«Kissavos Marathon Race»

Μια γιορτή άθλησης, υγείας, εθελοντισμού και συνεργασίας

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2023 11:15

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)- Του Νίκου Γουργιώτη

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων κάθε ηλικίας από πάρα πολλές περιοχές της χώρας, ακόμη και από το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο 5ος Ορεινός Αγώνας Κισσάβου «Kissavos Marathon Race – Ευάγγελος Κουμπάρος», που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία, κατά κοινή ομολογία, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγιάς, με την καταλυτική βοήθεια του μεγάλου χορηγού «Μήλα Αγιάς», με τους εκατοντάδες ακούραστους εθελοντές στο πλάι του, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Αγιάς, υπηρεσιών, συλλόγων, οργανώσεων και φορέων, καταφέρνοντας, για άλλη μια φορά, μέσα από τη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και του δρομικού κινήματος, να αποθεώσει την αγάπη προς τη φύση και την άθληση, να περάσει σε όλους το μήνυμα της αξίας του εθελοντισμού και της σημασίας της συνεργασίας, να αναδείξει και να προβάλλει την απαράμιλλη ομορφιά του Κισσάβου.
Με ιδανικές καιρικές συνθήκες για τους συμμετέχοντες, από νωρίς το πρωί η Κεντρική πλατεία της κωμόπολης, σημείο εκκίνησης και τερματισμού, γέμισε ζωντάνια, ενέργεια και εκρηκτικότητα ανθρώπων παθιασμένων με τον αθλητισμό και τη φύση.
Λίγο μετά την ανατολή του ηλίου, στις 7:30 π.μ., ξεκίνησαν οι συμμετέχοντες/-ουσες στην πρώτη, μεγαλύτερη και δυσκολότερη διαδρομή, αυτήν των 40 χιλιομέτρων, που περιελάμβανε πέρασμα από το μονοπάτι Αγιά – Μεγαλόβρυσο, πορεία βορειοδυτική στον ορεινό όγκο του Κισσάβου, ως την κορυφή, και κατάβαση στην Αγιά μέσω Ανατολής και του μονοπατιού Ανατολή – Μεταξοχώρι.
Στις 9:00 π.μ., δόθηκε η εκκίνηση για τα 21 χιλιόμετρα, μια πιο ήπια διαδρομή, αλλά κι αυτή δύσκολη, με ανέβασμα του μονοπατιού Αγιά – Μεγαλόβρυσο, του μονοπατιού Μεγαλόβρυσο – Άι Λιας και κάθοδο προς την Αγιά από το μονοπάτι Ανατολή – Μεταξοχώρι.
Ακολούθησε, στις 10:00 π.μ., η εκκίνηση για τα 12 χιλιόμετρα, με ανέβασμα του μονοπατιού Αγιά – Μεγαλόβρυσο και κάθοδο προς την Αγιά από το μονοπάτι Ανατολή – Μεταξοχώρι.
Στις 10:15 π.μ. ήταν η σειρά εκατοντάδων μικρών παιδιών να κάνουν τη δική τους απόσταση, αυτήν των 1.500 μέτρων από το Μεταξοχώρι ως την Αγιά.
Στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες δόθηκαν μετάλλια, αναμνηστική μπλούζα, συσκευασίες μήλων, ενώ στους/στις νικητές/-τριες κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν και κύπελλα. Στον τερματισμό υπήρξε μπουφές με φρούτα, φαγητό, νερά και αναψυκτικά.
Εκ μέρους του μεγάλου χορηγού «Μήλα Αγιάς» δόθηκαν συγχαρητήρια προς τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη συμμετοχή τους, προς τον Σύλλογο Δρομέων για την όλη διοργάνωση, προς τον κόσμο της επαρχίας Αγιάς που βοήθησε με οποιονδήποτε τρόπο, προς τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις, προς τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο οποίος συμμετείχε στα 12 χιλιόμετρα, στέλνοντας το δικό του προσωπικό μήνυμα προς όλους μετά από πρόσφατη περιπέτεια υγείας για το πόσο σημαντική μπορεί να είναι η άθληση για τον άνθρωπο, δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό, ήταν μια μεγάλη γιορτή και μια μεγάλη μέρα για την Αγιά. Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ, ως δήμαρχος αυτής της περιοχής, προς τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, προς την Περιφέρεια και προς όλους τους εθελοντές. Ο Δήμος μας βασίζεται στην εξωστρέφεια και στηρίζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες συλλόγων του τόπου μας, σαν αυτή του Συλλόγου Δρομέων που ανέλαβε πρωτοβουλία και τα τελευταία χρόνια διοργανώνει αυτό το τόσο σπουδαίο και με πανελλήνια εμβέλεια αθλητικό γεγονός. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους αθλητές που συμμετείχαν. Πιστεύω ότι απόλαυσαν τις διαδρομές, τη φύση και τις ομορφιές μας. Τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ προς τον χορηγό «Μήλα Αγιάς» και για την πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια στη διοργάνωση και, φυσικά, για την πολύπλευρη στήριξή του σε δράσεις στην περιοχή μας».
Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Κώστας Καλαμπάκας, μετέφερε τη στήριξη της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, προς τη διοργάνωση και προς κάθε προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής της Αγιάς και γενικότερα του Κισσάβου, και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και όλους όσοι κόπιασαν για να βγει εις πέρας αυτός ο πολύ σπουδαίος αγώνας.
Σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη της διαδρομής των 12 χιλιομέτρων, όπου συμμετείχε κιόλας, έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου Στέλιος Δημότσιος που είπε ότι ο Μαζικός Αθλητισμός είναι το αθλητικό κίνημα της σύγχρονης ζωής που υπαγορεύει τη συνειδητή επιλογή κίνησης – άθλησης όχι για αντιπαλότητα ή ανταγωνισμό, αλλά για άσκηση, ανθρώπινη επικοινωνία και για βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας όλων των ατόμων.
Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Χρήστος Καπετάνος, Χρήστος Χατζησαλάτας, Γιάννης Καριπίδης.
Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Αποστόλης Γούλας. Το «παρών» έδωσε και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Μιχάλης Κουπατσιάρας, με σύσσωμο το προσωπικό του Τμήματος να μεριμνά για την ασφάλεια των αθλητών/-τριών στα περάσματά τους από δρόμους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass