Μάχη για τη σωτηρία στην Α' κατηγορία De-tox

Εύκολα η Α.Ε. Κιλελέρ επικράτησε του Οικονόμου με 6-2

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2023 12:20

Επιμέλεια: Χρ. Αρχοντούλης

Η πρωτοπόρος Α.Ε. Κιλελέρ κέρδισε εύκολα τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με σκορ 6-2 και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας De-Tox.


Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη της σωτηρίας, όπου πολλές ομάδες θα δώσουν σκληρό αγώνα, διότι από τη Γ' Εθνική κινδυνεύει να υποβιβαστεί μετά τον Δωτιέα και ο Π.Ο. Ελασσόνας.
Έτσι, από δω και πέρα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ουρά και σε κάθε αγωνιστική θα έχουμε αμφίρροπες αναμετρήσεις.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(23η αγωνιστική)
Κιλελέρ-Οικονόμος     6-2
Σμόλικας-Μακρυχώρι     5-0
Μελισσοχώρι- Αχιλλέας Φ.     0-1
Μαυροβούνι-Συκούριο     2-0
Πελασγιώτιδα-Δαμασιακός     2-2
Τύρναβος-Βλαχογιάννι     1-2
Παναγροτικός-Γόννοι     3-1
Δήμητρα Γιάνν.-Φαλανιακός     1-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κιλελέρ     72-9     64
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. Αχιλλέας Φ.     64-12     57
3. Μαυροβούνι     44-30     38
4. Φαλανιακός     29-23     37
5. Παναγροτικός     49-39     36
6. Γόννοι     30-32     34
7. Οικονόμος     32-31     32
8. Δαμασιακός     31-26     32
9. Βλαχογιάννι     28-34     31
10. Σμόλικας     33-26     31
11. Δήμητρα Γιαν.     25-28     29
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
12. Συκούριο     21-36     26
13. Πελασγιώτιδα     36-45     26
14. Μελισσοχώρι     26-39     22
15. Μακρυχώρι     16-52     14
16. Τύρναβος     14-87     4

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(24η, Σάββατο 1/4, 17:00)
Σμόλικας-Κιλελέρ
Οικονόμος -Μελισσοχώρι
Μακρυχώρι-Μαυροβούνι
Αχιλλέας Φ.-Πελασγιώτιδα
Συκούριο-Τύρναβος
Δαμασιακός-Παναγροτικός
Βλαχογιάννι-Δήμητρα Γιάνν.
Γόννοι-Φαλανιακός


Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια έχουν ως ακολούθως:

Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ     6
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ     2
Την πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου συνέχισε η Α.Ε. Κιλελέρ, η οποία επικράτησε με 6-2 του Οικονόμου Τσαριτσάνης, ύστερα από ένα θεαματικό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι -από την πλευρά τους- κράτησαν δυνάμεις για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, οπότε η ήττα θεωρείται φυσιολογική, έστω κι αν το σκορ έλαβε διαστάσεις.
Με κινητήριο μοχλό τον έμπειρο Χασομέρη, οι γηπεδούχοι εκδήλωσαν τις πρώτες τους επιθέσεις και στο 17' άνοιξαν το σκορ με πλασέ του Βαγενά, που βγήκε στην «πλάτη» της αμυντικής γραμμής, ενώ στο 21' ο Κατσαμάγκας με παρόμοιο τρόπο πέτυχε το 2-0.
Με φαλτσαριστό σουτ του Δραχαλίβα στο 50' εκτός περιοχής οι Τσαριτσανιώτες μείωσαν σε 2-1, αλλά στο 56' ο Χασομέρης χρίστηκε σκόρερ, αιφνιδιάζοντας με συρτό σουτ τον Δραχαλίβα στη δεξιά του γωνία. Στο 62' ο Βλαχάκης πραγματοποίησε μία κούρσα, κέρδισε την κόντρα και σκόραρε για το 3-2, ενώ στο 64' από γύρισμα του Μπαρούτα ο Βαγενάς εξ επαφής πέτυχε το 4-2. Ακολούθησε στο 65' η άτυχη στιγμή του Βλαχάκη, που, προσπαθώντας να αποκρούσει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90'+1' από τον Αναγνώστη, που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τη συνολική αδράνεια στην αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων, μετά την προσπάθεια του Αργύρη. Δεν αντιμετώπισαν δύσκολες φάσεις ο διαιτητής Γιώργος Αντωνίου και οι βοηθοί του Γιάννης Ρουπέλας - Δημήτρης Δίχρης.
Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ (Κώστας Κατσάρας): Κουτσιρίμπας, Β. Παπαγεωργίου, Μπαρούτας, Τσακίρης, Χατζησαββίδης, Γκουγκουλιάς (60' Αθ.Ντιντής), Κουβελάς (60' Χριστοδούλου), Αθ. Παπαγεωργίου (60' Αναγνώστης), Κατσαμάγκας (67' Παπαχρήστος), Χασομέρης (67' Αργύρης), Βαγενάς.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Βασίλης Μπακογιάννης - Νίκος Καραμήτσιος): Ν. Δραχαλίβας, Γεωργούλης, Καραμπίνας (46' Γκόλτσιος), Αυλογιάρης (46' Νικολακούλης), Γανός (67' Μάρκου), Μιφτάρι, Τσούτσας, Πούτας (46' Στ. Δραχαλίβας), Δ. Μουλτσιάς (46' Ντούφας), Βλαχάκης, Δριστέλας.

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ     1
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ     1
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το γειτονικό ντέρμπι που έγινε στο γήπεδο της Νεάπολης Α’, όπου Δήμητρα Γιάννουλης και Φαλανιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 62ο λεπτό ο Τάσος Χατζηγρηγορίου βγήκε τετ-α-τετ απέναντι από τον Αντώνη Κωνσταντίνου, τον οποίο και νίκησε πετυχαίνοντας το 1-0.
Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, δεν το έβαλαν κάτω και αρχικά στο 83′ ο πρώτος σκόρερ Κώστας Τσιάκος αρχικά προειδοποίησε τους «πράσινους» και δύο λεπτά μετά, στο 85′, από πλάγια θέση και με σουτ στην απέναντι γωνία του Βιλανάκη διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Διαιτητής ήταν ο κ. Διαμαντής, ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Μπατζιανούλη και Κοντογιάννη.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Δημήτρης Κοντοδήμος): Βιλανάκης, Αρσένης, Ματσικόπουλος, Αλατάς, Σαπάκος, Μπάμπαλης (71′ Κορλός), Γκαλγκανόπουλος, Δαούλας (46′ Χατζηγρηγορίου), Εμμανουήλ (46′ Καρέλας), Νάστας (84′ Κουντουράς), Βασιλόπουλος (46′ Μπουκουβάλας).
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τάκης Παραφέστας): Κωνσταντίνου, Τσιάκος, Καρυώτης, Πάνου, Πανταζής Γ., Γκανάτσας (69′ Μπλάνας), Καρακίτσιος (79′ Καραπατσακίδης), Ντανίκας (79′ Ανατολίτης), Κυρίτσης, Σέρτζι Κολοβός, Στάμος.

 

ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ     0
ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ.     1
Χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε ο Κερμελίδης στο 41' με πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Αχιλλέας Φαρσάλων κέρδισε στο Μελισσοχώρι τον τοπικό Αστέρα με 1-0 και παραμένει σταθερά στη δευτερη θέση της βαθμολογίας.
Στο πρώτο μέρος ο Αχιλλέας έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 15′ με τον Λάιο, που σούταρε πάνω από τα δοκάρια και στο 25' με τον Ματούλα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Καραμάνο.
Στην επανάληψη οι νικητές είχαν και άλλες ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ με τους Κούλπα, Παπακωνσταντίνου και Κρικώνη, ενώ για τους γηπεδούχους στο 88′ ο Βασιλειάδης έχασε τετ-α-τετ για την ισοφάριση.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βλιώρας, που είχε συνεργάτες τους κ. Μάνο και Γκαρέλη.
ΑΣΤΗΡ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (Μάκης Αλεξούδης-Χρήστος Τασιούλης): Κουκούτσης, Σδράλης Β. (90′ Βογιατζής), Γουργιώτης, Κολοβός (90′ Αγγελακόπουλος), Αβδουλάς, Μπιρόλ, Περδίκης (74′ Σδράλης Αθ.), Γκαραβέλας, Παραφέστας, Βασιλειάδης (90′ Καραουλάνης), Καραμάνος.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Κώστας Νεμπεγλέρας – Χρήστος Λιάπης): Σταυράκης, Κούλπας, Λάιος (46’ Χατζηλιάδης), Καραμπούζης, Κουρτεσιώτης, Αετόπουλος, Τσατσελάρι, Καραλούλης (70’ Παπακωνσταντίνου), Ματούλας (70’ Κρικώνης), Πασσιάς, Κερμελίδης.

 

ΣΜΟΛΙΚΑΣ     5
ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ     0
Μία ακόμα νίκη πρόσθεσε στο ενεργετικό του ο Σμόλικας Φαλάνης, ο οποίος επικράτησε του ουραγού Αετού Μακρυχωρίου με σκορ 5-0.
Όσον αφορά τον αγώνα, το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντέιβιντ Γκιόνα, με ατομική προσπάθεια στο 50' και τον Γούτο στο 62′ να διπλασιάζει τα τέρματα του Σμόλικα, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Ζιώγα και αφού μπήκε στην περιοχή με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0.
Στο 72′ ο Χαζίζι σέντραρε και ο Νερπιέτρι με πλασέ στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 79′ ο Χαζίζι από δημιουργός έγινε εκτελεστής, εκμεταλλευόμενος σέντρα του Πατσή, πετυχαίνοντας το 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 82′ με ατομική προσπάθεια ο Πόνηρος.
Εύκολο ήταν και το έργο του διαιτητή κ. Νίτσα, ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Νάκα και Βελεσιώτη.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Νίκος Χρόνης): Παπαγιάννης, Πατσής, Τάφα (46′ Γκαλμπογκίνης (68′ λ.τ. Χαρισούλης), Πολύζος, Σκούπρας (68′ Μπαρούτζας), Χατζούλης, Γούτος, Ζιώγας (76′ Κουτσούκης), Νερπιέτρι, Γκιόνα (53′ Χαζίζι), Πόνηρος.
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κώστας Κολομητρούσης): Τσικρίκης, Γραβάνης, Κυρίτσης (82′ Γιαννακόπουλος), Πέππας, Παπανικολάου (56′ Μπιτσαράς), Χουτεσιώτης, Χριστοδουλόπουλος (64′ Χατζής), Καζάκος, Λάλλας, Μπλάντας, Χοτάι.

 

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ     3
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ     1
Την 5η συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Παναγροτικός, κερδίζοντας στη Νίκαια τον αξιόμαχο Όλυμπο Γόννων, με σκορ 3-1.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με τετ – α – τετ του Γκανάβα από ασίστ του Άγγελου Ρακίπι.
Στο 30’ ο Φασούλας με εξαιρετική ατομική ενέργεια και με σουτ μέσα από την περιοχή, σημείωσε το 2-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 56′, ο Δημήτρης Μανακούσιος μετά από σέντρα του Γκανάβα και μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα των Γόννων, πετυχαίνοντας το 3-0.
Λίγο πριν το φινάλε στο 89', με σουτ ο Γιώργος Κίτσιος μέσα από την περιοχή, οπότε  πέτυχε το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους, μειώνοντας στο τελικό 3-1. Για τον Όλυμπο αυτήν ήταν η πρώτη ήττα μετά από τις 11 Φεβρουαρίου και είχε ηττηθεί με 3-0 από την Α.Ε. Κιλελέρ για τη 17η αγωνιστική, μετρώντας στο διάστημα αυτό δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Διαιτητής ήταν ο κ. Κουκούλης, ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Σκριάπα και Ντανταλή.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γιώργος Μάτος): Νικολακούλης, Σώκος, Μανακούσιος Θ. (82′ Γεωργόπουλος), Παπακώστας Αθ. (87′ Ολομάνι), Ακρίβος, Περήφανος, Ρακίπι, Φασούλας (67′ Πετράκης Εμ.), Παπακώστας Ηλ. (67′ Ψαρούλης), Μανακούσιος Δ., Γκανάβας (82′ Πετράκης Χρ.).
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δημήτρης Κωστής): Μπαρμπαγιάννης, Γκαμπέτας, Μπούμπουλης Αθ. (82′ Κακούσιος), Γκουγκουλιάς (46′ Ζαϊρές Β.), Ζαϊρές Γ., Τσιντζιλώνης, Μάντζαρης, Κόκρας (68′ Μπουζούκας), Σερίφης (68′ Μπούμπουλης Ευαγγ.), Γαγάρας, Κολτσίδας (76′ Κίτσιος).

 

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ     2
ΣΥΚΟΥΡΙΟ     0
Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο Α.Ο. Μαυροβουνίου επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, κερδίζοντας τον Κίσσαβο Συκουρίου με σκορ 2-0.
Ο Κώστας Μπάγκας στο 35' με ανάποδο ψαλίδι πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ άνοιξε το σκορ και στο 61' ο Δημήτρης Μπάγκας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Καλές στιγμές για να σκοράρει είχε και ο Κίσσαβος Συκουρίου, όμως ο έμπειρος γκολκίπερ Κώστας Μπρέλλας κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Διαιτητής ήταν ο κ. Κοντογιώργος, που είχε συνεργάτες τους κ. Νίκζα και Τζιμούρτο.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ (Δημήτρης Κουκουλιάφκας): Μπρέλλας, Μπάγκας Δ., Λιλολάρι, Μπάγκας Κ., Κακαζούκης (46'Θάνος), Μπατζέλας Ν. (75' Μπατζέλας Β.), Μπέτσης (50' Μουταφίδης), Φακίτσας, Σπανός, Στατήρης, Ακριβόπουλος (65' Ριζόπουλος Δ.).
ΣΥΚΟΥΡΙΟ (Αποστόλης Τσιανάκας): Γιάκου, Κορδέλας, Τζιούρας, Λανάρας, Αγγέλης, Κουλουκτσής (67′ Φαρμάκας), Τριανταφύλλου, Πλιάγκας (61′ Τσίκος), Μπολάκης, Βελής (67′ Κώτσιας), Χάμος.

 

ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ     2
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ     2
«Αυτοκτόνησε» η Πελασγιώτιδα, η οποία αν και προηγήθηκε 2-0, ο Δαμασιακός αντέδρασε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Το σκορ άνοιξε στο 14' ο Γιάννης Δάσσιος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Δάσσιου Δ. και με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Οσμάνι έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του (2-0).
Όμως ο Δαμασιακός δεν το έβαλε κάτω και στο 64' ο Σάρα με πέναλτι μείωσε σε 2-1, ενώ στο 71' ο Δούκας πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με δυνατό σουτ, ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2. Από τη μεριά της η «Πέλλα» θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη στο φινάλε, αλλά τη σταμάτησαν δύο φορές τα δοκάρια, στο 63' σε σουτ του Οσμάνι μέσα στην περιοχή και στο 85' ο Κουσιώρας μέσα στη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γεωργούλα.
Άψογη η διαιτησία του Θανάση Τζήλου, που είχε συνεργάτες τους κ. Αναστασίου και Καρακώστα.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Κώστας Μπακατσής): Μαστοροδήμος, Σέντζας (78' Δημητρόπουλος), Ιορδανίδης, Κουτσικούλης, Δάσσιος Ι., Καλούσης, Φώλιας, Χριστοδουλάτος (66' Κουσιώρας), Οσμάνι, Δάσσιος Δ., Νικούλι (87' Κουπατσιάρας).
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Αποστόλης Ευαγγέλου): Μάκης Γεωργούλας, Στέλιος Μπακαίμης, Οικονόμου (65' Πλίτσης), Θεόδωρος Μουσιάρης, Καρακάνος, Δημήτρης Μουσιάρης, Δούκας (80' Χρήστος Μπακαίμης), Δεληχάς, Σάρα (82' Πέτρου), Λέτσιος, Κυρατζής.
*Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο «Δ. Κουκουλίτσιος-Δ. Μουσιάρης» και όπως ανέφεραν παίκτες από την ομάδα του Δαμασιακού, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος και καλό είναι οι αρμόδιοι να φροντίσουν έτσι ώστε να αποφευχθούν σοβαροί τραυματισμοί παικτών.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ     1
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ     2
Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Δόξα Βλαχογιαννίου, η οποία επικράτησε εκτός έδρας του Τυρνάβου 2005 στο γήπεδο Αμπελώνα, με σκορ 2-1.
Ο Νίκος Γελαλής ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, καθώς σκόραρε δύο φορές, στο 21' με πέναλτι και στο 44', ενώ για τον Τύρναβο που προσπάθησε φιλότιμα, μείωσε ο Τσέζμα στο 45'.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία της κ. Δεληγιάννη, που είχε συνεργάτες τους κ. Γκάγκα και Κοσμάνο.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Χάρης Νούσιας): Παπαϊωάννου, Παληγιάννης, Γκουρομπίνος, Φράτζας, Κυπαρίσσης, Κοντοθανάσης, Αθανασούλης, Φακίτσας (70' Νέτζο), Ιωαννίδης Σεμπ. (60' Πέτρου), Ιωαννίδης Σπ. (70'Λάλλος), Γελαλής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass