Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα του Ηρακλή Λάρισας

ΠΗΡΕ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΤΑΙΝΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΑΡΣΙΑ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2023 11:15

«Δεκαοκτώ χρόνια, πρόεδρε, παίζω στη Super League 2 και με καμία ομάδα δεν υποβιβάστηκα… Θα σώσουμε και τον Ηρακλή Λάρισας…».

Αυτά ήταν τα λόγια του Βερδικουσιώτη ρέκορντμαν συμμετοχών στην κατηγορία, Κώστα Χατζή, στον πρόεδρο του Ηρακλή Λάρισας, Λάμπρο Ιωακείμ, λίγο πριν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη λαρισινή ομάδα και εκείνος με χιούμορ απάντησε ότι: «Διάβασα μια συνέντευξή σου ότι θα προτιμούσες να παίξεις έστω και δύο παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία, παρά να έχεις το συγκεκριμένο ρεκόρ. Αν σωθεί η ομάδα, σε δύο χρόνια μπορούμε να είμαστε στη μεγάλη κατηγορία και να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Φέτος, μάθαμε που παίζουμε τρεις μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα!».
Και αφού υπέγραψε στην τρίτη λαρισινή ομάδα της κατηγορίας, μετά την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Λάρισας, ανακοινώθηκε χθες από τον Ηρακλή Λάρισας μαζί με δύο ακόμα παίκτες τον Λίταινα και τον Γκαρσία που είχαν κάνει προσφυγή κατά του Απόλλωνα και μετακόμισαν από τη Φιλιππούπολη στη… Νεάπολη. Και οι τρεις είναι στη διάθεση του προπονητή Χρήστου Χατζηλιάδη ενόψει του αγώνα αύριο στο Ael Fc Arena με τον Παναθηναϊκό Β’.
Ο 38χρονος μέσος (γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1985) ξεκίνησε στην Καστοριά και στη συνέχεια έπαιξε σε Καλαμάτα, Ιωνικό, Διαγόρα, Πιερικό, Λάρισα, Νίκη Βόλου, Αιγινιακό, Απόλλωνα Σμύρνης, Παναχαϊκή, Αγροτικό Αστέρα και Απόλλωνα Λάρισας τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Χατζής έχει καταφέρει εκτός των ετών να είναι και ο πρώτος σε συμμετοχές, φτάνοντας συνολικά τις 397, ενώ 2ος έρχεται ο Νίκος Πουρτουλίδης με 363.

 

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΑΡΣΙΑ
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι ιδιαίτερα γνωστός στα ελληνικά γήπεδα, καθώς πέρασε από αρκετές ομάδες της χώρας, με τελευταίο «σταθμό» της καριέρας του τον Απόλλωνα Λάρισας.
Είναι γεννημένος στις 13 Ιανουαρίου 1988 στην Αργεντινή. Έχει ύψος 1,68 και τη φετινή αγωνιστική περίοδο κατέγραψε 5 συμμετοχές με τον Απόλλωνα Λάρισας, 4 για το πρωτάθλημα της Super League 2 και 1 στο Κύπελλο Ελλάδος.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σαν Μαρτίν της Αργεντινής. Στη συνέχεια μεταπήδησε ενδοχώρια στην Γκουαράνι. Πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός της καριέρας του ήταν Τσεχάουλ της Ρουμανίας.
Ακολούθησαν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως οι Χόνκα (Φινλανδία), PK-35 (Φινλανδία) και Ίντερ Τούρκου (Φινλανδία). Από την τελευταία έφυγε για να αγωνισθεί στην Ελλάδα για τον Βόλο ΝΠΣ τον Ιούλιο του 2018. Επόμενες ομάδες ήταν η Νίκη Βόλου και ο Απόλλων Λάρισας. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΤΑΙΝΑΣ
Ο Δημήτρης Λίτιανας αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Λάρισας, καταγράφοντας 5 συμμετοχές στη φετινή αγωνιστική περίοδο για το πρωτάθλημα της Super League 2.
Γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Σεπτεμβρίου 1995. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα» τα πραγματοποίησε στον Τύρναβο. Στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2016, έφυγε για το νησί της Μυτιλήνης για την ΑΕΛ Καλλονής.
Έναν χρόνο μετά υπέγραψε στη Βέροια, όπου και αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο. Στα μέσα της σεζόν 2017-2018 επέστρεψε στη Λάρισα για λογαριασμό του Απόλλωνα, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν «μετακομίσει» στην ομάδα μας. Έχει παίξει περίπου 170 παιχνίδια στην κατηγορία σε όλες τις διοργανώσεις και στο πρωτάθλημα έφθασε τις 153.
* * *
Με τους τρεις αυτούς παίκτες ολοκληρώθηκε ένας κύκλος μεταγραφών του Ηρακλή Λάρισας και στόχος είναι μία ακόμα, ώστε η ομάδα στον δεύτερο γύρο να είναι ανταγωνιστική και να παραμείνει στην κατηγορία.

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass