Συνεχίζεται το «λουκέτο» στη Super League 2

*ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΚΑΙ SUPER LEAGUE *ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΘΩΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2023 13:00

Η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι στο πρωτάθλημα της Super League 2 συνεχίζεται, καθώς χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής αποφασίστηκε να παραταθεί το «λουκέτο» στο πρωτάθλημα, αφού οι ομάδες εξακολουθούν να αντιδρούν στο ψαλίδισμα της επιχορήγησης από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Έτσι χθες η Super League 2 ανακοίνωσε την αναστολή της αγωνιστικής δράσης για τρίτη διαδοχική εβδομάδα, ενώ παράλληλα, οι ομάδες του δεύτερου τη τάξει ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αποφάσισαν την άμεση επανεκκίνηση του διαλόγου με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τη Super League, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης οικονομικών πόρων, μετά το ψαλίδισμα της επιχορήγησης από τη φορολόγηση του στοιχήματος.


Στη σχετική ανακοίνωση της Super League 2 αναφέρεται:
«Ομόφωνα οι ομάδες της Super League 2 αποφάσισαν την άμεση επανεκκίνηση του διαλόγου με βραχύβια συνέχιση της διακοπής του πρωταθλήματος, εξουσιοδοτώντας νεοσύστατη ειδική επιτροπή που θα διεξάγει τις απαραίτητες επαφές με τους θεσμικούς φορείς - Υφυπουργό Αθλητισμού και Super League 1- προκειμένου να εξευρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα επιτρέψουν τη βιωσιμότητα των ομάδων και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματός μας».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεοσύστατη ειδική επιτροπή που θα διεξάγει τις απαραίτητες επαφές με τους θεσμικούς φορείς θα είναι 5μελής και θα την απαρτίζουν οι Ροκάκης -Χανιά, Παλτόγλου - Αιγάλεω, Παπακωνσταντίνου - Νίκη Βόλου, Παπαδημητρίου - Αναγέννηση Καρδίτσας και Τσιολέκα - Καλλιθέα.

ΘΕΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Στο Διοικητικό Συμβούλιο υπήρξαν ένταση και διαφωνίες όσον αφορά στη βιωσιμότητα των περισσότερων ομάδων, ενώ συζητήθηκε και η περίπτωση αλλαγής διοίκησης στη Super League 2, καθώς κάποιες ομάδες θεωρούν πως ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συλλόγων όπως θα έπρεπε. Απόφαση δεν ελήφθη σχετικά, καθώς απαιτείται το 3/4 των ψήφων.
Το θέμα για αλλαγή σκυτάλης στον προεδρικό θώκο του συνεταιρισμού έθεσε ο Αντώνης Ροκάκης των Χανίων, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορεί να φέρει περισσότερα χρήματα στη λίγκα (150.000 ευρώ σε κάθε ομάδα), με την προϋπόθεση ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.
Πλέον γίνεται σαφές ότι η εμπλοκή στο θέμα της επιχορήγησης από το Στοίχημα συνδέεται άμεσα με ενδεχόμενη αλλαγή στον προεδρικό θώκο της διοργανώτριας. Η ουσία είναι ότι περίπτωση άμεσης επανέναρξης του πρωταθλήματος δεν υπάρχει.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΚΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ
Το πρωτάθλημα της Super League 2 παραμένει «παγωμένο», καθώς η διοργανώτρια αρχή του δεύτερου τη τάξει ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου διέκοψε την αγωνιστική δράση. Στο θέμα παρενέβη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σχετικά με δημοσιεύματα για τις επιπτώσεις της διακοπής αυτής και με διευκρινιστική δήλωσή του τόνισε: «Η διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2 δεν μπορεί αυτή καθ’ εαυτή, να οδηγήσει σε πρόβλημα συμμετοχής των ομάδων και των εθνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις επειδή δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο καταστατικό της FIFA».ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΠΠ
Υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος τάχθηκε ο ΠΣΑΠΠ, υπογραμμίζοντας πως ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξουν και συνομιλίες με τον υφυπουργό ώστε να διευθετηθεί η διαφωνία των δύο πλευρών.
Η ανακοίνωση: «Ο ΠΣΑΠΠ, με επιστολή του στο προεδρείο της Super League 2, καλεί τα μέλη του Συνεταιρισμού της κατηγορίας να αποδεχθούν την πρόταση του Συνδέσμου μας και να επιστρέψουν στις επίσημες υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.
Μόλις συμβεί αυτό και με γνώμονα τα όσα αναφέρει δημοσίως ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης θα υπάρξουν άμεσα και μεταξύ τους συνομιλίες, με σκοπό να διευθετηθεί το μείζων θέμα της τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ που εξεδόθη σε εφαρμογή του Ν 4764/20 άρθρου 79».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass