Φιλική «σφαλιάρα» στο Αλκαζάρ για την ΑΕΛ

*Ηττήθηκε χθες από τη δυνατή Νίκη Βόλου με σκορ 3-1 *Προβλημάτισε η εικόνα του δεύτερου μέρους *Επαιξε για μισή ώρα ο Ογκμποε

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2023 12:00

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη χθες στο ηλιόλουστο στάδιο Αλκαζάρ, η ΑΕΛ ηττήθηκε από την ανώτερη Νίκη Βόλου, με σκορ 3-1.


Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τρίτη φορά τη φετινή περίοδο, τις δύο προηγούμενες οι «βυσσινί» επικράτησαν για το πρωτάθλημα της Super League 2, τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρισα 1-0, ενώ είχαν κερδίσει και σε φιλικό στο γήπεδο της Νεάπολης του Βόλου 2-0.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ είχε ευκαιρίες, όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στην επανάληψη προβλημάτισε με την αγωνιστική της εικόνα και στοίχισαν τα λάθη που έκανε.
Και βέβαια δικαιολογημένη ήταν η απογοήτευση στους φιλάθλους, για την παρουσία της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και τις ασύνδετες γραμμές, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έστω και σε φιλικό παιχνίδι το 1-3 στο Αλκαζάρ είναι βαρύ ως σκορ...
Να σημειώσουμε πως αγωνίστηκε για μισή ώρα ο Μάριος Όγκμποε, που έδειξε πως θέλει ακόμη παιχνίδια για να βρει τον καλό του εαυτό.
Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε την ΑΕΛ με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θεοδωρόπουλος, με τους Καλουτσικίδη (δεξιά), Μαϊδανό (αριστερά) στα άκρα της άμυνας, τους Ηλιάδη και Κόλα στόπερ, αμυντικό μέσο τον Θωμαΐδη με εσωτερικά χαφ τους Αντράντα, Κ. Παπαγεωργίου και επιθετική τριπλέτα τους Μαυριά (αριστερά), Νικολιά (δεξιά) και Τσιριγώτη στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επέλεξε και εκείνος το σύστημα 4-3-3.
Τερματοφύλακας ήταν ο Μπάγιτς, στην άμυνα οι Κάσσος (δεξιά), Αναστασίου (αριστερά), Γρομητσάρης και Ανδρέου (στόπερ), στο κέντρο οι Κυριακίδης, Παναγιωτίδης και Τσουκαλάς και στην επίθεση οι Ολαϊσόλα (δεξιά), Κρητικός (αριστερά) και Σιαφά (σέντερ φορ).
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
13’: Σε σουτ του Νικολιά η μπάλα κατέληξε άουτ.
17’: Αδύναμο σουτ επιχείρησε ο Αντράντα μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ.
21’: Δυνατό σουτ έκανε ο Κ. Παπαγεωργίου και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
24’: Ο Παπαγεωργίου δεν βρήκε καλά την μπάλα μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής, μετά από άψογη συνεργασία Αντράντα και Μαυριά.
33’: Ο Συκουριώτης Τάσος Κρητικός, σε αντεπίθεση της Νίκης, έπιασε το δυνατό σουτ και ο Θεοδωρόπουλος σε ετοιμότητα απέκρουσε σε κόρνερ πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.
38’: Πάλι ο Κρητικός μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, αλλά τον πρόλαβε πάνω στο σουτ ο Ηλιάδης.
40’: Ο Τσιριγώτης προσπάθησε να κρεμάσει τον εκτός θέσης Μπάγιτς, που είχε επιχειρήσει κακό διώξιμο με τα πόδια, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια της εστίας των Βολιωτών.
44’: Κόρνερ εκτέλεσε ο Παπαγεωργίου και στην κεφαλιά του Καλουτσικίδη η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
47’: Σε αδύναμο σουτ του Σιαφά μπλόκαρε την μπάλα ο Μπουργάνης.
49’: Ο Τσιριγώτης δεν έκανε το τελείωμα που έπρεπε, στέλνοντας αδύναμα την μπάλα πάνω στον Μπουργάνη.
50’: Σε κοντινό πλασέ του Σιαφά, η μπάλα έγλυψε την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού της ΑΕΛ.
59’: Με κεφαλιά ο Ρομάνο νίκησε τον Θεοδωρόπουλο, πετυχαίνοντας το 0-1.
71’: Σε γύρισμα από δεξιά του Κρητικού, ο Τζιώρας με σουτ σημείωσε το 0-2.
77’: Στο 78’ ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε φάουλ, ο Πλέγας έκανε την προβολή, ο Μπουργάνης μπλόκαρε την μπάλα και φάνηκε πως την κάλυψε μέσα από τη γραμμή. Από την πλευρά της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν πως έπρεπε να μετρήσει το γκολ, ο διαιτητής κ. Φακής κοίταξε τον πρώτο επόπτη κ. Μπουρονίκο, που δεν υπέδειξε κάτι και έτσι το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά...
78’: Με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ ο Κώστας Παπαγεωργίου έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Μπουργάνη, μειώνοντας σε 1-2.
85’: Από λάθος του Μαϊδανού, ο Τοπαλίδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τζιώρας με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Διαιτητές: Φακής, Μπουρονίκος, Παπαγεωργίου (Λάρισας).
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ (Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης (64’ Μαξιμένκο), Κόλα (58’ Γκοτζαμανίδης), Θωμαΐδης (46’ Πλέγας), Αντράντα (58’ Μιλτιάδης), Παπαγεωργίου Κ. (88’ λ.τ.Γαρουφαλιάς), Τσιριγώτης (64’ Ογκμπόε), Μαυριάς (58’ Πεντρόσο), Νικολιάς (75’ Γλυνός).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ελευθερόπουλος-Βενετίδης): Μπάγιτς (46’ Μπουργάνης), Κάσσος (46’ Τοπαλίδης), Αναστασίου (61’ Δημητρίου), Γρομητσάρης (61’ Δεληζήσης), Ανδρέου, Κυριακίδης (61’ Μέτσε), Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (46’ Γαβριηλίδης), Ολαϊσόλα (56’ Ροχάνο), Κρητικός (61’ Κριμιτζάς), Σιαφά (56’ Τζιώρας).

 

AEL_3.jpg

Τιμήθηκε ο Στέλιος Βενετίδης

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας τιμήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ ο βετεράνος διεθνής άσος Στέλιος Βενετίδης, συνεργάτης του τεχνικού της Νίκης Βόλου Δημήτρη Ελευθερόπουλου, για την πολυετή προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στα χρόνια που αγωνίστηκε με τη βυσσινί φανέλα.
Ο κόσμος της ΑΕΛ χειροκρότησε τον Βενετίδη και εκείνος τους χαιρέτησε, δείχνοντας πως δεν ξεχνά τα ωραία χρόνια που πέρασε στη Λάρισα και στη «βασίλισσα» του θεσσαλικού κάμπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass