ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ

Παρουσιάστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 22:32 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:58
           

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι από σήμερα και τυπικά μέλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην οποία αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή των Εθνικών ομάδων. Ο τέως αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα σε αθηναϊκό ξενοδοχείο από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, ο οποίος καλωσόρισε τον Καραγκούνη «στο σπίτι του», όπως είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί μία από τις πλέον ορθές που έχουν ληφθεί από την ΕΠΟ.

 

«Νομίζω πως ο Γιώργος έχει για σπίτι από μικρό παιδί τις Εθνικές ομάδες. Θεωρώ μεγάλη τιμή για το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ότι μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής του καριέρας, έχουμε την τιμή να έρθει και να αναλάβει το πόσο του Διευθυντή ποδοσφαίρου της Εθνικής ομάδας» ξεκίνησε την παρουσίαση ο κ. Σαρρής.

 

«Επενδύουμε στις γνώσεις του, την ψυχή του, την καρδιά του, την αφοσίωσή του και την αγάπη του για το εθνόσημο. Είναι μία από τις πιο σωστές αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Πιστεύω πως θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

 

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια ο κ. Σαρρής, «ο Γιώργος θα μπει σε μία επιτροπή της UEFA που περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου που έχουν κατακτήσει τίτλους και η επιτροπή θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα».

 

Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στον Καραγκούνη. «Η πρόταση μού είχε γίνει από την Βραζιλία. Δεν είχα σκεφτεί τον ρόλο, γιατί σημαντικό ρόλο παίζουν ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές που θα είναι στην Εθνική» είπε.

 

«Σταμάτησα το ποδόσφαιρο κι αυτό συνετέλεσε πολύ ώστε να δεχθώ την πρόταση που είχα από την Βραζιλία. Θα είμαι με την Εθνική Ανδρών και ρόλο έπαιξε ο κ. Ρανιέρι, που είναι ένας συνεργάσιμος άνθρωπος. Θέλω να μπορώ να εκφράσω κάποιες σκέψεις που μπορούν να βοηθήσουν τον προπονητή» συνέχισε.

 

«Εφόσον μου ζητήθηκε να βοηθήσω, ήταν πιο εύκολο για μένα να αναλάβω αυτό το πόστο, αν και το συναίσθημα του ποδοσφαιριστή δεν αλλάζει και δεν συγκρίνεται με τίποτα. Η μετάβαση δεν είναι εύκολη και θέλει προσπάθεια από όλους. Θα δώσω όλο μου το είναι σε αυτό. Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα και να υπάρχει μια συνέχεια των τελευταίων χρόνων» συμπλήρωσε ο Καραγκούνης.

 

Πρώτιστο μέλημα του Καραγκούνη, πλέον, είναι «να βοηθήσω τον προπονητή και να καταλάβει ότι η Εθνική ομάδα είναι διαφορετικά από το να προπονεί συλλόγους. Κανείς δεν θέλει να χάνει και η Εθνική στις δυσκολίες είναι πάντα εκεί. Έρχονται δύο δύσκολα παιχνίδια και η ομάδα πρέπει να συμπεριφερθεί όπως κάνει στα δύσκολα, κι εκεί είμαστε πιο δυνατοί».

 

Όσο για το μέλλον; «Θέλω να συνεχίσουμε να έχουμε τις ίδιες επιτυχίες. Η νοοτροπία είναι πολύ σημαντικό θέμα, αλλά η Εθνική ομάδα θα πρέπει να είναι για τον ποδοσφαιριστή πάνω από όλους. Θα γίνουν και λάθη, γιατί έτσι είναι η ζωή, αλλά πρέπει όλοι να προσπαθούν. Ο χαρακτήρας παίζει ρόλο και όλοι πρέπει να είναι με την Εθνική και να βάζουν πάνω απ' όλα την ομάδα. Αυτό ήταν το μυστικό τόσα χρόνια για τις επιτυχίες της Ελλάδας».

 

Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης στο προπονητικό κέντρο των Εθνικών ομάδων. «Κάνουμε προσπάθεια να φτιάξουμε προπονητικό κέντρο. Έχουμε προτάσεις και σύντομα θα αποφασίσουμε» αποκάλυψε ο κ. Σαρρής, για να συμπληρώσει ο Καραγκούνης ότι είναι «ανεπίτρεπτο να μην έχουν οι Εθνικές ομάδες το δικό τους χώρο. Είχαμε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό όταν ήμασταν στην Βραζιλία ότι δεν θέλουμε λεφτά, αλλά να φτιαχτεί προπονητικό κέντρο. Και η UEFA διαθέτει κονδύλια για να δημιουργηθεί».

 

Εισερχόμενος σε πιο... αγωνιστικά θέματα, ο Καραγκούνης αναφέρθηκε στον όμιλο της Εθνικής. «Οι αντίπαλοι θεωρητικά δεν είναι οι πιο δύσκολοι, αλλά το νέο σύστημα δίνει ευκαιρίες στις ομάδες να παίξουν για τη ζωή τους και όλες οι Εθνικές βλέπουν μπροστά τους μια ευκαιρία. Τα παιδιά να ακούν τις εντολές του προπονητή και όλοι μαζί να τους βοηθήσουμε. Το παιχνίδι με την Φινλανδία είναι ιδιαίτερα δύσκολο» απάντησε.

 

Ο νέος διευθυντής των Εθνικών ομάδων ρωτήθηκε επίσης για το τι θεωρεί ότι πρέπει να γίνει εφεξής. «Οι παίκτες έχουν κρατήσει την ομάδα στο πιο υψηλό επίπεδο. Το κατόρθωμα του 2004 ήταν σημαντικό, αλλά το πιο σημαντικό ήταν που διαχειριστήκαμε την κατάσταση και μείναμε ψηλά. Είναι μία σειρά πραγμάτων που πρέπει να γίνουν, γιατί η Εθνική είναι ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι πρέπει να είναι κοντά στην Εθνική» απάντησε.

 

Ο Καραγκούνης απηύθυνε επίσης προσκλητήριο σε όποιον μπορεί να βοηθήσει: «Η πόρτα είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει. Αν κάποιος βάζει τρικλοποδιές στην Εθνική δεν πρέπει να περνάει στα αποδυτήρια και κατά καιρούς υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. Ήμουν απαιτητικός ως ποδοσφαιριστής, το ίδιο και περισσότερο θα είμαι ως διευθυντής για επιτυχίες της Εθνικής. Οι παίκτες έχουν πίεση από τις ομάδες και η Εθνική ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Θα κάνω το καλύτερο να μην τους λείψει τίποτα και να καταλάβουν ότι τα λάθη δεν γίνονται με σκοπιμότητα».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass