Πάσχα στην κορυφή της Super League ο Παναθηναϊκός

Θα κάνει με «συγκάτοικο» την ΑΕΚ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2023 9:40

Πάσχα στην κορυφή της Super Legue, με «συγκάτοικο» την ΑΕΚ θα κάνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παίζοντας εξαιρετικά για 45 λεπτά στο πρώτο μέρος και με σωστή διαχείριση στο δεύτερο, νίκησε δίκαια με 2-0 τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» της 4ης αγωνιστικής των play off της Super League.


Ο Σπόραρ στο 28' και το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί στο 35' έκριναν το σπουδαίο ματς, με τους «πράσινους» να δείχνουν πιο αποφασισμένοι από τους αντιπάλους τους και να φτάνουν δίκαια στη 2η νίκη τους στο μίνι πρωτάθλημα (έχουν και δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και Βόλο), ενώ για τον Ολυμπιακό, που ήταν κακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ήταν η πρώτη ήττα (προερχόταν από δύο νίκες και μία ισοπαλία) και, πλέον, η υπόθεση τίτλος για τους Πειραιώτες δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.
Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε
Κίτρινες: Σπόραρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (15'λ.τρ. Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (70' Μαντσίνι), Τσέριν (85' Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (84' Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (69' Ιωαννίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (81' Βρουσαϊ), Μασούρας (69' Βαλμπουενά), Χάμες Ροντρίγκες (46' Μπιελ), Ελ Αραμπί (46' Μπακαμπού).

 

«ΠΥΡΡΕΙΟΣ» ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 4-2 του Βόλου στην Τούμπα, σε αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής των play off της Super League.
Ίνγκι Ινγκασον (6’), Κάλεντ Νάρεϊ (16’, 27’) και Τιάγκο Ντάντας (45+4’) πέτυχαν τα γκολ των «ασπρόμαυρων», ωστόσο η χαρά του Ραζβάν Λουτσέσκου μετριάστηκε από τους τραυματισμούς των Ομάρ Ελ Καντουρί και Ντάγκλας Αουγκούστο –του πρώτου μάλιστα είναι μυϊκός, με τον Μαροκινό να αποχωρεί με κλάματα. Τάσος Τσοκάνης (58’) και Ογκνιέν Οζέγκοβιτς (88') μείωσαν στο δεύτερο μέρος για τους Θεσσαλούς, που παραμένουν στο -1 από τον πέμπτο Άρη.
Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Γκαγκι
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78' Λύρατζης), Ινγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Αουγκούστο (35’ Σβαμπ), Ελ Καντουρί (18’ Τάισον), Νάρεϊ (79' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (78' Τόμας).
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Αλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Κάτσε (46’ Μεταξάς), Τσοκάνης (64’ Οζέγκοβιτς), Μπαριέντος (82' Καρτάλης), Ντέλετις, Γκάγκι (73' Σι), Πιρές (73' Τσιρίνος).
*Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης στη μνήμη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Πέτρου Καλαφάτη.

 

ΜΕ «ΛΥΤΡΩΤΗ» ΤΣΟΥΜΠΕΡ, ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΑΕΚ
Για ακόμα μία φορά, ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΚ! Με γκολ του Ελβετού στο 82' και το 90+5', η Ένωση νίκησε 3-1 τον Αρη στην «ΟΠΑΠ Αρένα» και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την 4η αγωνιστική των play off της Super League. Νωρίτερα, η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με πέναλτι του Γκαρσία στο 36', ενώ ο Άρης είχε ισοφαρίσει με τον Ιτούρμπε στο 45+1'.
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος
Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Ρότα, Φερνάντες, Μάνταλος - Ετέμπο, Καμάτσο, Νταμπό, Χριστοδουλόπουλος
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (90+6' Μοχαμαντί), Σιμάνσκι, Ελίασον (60' Φερνάντες), Γιόνσον (76' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (60' Πινέδα), Αραούχο (60' Τσούμπερ), Γκαρσία
ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά (82' Χριστοδουλόπουλος) Φαμπιάνο, Μπράμπετς Πίρσμαν, Ετέμπο (46' Ντουκουρέ), Νταμπό, Ιτούρμπε (61' Οντουμπάγιο), Νταρίντα, Πάλμα, Καμάτσο (82' Μαζικού)
* Ένταση δημιουργήθηκε στο 84ο λεπτό ανάμεσα σε παίκτες, με τον διαιτητή Διαμαντόπουλο να «μοιράζει» συνολικά τέσσερις κίτρινες, από δύο σε κάθε ομάδα.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 4ης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος της Super League:
*ΑΕΚ-Αρης    3-1
(36' πεν. Γκαρσία, 82', 90+5' Τσούμπερ - 45'+ Ιτούρμπε)
*ΠΑΟΚ-Βόλος    4-2
(6' Ινγκασον, 16', 27' Νάρεϊ, 45'+ Ντάντας - 58' Τσοκάνης, 88' Οζέγκοβιτς)
*Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός    2-0
(28' Σπόραρ, 35' αυτ. Ελ Αραμπί)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός    41-12    69
2. ΑΕΚ    56-15    69
3. Ολυμπιακός    61-19    63
4. ΠΑΟΚ    50-22    60
5. Άρης    42-32    41
6. Βόλος    33-46    40


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Βόλος - Άρης
Ολυμπιακός - ΑΕΚ
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός


Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
15 ΓΚΟΛ: Μπακαμπού (Ολυμπιακός)
12 ΓΚΟΛ: Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ), Καρέλης (Παναιτωλικός)
10 ΓΚΟΛ: Σπόραρ (Παναθηναϊκός)
8 ΓΚΟΛ: Άμραμπατ, Πινέδα (ΑΕΚ), Πάλμα (Άρης ), Μπιέλ (Ολυμπιακός), Τοράλ (ΟΦΗ), Αϊτόρ (Παναθηναϊκός), Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννενα)
7 ΓΚΟΛ: Γκατσίνοβιτς, Αραούχο (ΑΕΚ), Ολιβέιρα, Νάρεϊ (ΠΑΟΚ)

 

Μεθυσμένη η διαιτητική τριπλέτα του αγώνα των πλέι οφ ΑΕΚ-Άρης;

Τα διαψεύδουν οι Πολωνοί

Απίστευτο κι όμως αληθινό: η πολωνική διαιτητική ομάδα που έχει οριστεί για να διευθύνει τον χθεσινό αγώνα των πλέι οφ ΑΕΚ-Άρης , προεξάρχοντος του ρέφερι Πάβελ Ρατσκόβσκι, εμφανίστηκε... μεθυσμένη και προκάλεσε προβλήματα με τη συμπεριφορά της κατά την άφιξή της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο Ρατσκόβσκι, οι βοηθοί του Ράντοσλαβ Σιέτζκα, Άνταμ Κούπσικ και ο VAR Κριστόφ Γιάκουμπικ εμφανίστηκαν σε κατάσταση μέθης και εκτός του επεισοδίου που προκάλεσαν στον ελληνικό αερολιμένα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανθρώπων της ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες δημιούργησαν πρόβλημα και στη διάρκεια της πτήσης τους προς την Αθήνα!
Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν πως οι Πολωνοί διαιτητές είχαν έντονη λογομαχία με Έλληνες επιβάτες, αναφέρθηκαν απαξιωτικά στο ελληνικό πρωτάθλημα και συνέχισαν να διαπληκτίζονται ακόμα και μετά την προσγείωση του αεροσκάφους. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την ΠΑΕ ΑΕΚ.
*Ο πολωνικός Τύπος αναπαρήγαγε τα ελληνικά δημοσιεύματα για την ομάδα διαιτησίας του Πάβελ Ρατσκόφσκι, ο οποίος είχε οριστεί από την ΚΕΔ για το παιχνίδι των πλέι οφ ΑΕΚ-Άρης και εμφανίστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», μαζί με βοηθούς και VAR, επηρεασμένος από τη χρήση αλκοόλ, με την πολωνική τετράδα να δημιουργεί επεισόδιο.
Κάποια πολωνικά ΜΜΕ προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους συμπατριώτες τους διαιτητές, καθώς τους έκανε εντύπωση η αναφορά πως η τετράδα ήταν «εξαφανισμένη».
Ένα απ' αυτά τα ΜΜΕ ήταν η ιστοσελίδα «meczyki.pl» που μίλησε με τους διαιτητές, οι οποίοι αρνήθηκαν την παρουσίαση του θέματος όπως αυτή έγινε από τον ελληνικό Τύπο και κατέθεσαν τη δική τους εκδοχή.
Γράφει λοιπόν -μεταξύ άλλων- η ιστοσελίδα: «Οι Πολωνοί διαιτητές με τους οποίους επικοινωνήσαμε διαψεύδουν την εκδοχή που δίνουν τα ΜΜΕ. Σύμφωνα με αυτούς, δύο Έλληνες που μιλούσαν και πολωνικά τους επιτέθηκαν, ισχυριζόμενοι ότι είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass