Κ. Κατσάρας: Κάθε χρόνο το επίπεδο στην Α’ κατηγορία πέφτει

«ΔΙΚΑΙΗ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ, ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ» - Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2023 12:20

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η Α.Ε. Κιλελέρ είναι και μαθηματικά από το περασμένο Σάββατο, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ, η κάτοχος του φετινού τίτλου.

Μία ιστορική επιτυχία για την ομάδα του Κώστα Κατσάρα, αφού για πρώτη φορά από την ίδρυσή της κατακτά πρωτάθλημα στη μεγάλη τοπική κατηγορία και η οποία αντανακλά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν σε όλους τους τομείς (αγωνιστικό τμήμα-προπονητικό τιμ-διοίκηση). Πλέον, το ενδιαφέρον της Α.Ε. Κιλελέρ στρέφεται στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική όπου θα μετέχουν έξι ομάδες (4ος Όμιλος) και το εισιτήριο θα κερδίσουν οι τρεις.
Για τη φετινή επιτυχία της ομάδας, την πορεία της στο πρωτάθλημα, αλλά και γενικότερα για το επίπεδο της μεγάλης τοπικής κατηγορίας μίλησε στην «Ε» ο τεχνικός της Α.Ε. Κιλελέρ, Κώστας Κατσάρας, ο οποίος επισήμανε τα εξής:
«Ο στόχος επετεύχθη γιατί είχαμε ηρεμία στην ομάδα από την αρχή. Θέλαμε να φέρουμε έναν τίτλο στο Κιλελέρ και το πετύχαμε. Την ηρεμία την οφείλουμε κυρίως στη Διοίκηση του Συλλόγου, στον πρόεδρο κ. Χρ. Φτάρα και τους συνεργάτες του κ. Απ. Δημητρίου, Γ. Μαραγγούλη, Μ. Κωστόπουλο και Ι. Παυλίδη. Αυτοί ήταν που πραγματικά φρόντισαν να μη λείψει το παραμικρό από την ομάδα, πράγμα πολύ δύσκολο για έναν τοπικό σύλλογο και ιδιαίτερα τις σημερινές ημέρες που τα οικονομικά είναι πολύ περιορισμένα».
* Πώς ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια;
«Από το καλοκαίρι είχαμε το δικό μας γήπεδο για την προετοιμασία στη Χάλκη. Είχαμε τα πάντα από εξοπλισμό και δίπλα μας ως φροντιστής ήταν ο κ. Μ. Κόκκαλης, ο οποίος κι αυτός βοήθησε τα μέγιστα. Όταν έχεις τα πάντα και δουλεύεις για έναν συγκεκριμένο στόχο συνήθως πετυχαίνεις αυτό που θέλεις».
* Τι σημαίνει η κατάκτηση του τίτλου τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος;
«Σημαίνει ότι δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα γιατί είχαμε σταθερή ομάδα. Είχαμε μόνο μία ήττα εκτός έδρας στα Φάρσαλα από τον Αχιλλέα και μία ισοπαλία επίσης εκτός έδρας στη Φαλάνη με τον Φαλανιακό. Αυτό κάτι δείχνει. Έχουμε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα και μεγάλη παραγωγή φάσεων.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η πολύ καλή εικόνα της ομάδας οφείλεται στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν κύριοι στις προπονήσεις και έδειχναν την αξία τους στους αγωνιστικούς χώρους, όπου επιτρεπόταν γιατί πολλά γήπεδα είναι σε τραγική κατάσταση. Τα περισσότερα γήπεδα στον νομό είναι σε άθλια κατάσταση. Η Λάρισα είναι η μόνη πόλη που δεν έχει γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα. Πρέπει όλοι μαζί, Δήμοι, Περιφέρεια και ΕΠΣΛ να δουν το θέμα και να βρουν άμεσα λύση».
* Υπήρξαν στιγμές στο πρωτάθλημα που φοβήθηκες;
«Όχι, σε καμία στιγμή, γιατί ξέραμε τι κάναμε. Είχαμε τον στόχο μας και πιστεύαμε στην ομάδα μας. Ούτε ουσιαστικές δυσκολίες αντιμετωπίσαμε. Ήμασταν ομάδα Α’ τοπικής και δουλεύαμε σαν ομάδα της Γ’ Εθνικής. Μόνο το γηπεδικό όπως προείπα μας δυσκόλεψε.
Ως προπονητής είμαι τυχερός γιατί είχα τα πάντα για να δουλέψω και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με εξαιρετικές προσωπικότητες που ξέρουν πώς να φερθούν σωστά.
* Κάτι που δεν σου άρεσε;
«Το παράπονό μου ως προπονητής ήταν ότι θα μπορούσαν οι άνθρωποι από το χωριό να βρίσκονται πιο κοντά στην ομάδα. Ερχονταν φίλαθλοι από τη Λάρισα γιατί παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά από το Κιλελέρ ήταν πολύ λίγοι οι φίλαθλοι κάθε Κυριακή».
* Πώς είδες το φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας;
«Αγωνιστικά το επίπεδο ήταν χαμηλό. Κάθε χρόνο είναι και πιο χαμηλό. Οι εποχές είναι δύσκολες, τα παιδιά θέλουν λίγες προπονήσεις λόγω δουλειάς. Έχει αλλάξει η κοινωνία και το επίπεδο πέφτει συνεχώς. Η οργάνωση και η διαιτησία ήταν σε καλά επίπεδα. Οι διαιτητές προσπαθούσαν να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων».
* Ποια είναι η επόμενη μέρα για την Α.Ε. Κιλελέρ;
«Πλέον το μυαλό μας είναι στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική και οι προπονήσεις είναι προσαρμοσμένες σ’ αυτό το κομμάτι. Θα αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες τις οποίες γνωρίζουμε και τις έχουμε δει και θα παλέψουμε για την επίτευξη της ανόδου.
Στην Καρδίτσα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα και ο Αστέρας θα είναι ένας από τους αντιπάλους μας. Από τα Τρίκαλα επειδή εκεί το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ομίλους θα είναι τα Μετέωρα ή η Σαράγια, ενώ από τη Φθιώτιδα τις περισσότερες πιθανότητες έχει ο Σταυρός Φθιώτιδας. Από τη Μαγνησία, ο Μαγνησιακός ή η Αγ. Άννα, από την Κοζάνη λογικά ο Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας, ενώ τα Γρεβενά δεν θα έχουν εκπρόσωπο και όλες οι ομάδες του ομίλου θα πάρουν το τρίποντο άνευ αγώνα.
Θα κυνηγήσουμε την άνοδο. Είμαστε σε καλή κατάσταση και το θέλουμε. Θα το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
* Πώς χαρακτηρίζεις την κλήρωση;
«Η κλήρωση για μας δεν είναι καλή, γιατί το παιχνίδι με τα Γρεβενά, που σου δίνει τους 3 βαθμούς άνευ αγώνα, το έχουμε εντός έδρας. Επομένως θα παίξουμε δύο εντός έδρας και τρία εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά έχουμε καλή ομάδα και πιστεύουμε στους εαυτούς μας».
* Ποιο είναι το μήνυμά σου ενόψει των αγώνων μπαράζ;
«Εάν θέλεις να πας παραπάνω χρειάζεται να κάνεις θυσίες. Αυτό ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής. Μένουν τρία παιχνίδι στο πρωτάθλημα και θα συνεχίσουμε κανονικά κάνοντας προετοιμασία για τα μπαράζ. Σε κάθε ματς χρησιμοποιώ 16 παίκτες για να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι. Εάν επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου, τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική θα χρησιμοποιήσουμε ως έδρα το γήπεδο Νίκαιας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass