοβαθμία με τους δύο πρώτους. Παίκτες του θεωρούνται οι: Σωτήρης Γκιουλέκας, Φάνης Παπακώστας, Βασίλης Αγγελακόπουλος, Κώστας Αργυρόπουλος και Άγης Αγαπίου.
Πριν έρθει στην Ελλάδα, ο Μπαντνιάρεβιτς δούλεψε αρχικά στην εφηβική ομάδα της Ραντνίσκι και ακολούθως, το 1988, ανέλαβε την αντίστοιχη ομάδα του Ερυθρού Αστέρα που είχε στη σύνθεσή της τον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και τον Ντράγκαν Τάρλατς. Με αυτούς που μετέπειτα βέβαια έκαναν καριέρα και στη χώρα μας, σάρωσε τους τίτλους στη Γιουγκοσλαβία.
Στη συνέχεια μετά την Ελλάδα δούλεψε σε Αίγυπτο, Ρουμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Τυνησία, Βουλγαρία, Μπαχρέιν, ενώ ήταν μέντορας του επικεφαλής της Εθνικής Ρωσίας Ζόραν Λούκιτς. Τα τελευταία χρόνια ήταν ο προπονητής της 2ης ομάδας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου πήρε την 6η θέση στη μεγάλη κατηγορία, που ήταν η καλύτερη όλων των εποχών για τη συγκεκριμένη ομάδα.
Με την πρώτη του σύζυγο Μιλένα (ήταν ζωγράφος) έκανε ένα παιδί, τον Μίλαν, ηλικίας σήμερα 32 ετών, που σπούδασε οικονομικά και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Σουηδία, ενώ έχει από τον δεύτερό του γάμο ένα ακόμα αγόρι ηλικίας 6 χρονών.
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass