Με κιτρινόμαυρη φανέλα, αλλά με… βυσσινί καρδιά

Ο 13ΧΡΟΝΟΣ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΑΡΗΣ ΓΚΑΝΟΥΡΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ Κ-13 ΤΗΣ ΑΕΚ - ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2023 11:20

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Μπορεί να αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΚ και να έχει στο στήθος τον Δικέφαλο Αετό, όμως δεν ξεχνά την ΑΕΛ και το βυσσινί άλογο, εκφράζοντας ανοιχτά και χωρίς φόβο, τα συναισθήματα που τρέφει για τη «βασίλισσα» του Θεσσαλικού Κάμπου.


Ο λόγος για τον Άρη Γκανούρη, τερματοφύλακα της ΑΕΚ Κ-13, ο οποίος γεννήθηκε στις 09/02/2010, έχει ύψος 1,88 και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών ως στόπερ και 1 χρόνο μετά, έπαιξε ως τερματοφύλακας.
Το ταλέντο του διέκρινε ο πατέρας του Γιώργος Γκανούρης, ο οποίος αγωνίστηκε κατά το παρελθόν στον Αχιλλέα Φαρσάλων και στη Μικτή της ΕΠΣΛ ως σέντερ φορ, με προπονητή τον Παναγιώτη Τσάκο.
Επικοινώνησε με τον διεθνή παλαίμαχο γκολκίπερ Νίκο Σαργκάνη (σ.σ. έχει την ακαδημία Ηνίοχο μαζί με τον Ηλία Μπέριο), στην ηλικία των 7 ετών έγινε λοιπόν η πρώτη επαφή με τον Σαργκάνη, προπονούνταν δε μαζί του μέχρι τις 23-08-2021, που ήταν η πρώτη του μέρα στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ.
Τον μικρό είχαν δει μετά από scouting ο Χρήστος Κωστής με τον Στάθη Ταυλαρίδη το 2019 σε αγώνα futsal με την ΑΕΚ futsal, όπου πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις από τη θέση του τερματοφύλακα. Δοκιμάστηκε και στον Παναθηναϊκό, αλλά προτίμησε τελικά να πάει στην ΑΕΚ.

 

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ
Ο 13χρονος πορτιέρο, ακολουθεί τα χνάρια του παππού του, Άρη Γκανούρη, ο οποίος αγωνίστηκε για δύο χρόνια με τα Τρίκαλα στην Α’ Εθνική, υπεράσπισε την εστία του Αχιλλέα, ενώ έφτασε ένα βήμα πριν την ΑΕΛ, όμως δεν προχώρησε τελικά η μεταγραφή του. Και μετά πήρε το δίπλωμα του προπονητή, ενώ σήμερα ορίζεται από την Ένωση της Λάρισας ως παρατηρητής σε αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ.

 

Η ΑΕΛ ΚΑΙ Ο …ΜΑΡΟΥΚΑΚΗΣ
«Τις ομάδες χωρίζουν ένα Κ και ένα Λ. Γι’ αυτό τις αγαπώ και τις δύο». Ο Άρης Γκανούρης μπορεί να φορά λοιπόν τα κιτρινόμαυρα, όμως δεν κρύβει και τα συναισθήματα που τρέφει για την ΑΕΛ. Μάλιστα, με τον πατέρα του πήγαινε στο AEL FC ARENA και αγαπημένος του ποδοσφαιριστής ήταν ο Ματθαίος Μαρουκάκης και άρεσε του μικρού για το πάθος που είχε και για το γεγονός πως έστελνε την μπάλα στα δίχτυα.
Αρκετές φορές τραγουδά στα αποδυτήρια της ΑΕΚ το «έντεκα αετοί του Ολύμπου» και συμπαρασύρει τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ενώ αρκετές φορές δέχεται τα πειράγματα του Χρήστου Κωστή: «Άρη στην ΑΕΚ είσαι δύο χρόνια, την ΑΕΛ έχεις στο μυαλό σου…» και εκείνος έχει έτοιμη την απάντησή του: «Κύριε Χρήστο, δεν επιτρέπεται να έχεις δύο αγάπες;» και τα χειροκροτήματα είναι πολλά από τους συμπαίκτες του, για το θάρρος που δείχνει σε αυτήν την ηλικία και την ξεκάθαρη θέση που έχει.


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΤΑ …ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ
Μια οικογένεια όπου πατέρας, παππούς αγωνίστηκαν με τα κιτρινόμαυρα του Αχιλλέα και ο μικρός Άρης συνεχίζει την παράδοση, αλλά φορώντας τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ.
Κλείνοντας την όμορφη αυτή ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε πως και ο αδελφός του Άγγελος-Αρίσταρχος Γκανούρης, ο οποίος γεννήθηκε το 2013 στα Φάρσαλα, ασχολείται με το ποδόσφαιρο και του αρέσει να παίζει ως στόπερ.
Ο Αρης γεννήθηκε στην Αθήνα, για δύο χρόνια έμεινε στα Φάρσαλα, όπου πήγε και προνήπια, αλλά επειδή οι γονείς του δουλεύουν στην Αθήνα, πήγε τελικά στην Πρωτεύουσα, όμως νοσταλγεί τον Θεσσαλικό Κάμπο, που παραμένει μια αστείρευτη πηγή ταλέντων...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass