Απεβίωσε ο Νίκος Ζήσος

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2023 11:10

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 96 ετών ο πρώτος φωτογράφος των γηπέδων (στα τέλη της δεκαετίας του ‘40) Νίκος Ζήσος στην αγαπημένη του Αμυγδαλή Αγιάς από παθολογικά αίτια...


Ο Νίκος Ζήσος γεννήθηκε το 1927 στην Αμυγδαλή Αγιάς και ήταν ψαράς τρίτης γενιάς στην Κάρλα, ενώ τον χειμώνα έφτιαχνε κάρβουνα στο Μαυροβούνι. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 εμφανίζεται στα γήπεδα και πρώτη του φωτογραφία είναι ο αγαπημένος αείμνηστος τερματοφύλακας Χρήστος Κλέτσας.
Φωτογράφησε όλες τις ομάδες της Λάρισας… Άρη, Λαρισαϊκό, Ηρακλή, Γυμναστικό, ΕΑΛ και βέβαια την ΑΕΛ. Έβγαλε φωτογραφίες με ένα κουτί «Νταλχία», ενώ με άδεια πλανόδιου φωτογράφου γυρνούσε όλη τη Λάρισα.
Μια καριέρα μισού αιώνα σταμάτησε το 1999, όταν έφτασε σε ηλικία 72 χρονών και εγκαταστάθηκε στο μέρος όπου γεννήθηκε και έζησε την τελευταία εικοσαετία.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 3 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αμυγδαλής Αγιάς.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass