«Ασημένιος» ο Ανδρικόπουλος στο τριπλούν

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2023 10:00

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κρέμασε μετάλλιο στον λαιμό του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, με άλμα στα 16,58 μ. στο τριπλούν, το οποίο του χάρισε τη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών.


Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού κατάφερε σε έναν αγώνα που κυριάρχησε ο Πορτογάλος Πέδρο Πιτσάρδο (χρυσό μετάλλιο, 17,60 μ., κορυφαία επίδοση για το 2023) να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και να προσθέσει στο βιογραφικό του το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γερμανός, Μαξ Χες, με άλμα στα 16.57 μέτρα.
Ο Ανδρικόπουλος μπήκε στον αγώνα με άλμα στα 16,20 μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο και τρίτο άλμα του, «προγειώθηκε» στα 15,91 μ. στο τέταρτο και πέτυχε στο πέμπτο το 16,58 μ., που είναι ρεκόρ του στον κλειστό στίβο, αφού είχε 16,39 μ. Παράλληλα, ο 26χρονος «έπιασε» στην έκτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα στον κλειστό στίβο τον Σταμάτη Λένη.
Ο Δημήτρης Τσιάμης είχε καλύτερο άλμα στα 16,39 μ. και ολοκλήρωσε στην 7η θέση.
Χαρούμενος για την εξαργύρωση της σκληρής δουλειάς του δήλωσε ο Νίκος Ανδρικόπουλος, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.
«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι ο αγώνας. Από το πανελλήνιο πρωτάθλημα είχα βρει τον εαυτό μου και ένιωθα σιγουριά. Ο προκριματικός πήγε πολύ καλά και αυτό μου έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Σήμερα ήμουν πολύ πιο χαλαρός ψυχολογικά και αυτό βγήκε κυρίως, ήμουν πιο άνετος χωρίς το βάρος του προκριματικού, που για μένα είναι πιο δύσκολος αγώνας», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας τα εξής:
«Όταν πιστεύεις σε κάτι και προσπαθείς να το πετύχεις καθημερινά, πιστεύω πως έρχεται η στιγμή που ανταμείβεσαι. Πολύ χαρούμενος, γιατί έχω κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και σήμερα ήρθε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Είχα κι εγώ τις δύσκολες στιγμές μου, αλλά πάντα έβρισκα κάτι για να συνεχίσω. Ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο. Θέλω στο μέλλον να είμαι στις διοργανώσεις και να βελτιώνω τις επιδόσεις μου, αυτός είναι ο στόχος μου».
Αναφορικά με το ποια ήταν η στιγμή που πίστεψε στον εαυτό του, είπε: «Στο δεύτερό μου άλμα κατάλαβα πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο τέταρτο λίγο χάλασα τον ρυθμό μου, αλλά συγκεντρώθηκα στο πέμπτο και βγήκε το άλμα που χρειαζόταν (16.58 μ.)».
Μιλώντας για τη στήριξη που είχε από τις εξέδρες του σταδίου, είπε ότι: «Η εξέδρα ήταν πολύ καλή. Τα παιδιά, αλλά και κάποιοι Έλληνες στην εξέδρα μου έδωσαν πολύ δύναμη».

 

Ο Τεντόγλου... πέταξε στον τελικό
*ΑΝΕΤΑ ΜΕ 8.03 μ. ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου «έδειξε τα δόντια» του και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον πλανήτη.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος διαθέτει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2023, με οκτώ μέτρα και 41 εκατοστά από το μίτινγκ του Λιεβέν στη Γαλλία, προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό της διοργάνωσης, καθώς στον προκριματικό «πέταξε» στα οκτώ μέτρα και τρία εκατοστά, ενώ το όριο πρόκρισης ήταν 7.95 μέτρα.
Στην πρώτη του προσπάθεια, ο Τεντόγλου «προσγειώθηκε» στα επτά μέτρα και 91 εκατοστά, ενώ στη δεύτερη ξεπέρασε το όριο πρόκρισης.
Παρά το γεγονός ότι -όπως έχει παραδεχθεί- δεν του... αρέσει ο πρωινός αγώνας, ο Τεντόγλου, δεν συνάντησε καμία δυσκολία για να πάρει «το εισιτήριο» του τελικού και πλέον αύριο Κυριακή (5/3, 09.12), θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο για τρίτη διαδοχική φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας αθλητής στην Ιστορία του αγωνίσματος.
Το όριο πρόκρισης, ξεπέρασε και ο Ρουμάνος, Γκαμπριέλ Μπιτάν Ρού, με άλμα στα 8.03 μ. (σ.σ. φετινό ατομικό ρεκόρ), ενώ ο βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο, ο Σουηδός Τομπίας Μοντλέρ, προκρίθηκε με 8.14 μέτρα στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια. Η οκτάδα του τελικού έχει ως εξής:
Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία)    8.14 μέτρα
Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα)    8.03
Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία)    8.03
Χάιμε Γκουέρα (Ισπανία)    7.99
Ερβάν Κονατέ (Γαλλία)    7.93
Μπόζινταρ Σαραμπούκοφ (Βουλγαρία)    7.89
Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία)    7.86
Λαζάρ Ανιτς (Σερβία)    7.75

 

Προκρίθηκε η Στεφανίδη
*ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΗΚΕ Η ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Κατερίνα Στεφανίδη προκρίθηκε στον σημερινό (18:05) τελικό του άλματος επί κοντώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.
Στον προκριματικό, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης άφησε το 4.10 μ. και το 4.30 μ., άρχισε τις προσπάθειές της από τα 4.45 μέτρα και πέρασε το συγκεκριμένο ύψος με τη δεύτερη. Στη συνέχεια, ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4.55 μ. με τη Στεφανίδη να περνά με την πρώτη προσπάθεια και με χαρακτηριστική άνεση. Το όριο πρόκρισης ήταν 4.65 μ., αλλά δεν χρειάστηκε να γίνουν προσπάθειες σ’ αυτό το ύψος, δεδομένου ότι η οκτάδα του τελικού «συμπληρώθηκε» στα 4.55 μέτρα.
Από την πλευρά της, η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.10 μέτρα και με την πρώτη τα 4.30 μέτρα, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 4.45 μέτρα, με αποτέλεσμα ν’ αποκλεισθεί από τον τελικό.
Η οκτάδα του τελικού:
Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία)     4.55 μέτρα
Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία)     
Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)    
Μικαέλα Μέγιερ (Σουηδία)     
Μαργκότ Σερβιέ (Γαλλία)    
Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία)    
Ρομπέρτα Μπρούνι (Ιταλία)     4.45 μέτρα
Αμαλί Σβαμπίκοβα (Τσεχία)  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass