Μάχη μέχρις εσχάτων…

ΓΙΑ ΤΗ SUPER LEAGUE 2 ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ - ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΕΛ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2023 9:40

Μάχη μέχρις εσχάτων θυμίζει η εικόνα μεταξύ Super League 2 και υφυπουργού Αθλητισμού, ενώ υπάρχει ενεργή συμμετοχή του προέδρου της Super League 1 και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, που χθες έκανε επίθεση εναντίον προέδρων ομάδων, ανάμεσά τους και της ΑΕΛ.


Η σύγκρουση κλιμακώνεται μεταξύ των δύο πλευρών και κανένας πλέον δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει εκ νέου η κατηγορία, με τις ομάδες της Λάρισας - ΑΕΛ, Ηρακλή Λάρισας και Απόλλωνα Λάρισας- να είναι σε αγωνία για τις οικονομικές και αγωνιστικές εξελίξεις. Με αφορμή την προχθεσινή δήλωση του προέδρου της SL1 για τις διεκδικήσεις όλων των μελών της SL2, η αρμόδια επιτροπή διεκδίκησης που πρόσφατα συστήθηκε, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα μέλη της SL2 ομόφωνα και εξόχως θεσμικά αποφασίζουν για τα νόμιμα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο επιβάλλεται να λειτουργεί με κανόνες και σεβασμό στους θεσμούς, είτε αυτοί είναι αρεστοί είτε όχι.
Γι’ αυτό και εμείς, στο πλαίσιο του διαλόγου που επιθυμούμε με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, θα ζητήσουμε συνάντηση και με το προεδρείο της SL1, χωρίς μεμονωμένες συναντήσεις με ποδοσφαιρικούς παράγοντες.
Αναμένουμε στην πρόσκληση, που θα αποστείλουμε αρμοδίως, να αποδειχθεί εάν οι συκοφαντικές και απαξιωτικές απόψεις του προέδρου της SL1 εκφράζουν ή όχι το σύνολο των μελών της».

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
Ο πρόεδρος της Super League και του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, απάντησε στην ανακοίνωση της Super League 2, η οποία χαρακτήρισε ως συκοφαντικές και απαξιωτικές τις απόψεις του, με τον ίδιο να τα βάζει και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Η δήλωση (αυτούσια) του Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέρει τα εξής:
«Η Επιτροπή της Super League 2 αντί να βγάζει ανακοινώσεις (άλλο πρωτάκουστο της κατηγορίας «περιβόλι»), καλό θα είναι να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό για τα εξής:
Πώς παραμένει πρόεδρος ο γνωστός Λεουτσάκος; Πώς παρανόμως δεν εμφανίζεται στην υπηρεσία του; Αρκεί να διοργανώνει τις προεκλογικές εκδηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου για να έχει σκανδαλωδώς την κάλυψή του; Ποια είναι η αμοιβή που λαμβάνει και ποιος την αποφάσισε; Και τέλος, ως αποτυχημένος πλήρως στην Προεδρία (μηδέν οικονομικοί πόροι για τις ομάδες, αστεία τηλεοπτικά συμβόλαια, αποτυχία να εξασφαλίσει χορηγίες, ρεκόρ υπόπτων παιχνιδιών από τη Sport Radar) για ποιον λόγο παριστάνει ακόμη τον πρόεδρο; Για να εισπράττει δύο μισθούς (από Ελληνική Αστυνομία και SL2) χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως;
Ποιος είναι ο κύριος Νταβέλης που ξαφνικά απέκτησε λόγο στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Τι έχει πληρώσει ακριβώς για να πάρει την ιστορική ΑΕΛ και τι συμφωνίες έχει κάνει για να βοηθηθεί από τον Γιαννάκη και το «συνδικάτο εγκλήματος» που έχει μολύνει την κατηγορία, ώστε η ΑΕΛ να ανέβει στην Super League; Συναντήθηκε και έκανε συμφωνία με συγκεκριμένους ανθρώπους; Ας ενημερώσει τον κόσμο της Λάρισας για να πέσουν οι μάσκες. Όχι οι μάσκες για τον κόβιντ που εμπορεύτηκε. Αυτό είναι σκάνδαλο που θα ανοίξει σύντομα. Ο κύριος Πρίτσας καλά θα κάνει να συνεχίσει τον σχεδιασμό του και τα τηλέφωνα με τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο σε διαιτητές, επόπτες, παρατηρητές, ομάδες, αλλά κάποια στιγμή τα τηλέφωνα θα ανοίξουν και οι εισαγγελείς θα αναλάβουν τα υπόλοιπα.
Για τα θέματα της διαφθοράς της συγκεκριμένης κατηγορίας, κακώς απευθύνονται στη Σούπερ Λιγκ. Ας απευθυνθούν καλύτερα στη Sports Radar και την «ΕΠΑΘΛΑ», όπου υπάρχουν οι αναφορές ρεκόρ για ύποπτα για στοιχηματισμό παιχνίδια για τη Super League 2.
Επίσης, ας απευθυνθούν στην Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή «Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων» που έκρινε (με την απόφαση 600/7-10-21) ότι δεν είναι ελεύθερος ο στοιχηματισμός στη συγκεκριμένη κατηγορία. Γιατί άραγε;
Επίσης, ας απευθυνθούν στην «ΕΠΑΘΛΑ» (Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας), στην οποία συμμετέχουν η ΓΓΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Αθλητικός Εισαγγελέας, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η ΕΕΕΠ και όλοι ομοφώνως ψήφισαν την ανανέωση της παραπάνω απόφασης.
Θέλετε κάποια άλλη απόδειξη πέρα από την παραπάνω για τη διαφθορά της κατηγορίας;
Αντί να απολογούνται στις ομάδες μέλη της Super League 2 και αναφέρομαι στις υγιείς ομάδες, που τις έχουν ακρωτηριάσει οικονομικά, που τις έχουν παρατήσει χωρίς όραμα και μέλλον, βγάζουν ανακοινώσεις κούφιες για να γίνουν αρεστοί στους προστάτες τους.
Τέλος, να ξεκαθαρίσω και το εξής. Για το πώς διανεμήθηκαν τα έσοδα σε Super League και Super League 2 έγινε συζήτηση στη Super League και οι όλες οι ομάδες συμφώνησαν στη συγκεκριμένη διανομή, πλην της ΑΕΚ, ενώ ο Βόλος απουσίαζε.
Συνεπώς, την απάντηση που ψάχνετε για το θέμα του Στοιχήματος και της διανομής την έχετε ήδη».

 

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Στο πλαίσιο της αγωνιστικής ετοιμότητας Ηρακλής Λάρισας και ΑΕΛ θα δώσουν φιλικά παιχνίδια.
Συγκεκριμένα, αύριο και ώρα 14:45 η ΑΕΛ θα υποδεχθεί στο στάδιο Αλκαζάρ την ομάδα του Αλμωπού Αριδαίας, ενώ σήμερα ο Ηρακλής Λάρισας παίζει στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης Βόλου, στις 14:30, με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου. Οι προπονητές των δύο ομάδων, θέλοντας να χρησιμοποιήσουν όλους τους ποδοσφαιριστές τους, αποφάσισαν το ματς να γίνει σε τέσσερα 30λεπτα, με συνολική διάρκεια 120 λεπτά. Ο προπονητής του Ηρακλή Χρήστος Χατζηλιάδης θα έχει στην αποστολή και ορισμένα παιδιά από την Κ-19, με σκοπό να πάρουν χρόνο συμμετοχής.

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ:
Οι ομάδες δεν είναι βιώσιμες

Ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος σε δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εμείς θέλουμε το 17% όπως προβλέπει η ΚΥΑ. Οι ομάδες δεν είναι βιώσιμες, γιατί θα πάρουν τώρα κάποια χρήματα και την επόμενη δόση θα την πάρουν την ερχόμενη χρονιά. Θα κάνουμε ένα ραντεβού με τον κ. Μπαλτάκο, θέλουμε ένα νέο ραντεβού με τον κ. Αυγενάκη. Εμείς θέλουμε όλα τα σπορ να πάρουν όσα τους αναλογούν, όχι κάτι παραπάνω ή κάτι λιγότερο. Έχουμε επισπεύσει τις ενέργειές μας τόσο μαζί με την Πολιτεία όσο και τον υφυπουργό. Δεν εκβιάζουμε κανέναν, θέλουμε να επιβιώσουμε όμως. Οι ομάδες μας έχουν σοβαρό θέμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass