Συμπληρώθηκε το παζλ των «16»

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΛ Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2023 11:15

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ολοκληρώθηκε χθες η ενδιάμεση φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΛ με τους Π.Ο. Ελασσόνας, Παναγροτικό και Ανθούπολη να παίρνουν την πρόκριση συμπληρώνοντας έτσι το παζλ των «16» της φετινής διοργάνωσης.


Συγκεκριμένα ο Π.Ο. Ελασσόνας επικράτησε του Ευαγγελισμού με 2-1, ο Παναγροτικός νίκησε τα Βούναινα με 5-0, ενώ η Ανθούπολη επιβλήθηκε της Αστραπής Ν. Πολιτείας με 3-0 αντίστοιχα.
Έτσι, οι ομάδες που θα δώσουν το «παρών» στη φάση των «16» είναι οι εξής:
1ος Όμιλος
Π.Ο. Ελασσόνας, Τύρναβος 2005, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Δόξα Βλαχογιαννίου
2ος Όμιλος
Δωτιέας Αγιάς, Αστέρας Μελισσοχωρίου, Δάφνη Γλαύκης, Όλυμπος Αιγάνης
3ος Όμιλος
Φαλανιακός, Σμόλικας Φαλάνης, Πελασγιώτιδα, Ανθούπολη
4ος Όμιλος
Αχιλλέας Φαρσάλων, ΑΟ Μαυροβουνίου, Παναγροτικός Νίκαιας, Μαχητής Τερψιθέας
ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Τρεις αναμετρήσεις περιελάμβανε η χθεσινή ημέρα της ενδιάμεσης φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΛ, οι οποίες εξελίχτηκαν ως εξής:
Στο γήπεδο Ν. Πολιτείας παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα στην τοπική Αστραπή και την Ανθούπολη που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με σκορ 3-0. Ήταν η τρίτη φετινή μονομαχία των δύο αντιπάλων, καθώς προηγήθηκαν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος στον 2ο Όμιλο της Β’ ΕΠΣΛ με την ομάδα της Ανθούπολης να έχει το απόλυτο με τρεις νίκες (4-2 και 4-1 έληξαν τα ματς του πρωταθλήματος).
Το σκορ άνοιξε στο 6’ ο Κακαβίτσης με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Σελήνη, ενώ στο 32’ η Αστραπή έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ο Καλτσάς εκτέλεσε φάουλ, ο Αναστασίου απέκρουσε με δυσκολία και στη συνέχεια οι Αλευράς και Τσιάρας με δύο διαδοχικές προσπάθειες από κοντά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.
Στο 36’ ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων όταν η κοντινή κεφαλιά του Πρίφτη αποκρούστηκε από αμυνόμενο πάνω στη γραμμή, ενώ στο 37’ ο Κακαβίτσης βρέθηκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η κοντινή κεφαλιά πέρασε άουτ.
Στο 38’ η Αστραπή απάντησε με τον Καλτσά, το κόρνερ του οποίου χτύπησε στο δοκάρι και να διατηρηθεί έτσι το 0-1 στο πρώτο μέρος.
Στο 47’ ο Κακαβίτσης έχασε ανεπανάληπτο πλασέ, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να φτάσουμε στο 63’ όταν ο Πρίφτης εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Φαρμάκα στο σουτ του Μούτσα Μπλέντι και από κοντά έγραψε το 0-2.
Στο 67’ ο Αντωνόπουλος με σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Αστραπή έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν ο Καλτσάς βγήκε απέναντι στον Αναστασίου, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.
Στο 83’ κάτι αντίστοιχο έγινε από πλευράς Ανθούπολης με πρωταγωνιστή τον Μούτσα Μπλέντι, για να φτάσουμε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Αλιάι διαμόρφωσε το τελικό 0-3.
Διαιτητική τριπλέτα: Κοντογιώργος, Νάκας, Π. Ντελέζος.
ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Γ. Καφφές): Φαρμάκας, Παπαχρήστος (86’ Παπαδάκος), Γεωργαντζιάς (86’ Καπνιάς), Κατσιάνος, Κολλάτος, Μπομπότης, Αθανασόπουλος (46’ Γεωργολόπουλος), Αρχοντής, Καλτσάς, Τσιάρας Γ. (76’ λ.τ. Τσιάρας Π.), Αλευράς (82’ Νούσιας).
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Μ. Ζιώγας): Αναστασίου, Σελήνης, Μαριγκούδης, Πρίφτης, Σκάκος, Αντωνόπουλος, Μ. Μπλέντι (84’ Αλιάι), Κακαβίτσης, Παπαδάκος (74’ Βλησαρούλης), Καραγιάννης (78’ λ.τ. Παπαστάθης), Κατσαμπέλας (46’ Σ. Μπλέντι).
*Εν τω μεταξύ δύο ακόμα παίκτες ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της η Ανθούπολη. Πρόκειται για τους Μάριο Πρίφτι από το Μαυροβουνί και Τζεμάλ Χίντα από την Αμπελιά.
***
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση ο Παναγροτικός πέρασε από τα Βούναινα με το ευρύ 5-0. Τον χορό των τερμάτων για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 20’ ο Χριστοδούλου, ενώ στο 31’ και στο 36’ ο Γκουντίκας ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54’ ο Γκανάβας έγραψε το 0-4, ενώ το τελικό 0-5 διαμόρφωσε στο 88’ ο 16χρονος Πιτσίλκας στο ντεμπούτο με τους «πράσινους».
Διαιτητική τριπλέτα: Μίχος, Μάνος, Παπαγεωργίου.
Α.Ε. ΒΟΥΝΑΙΝΩΝ (Δ. Δανιλούλης): Ζεϊμπέκης, Χριστόπουλος, Λαμπράκης, Γεράσης, Καζάνι Γκ., Χριστοδούλου, Θανασιάς, Χατζής, Δεμίσης, Ζέρβας (46’ Ρουμελιώτης), Ψαρρής.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γ. Μάτος): Νικολακούλης, Ρακίπι, Σώκος, Γεωργόπουλος, Ανυφαντής, Παπακώστας Ηλ. (51’ Ακρίβος), Βύρλας, Περήφανος (46’ Πετράκης Χρ.), Γκανάβας, Γκουντίκας, Χριστοδούλου (46’ Πιτσίλκας).
***
Λίγο πριν το τέλος ο Π.Ο. Ελασσόνας πήρε την πρόκριση απέναντι στην κατά δύο κατηγορίες μικρότερη, αλλά άκρως μαχητική Αναγέννηση Ευαγγελισμού.
Η ομάδα της Ελασσόνας επικράτησε με 2-1 μετά από ανατροπή με τον Γκαμπέτα να διαμορφώνει στο 86’ το τελικό 1-2.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 6’ με τον Τόλιο, ενώ η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους επετεύχθη στο 44’ με τον Ιγγλέζο. Στο 60’ αποβλήθηκε με δεύερη κίτρινη κάρτα ο Περτζιόνι.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, μέτριο ποιοτικά με τον ΠΟΕ να εκφράζει στο τέλος παράπονα για τη διαιτησία.
Διαιτητική τριπλέτα: Δεληγιάννη, Δίχρης, Κοντογιάννης
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (Κ. Καζάκης): Χανανάς, Λαγιόκαπας, Κότυλης (70’ Ράτζας), Γκαραβέλης, Βαλατσός, Ντόκος, Λιούρας Λ. (63’ Μπαλατσός), Μπουζούκης, Λιούρας Σπ. (70’ Πάκας), Τόλιος (82’ Δόλγυρας), Τσάτσος.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Στ. Αρσένος): Πέρπερας, Καραμούλας (76’ Σεμερτζίδης), Μπαγιώτας (46’ Νταμπώσης), Λαγός, Περτζιόνι, Κοντοθανάσης, Γκαμπέτας, Τσάτσος, Μουλτσιάς (90+2’ Αγρογιάννης), Ντουλάγκ (46’ Κακάμης), Ιγγλέζος (90’ Τσιπλικιάρης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass