Παλικαρίσια νίκη για την ΑΕΛ

Στη Ν. Ευκαρπία επί του Μακεδονικού με 3-1 μετά από ανατροπή - Μέσα σε δύο λεπτά η λαρισινή ομάδα έφερε τα πάνω κάτω - Ζωντανοί στη μάχη της κορυφής οι «βυσσινί»

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2023 11:19

Παλικαρίσια νίκη στη Ν. Ευκαρπία επί του Μακεδονικού με 3-1 μετά από ανατροπή πέτυχε η ΑΕΛ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League 2 στον Α’ Όμιλο και παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της κορυφής, έχοντας απόσταση τριών βαθμών από τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ Β’ και Πανσερραϊκό.


Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τους «βυσσινί» που κατάφεραν αφενός να ανατρέψουν μέσα σε δύο λεπτά την εις βάρος τους κατάσταση και αφετέρου να διαχειριστούν το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο και να πάρουν αυτό που ήθελαν, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τρεις αγωνιστικές (δύο ήττες και μία ισοπαλία). Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα του Μακεδονικού στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον τεχνικό Γιάννη Ταουσιάνη να παρατάσσει τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Καλουτσικίδη δεξιά στην άμυνα, Κοσονού αριστερά και κεντρικούς αμυντικούς τους Ηλιάδη και Πλέγα, τους Κ. Παπαγεωργίου, Αντράντα, Θωμαΐδη στη μεσαία γραμμή, στα δεξιά τον Μαυριά, στα αριστερά τον Πεντρόσο και στην κορυφή της επίθεσης τον Κούστα.
Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τη λαρισινή ομάδα καθώς στο 8ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Μπρατσιάνη (1-0), ο οποίος μετά από φάουλ του Τσουκάνη με δυνατό σου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η ΑΕΛ προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ελέγξει το παιχνίδι, όμως η τελική ενέργεια δεν ήταν η ενδεδειγμένη, για να φτάσουμε στο 28ο λεπτό όταν οι «βυσσινί» άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε κόρνερ, ο Πλέγας έπιασε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού απέκρουσε, αλλά υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για το ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος, για το οποίο ο διαιτητής κ. Παυλόπουλος είχε διαφορετική άποψη συνεχίζοντας το παιχνίδι.
Τελικά η ισοφάριση για τη λαρισινή ομάδα ήρθε στο 31’ με παρόμοιο τρόπο, καθώς και πάλι μετά από κόρνερ του Παπαγεωργίου, ο Καλουτσικίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, η οποία στη συνέχεια πέρασε τη γραμμή του τέρματος για να διώξουν κατόπιν οι αμυνόμενοι. Ο βοηθός κ. Τζιουβάρας ενημέρωσε τον διαιτητή ότι κατά την κρίση του η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος, για να ακολουθήσει σύσκεψη των διαιτητών κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Μακεδονικού. Τελικά μετά από 8 περίπου λεπτά καθυστέρηση ο διαιτητής κ. Παυλόπουλος μέτρησε το γκολ και έδειξε τη σέντρα για να γίνει έτι το 1-1.
Η συνέχεια ήταν ιδανική για την ΑΕΛ, καθώς αμέσως μετά τη σέντρα των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, ο Μαυριάς τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά τον Κούστα, που βγήκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε εύστοχα, δίνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ΑΕΛ (1-2).
Στο 44′ ο Μακεδονικός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν το σουτ του Σιμόνι μετά από εκτέλεση κόρνερ χτύπησε στο δοκάρι, για να διατηρηθεί έτσι το 1-2 με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη η ΑΕΛ διαχειρίστηκε το προβάδισμα στο σκορ και παράλληλα έψαξε να βρει το γκολ με το οποίο θα «κλείδωνε» τη νίκη της, κάτι που επετεύχθη στο 70’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νίνο, ο Παπαγεωργίου έκανε επαφή με το τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι και ο Μπρατσιάνη στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
Ο Μακεδονικός δεν μπόρεσε να βρει λύση στα εναπομείναντα λεπτά, σε αντίθεση με την ΑΕΛ που είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα με τον Κοσονού, που έφυγε στην αντεπίθεση και σούταρε δυνατά, αλλά ο Γουναρίδης απέκρουσε εντυπωσιακά.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Πουλόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά), με βοηθούς τους κ. Τζιουβάρα (ΕΠΣ Κοζάνης) και Παπαδάκη (ΕΠΣ Ηρακλείου). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κ. Παπαγεωργίου (42’), Θεοδωρόπουλος (63′), Πεντρόσο (71′), Σιμόνι (74′), Μπρατσιάνη (84′) και Μουγκουλούσι (90’+1′).

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γιώργος Αμανατίδης): Γουναρίδης, Μπρατσιάνη, Κοτταρίδης, Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Ζαννάκης (65′ Σάντσεθ), Τσιλιγγίρης (76′ Μουγκουλούσι), Γαρύφαλλος (76′ Σαραντίδης), Σιμόνι
ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Κοσονού, Ηλιάδης, Πλέγας, Θωμαΐδης, Παπαγεωργίου, Αντράντα (57′ Νίνο), Πεντρόσο (90′ Τσουμάνης), Μαυριάς (80′ Μαξιμένκο), Κούστα (57′ Μιλτιάδης).

 

Γιάννης Ταουσιάνης: Μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια

Την ικανοποίησή του για τη νίκη της ΑΕΛ εξέφρασε ο τεχνικός Γιάννης Ταουσιάνης, τονίζοντας πως το χθεσινό αποτέλεσμα θα δώσει στους «βυσσινί» δύναμη για τη συνέχεια.
Συγκεκριμένα ο Γιάννης Ταουσιάνης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για εμάς είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, γιατί η ομάδα είναι πληγωμένη. Έρχεται από αρνητικά αποτελέσματα και καταλαβαίνετε, ένας οργανισμός που έχει υψηλές απαιτήσεις και πάντα υψηλούς στόχους, μετά από αρνητικά αποτελέσματα έχει να κουβαλήσει και ένα ψυχικό βάρος. Και σπουδαία γιατί έγινε απέναντι σ’ έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο. Μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, μία δύσκολη έδρα, οπότε όλα αυτά αυξάνουν τον συντελεστή βαθμού της επιτυχίας. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την αγωνιστικότητα και την ένταση που βγάλανε μέσα στο παιχνίδι και τη θέλησή τους να φύγουν νικητές, από αυτή τη δύσκολη αποστολή που είχαμε.
Σαφώς όσον αφορά την εικόνα που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα, συνδυάζοντάς την με τα αποτελέσματα, έχουμε κάποια απόσταση. Τα πρώτα τριάντα λεπτά μπορούμε να κρατήσουμε, όσον αφορά αυτό που αναφέρω. Εκεί ήμασταν κάπου κοντά σε αυτό που οραματιζόμαστε να παρουσιάζουμε μέσα στα γήπεδα. Αλλά όπως είπα πριν, δεν μπορώ να παραγνωρίσω όλα τα στοιχεία τα ψυχικά που βγάλανε τα παιδιά, απέναντι στους συντελεστές δυσκολίας που προανέφερα και πήραμε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα, που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass