Νικητής στο λαρισινό ντέρμπι ο Ηρακλής

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-0 - ΠΡΩΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2022 12:05

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος
Ανώτερος ήταν ο Ηρακλής Λάρισας στο λαρισινό ντέρμπι του Α’ Ομίλου της Super League 2, κερδίζοντας στη Φιλιππούπολη τον γηπεδούχο Απόλλωνα με σκορ 2-0 (19’ Συρεγγέλας, 59’ Τσιμίκας), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.


Μια νίκη που θα δώσει άλλον αέρα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος στους «κυανόλευκους» της Νεάπολης, που πήραν τους τρεις βαθμούς και παράλληλα σκόραραν δύο φορές κι ενώ σε επτά ματς, δεν είχαν «γευτεί» τη χαρά του γκολ.
Αντίθετα, η ήττα, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη για τους «κυανόλευκους» της Φιλιππούπολης, κατέδειξε και τα τεράστια προβλήματα που υφίστανται το τελευταίο διάστημα, στον ιστορικό αυτόν σύλλογο, που είχε χθες αποστολή με μόλις 14 παίκτες, μεταξύ των οποίων δύο τερματοφύλακες, τον Μελί και τον Μπακαρό.
Αρνητική επίσης εντύπωση προκάλεσε η πολύ μικρή παρουσία φιλάθλων, καθώς δεν ξεπερνούσαν τους 200, πράγμα που ενδεχομένως οφειλόταν στο κρύο, αλλά και στην ταυτόχρονη διεξαγωγή των αγώνων της Α’ τοπικής κατηγορίας.
Το παιχνίδι ήταν δυνατό, ο Ηρακλής φάνηκε πιο έτοιμος και αποφασισμένος να το πάρει και να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα, στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, αποχαιρετώντας με θετικό πρόσημο το 2022.
Όσον αφορά το πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες, ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Βαγγέλης Στουρνάρας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Οικονομόπουλος, δεξιά στην άμυνα ο Αυλωνίτης, αριστερά ο Ποτόσογλου, σέντερ μπακ οι Καλούσης, Κλιγγόπουλος, αμυντικά χαφ οι Κοτσιανούλης, Ντιουλγκέροφ, πιο μπροστά τους αριστερά ο Μπαλογιάννης, δεξιά ο Ντ’ Αγκοστίνο, δεκάρι ο Σιατραβάνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ζαχαράκης. Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Ηρακλή Λάρισας Χρήστος Χατζηλιάδης, επέλεξε και εκείνος το σύστημα 4-2-3-1.
Τερματοφύλακας έπαιξε ο Παπαγιάννης, δεξιά στην άμυνα ο Γκουγκούδης, αριστερά ο Καμπέρης, στο κέντρο της άμυνας ο Γκαλίτσιος με τον Δοδοντσάκη, αμυντικά χαφ ο Τσιμίκας με τον Μπάμη, πιο μπροστά ο Λεσάι δεξιά, ο Χριστίδης αριστερά, δεκάρι ο Μπάτροβιτς και σέντερ φορ ο Συρεγγέλας.

 

ΤΟ ΠΑΙXΝΙΔΙ
Ο Ηρακλής μπήκε ορεξάτος στον αγώνα και στο 7’ ο Γκουγκούδης σέντραρε από δεξιά και στο σουτ του Μπάντροβιτς απέκρουσε την μπάλα ο Οικονομόπουλος, ενώ με νέο σουτ ο Τσιμίκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο του Απόλλωνα.
Αμέσως μετά, στο 8’, από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα, στην κεφαλιά του Δοδοντσάκη, απέκρουσε την μπάλα ο τερματοφύλακας των «καυνόλευκων». Στο 14’ σε σέντρα του Αυλωνίτη, στην κεφαλιά του Ζαχαράκη, δεν ανησύχησε ο γκολκίπερ του Ηρακλή, ενώ στο 16’ πάλι σε σέντρα του Αυλωνίτη, στην κεφαλιά του Ζαχαράκη, μπλόκαρε την μπάλα ο Παπαγιάννης.
Τρία λεπτά αργότερα στο 19’, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα. Ο Όμηρος Συρεγγέλας με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Οικονομόπουλο, γράφοντας το 0-1.
Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, ο Απόλλωνας είχε δύο πολύ καλές στιγμές για να ισοφαρίσει. Η πρώτη στο 40’, με τον Κοτσιανούλη που έπιασε το σουτ και στην κλειστή γωνία ο Παπαγιάννης απέτρεψε την ισοφάριση, ενώ αργότερα, στο 44’, ο Σιατραβάνης επιχείρησε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο του Ηρακλή είπε πάλι «όχι» και στην επιστροφή ο Μπαλογιάννης σούταρε, όμως η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Γκουγκούδη και κατέληξε κόρνερ.
Στην επανάληψη ο Χριστίδης έκανε το σουτ στο 49’ από πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε άουτ και δέκα λεπτά αργότερα στο 59’, έγινε το 0-2.
Από προσπάθεια του Τασιούλη, η μπάλα πήγε στον Στέργιο Τσιμίκα και εκείνος με σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Οικονομόπουλου, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Απόλλωνας στο 64’ έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο ρέφερι έδειξε αρχικά την κίτρινη κάρτα στον Καλούση για δυνατό μαρκάρισμα και μετά έβγαλε την κόκκινη, προφανώς για διαμαρτυρία.
Στο 67’ σε σουτ του Σιατραβάνη, ο σταθερότατος χθες Τάσος Παπαγιάννης απέκρουσε την μπάλα και στην τελευταία φάση της αναμέτρησης στο 90’, ο Αλτάνης επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Οικονομόπουλος απέκρουσε την μπάλα.
Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του Ηρακλή πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη, που ανεβάζει την ψυχολογία τους, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα που πάλεψαν φιλότιμα, αποχώρησαν φανερά απογοητευμένοι και προβληματισμένοι, διότι σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια με Αναγέννηση Καρδίτσας, Διαγόρα Ρόδου και Ηρακλή, γνώρισαν ισάριθμες ήττες…

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Θεοχάρης (Θεσσαλίας), ο οποίος είχε συνεργάτες την κ. Παπαδοπούλου και τον κ. Τοροσιάδη (Μακεδονίας). Γενικά η διαιτησία ήταν καλή και δεν επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Κίτρινες αντίκρισαν οι: Κλιγγόπουλος (64’) / Συρεγγέλας (3’), Τσιμίκας (26’), Δοδοντσάκης (57’), Χριστίδης (80’) και ο τεχνικός του Ηρακλή στον πάγκο, Χρήστος Χατζηλιάδης.
Κόκκινη είδε στο 64′ ο Καλούσης, του Απόλλωνα.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Στουρνάρας): Οικονομόπουλος, Αυλωνίτης, Καλούσης, Ποτόσογλου, Κλιγγόπουλος, Ντ’ Αγκοστίνο, Κοτσιανούλης (90’ +1 Μπεκιαρίδης), Ντιουλγκέροφ, Μπαλογιάννης (90’ +1 Χουμόλι), Σιατραβάνης, Ζαχαράκης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρήστος Χατζηλιάδης): Παπαγιάννης, Μπάτροβιτς (55’ Τασιούλης), Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης, Μπάμης, Χριστίδης (75’ Ζαφειρίου), Δοδοντσάκης, Τσιμίκας (87’ Αλτάνης), Λεσάι (86’ Καψάλης), Καμπέρης, Συρεγγέλας.
*Μετά το τέλος της αναμέτρησης, δημιουργήθηκε ένταση στον χώρο των γραφείων του Απόλλωνα, μεταξύ του πρώην τεχνικού της ομάδας Βαγγέλη Μόρα που παρακολούθησε το παιχνίδι και του φροντιστή του γηπέδου Παναγιώτη Δοξόπουλου, για θέματα της ομάδας.
Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν, δόθηκαν οι αμοιβαίες εξελίξεις και το συμβάν θεωρείται λήξαν.

 

Είναι μία ιστορική νίκη

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΧΡ. ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ»

Μετά τον χθεσινό αγώνα στη Φιλιππούπολη, οι τεχνικοί των δύο ομάδων έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Χρήστος Χατζηλιάδης (Ηρακλής Λάρισας):

«Σίγουρα είναι μια ιστορική νίκη για εμάς. Είμαστε αρκετά χαρούμενοι που κερδίσαμε τη σημερινή αναμέτρηση και το αποτέλεσμα αυτό ευελπιστούμε να αλλάξει την ψυχολογία μας. Ήμασταν καλύτεροι, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στο σκορ, διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε το παιχνίδι και φτάσαμε στην επιτυχία. Βέβαια, αυτή η νίκη δεν αλλάζει σε εμάς τη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε, για να μπορέσουμε να καταφέρουμε ό,τι αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ δύσκολο. Συνεχίζουμε και αφιερώνουμε αυτή την επιτυχία στον σύλλογό μας, στον πρόεδρό μας κ. Ιωακείμ και στον προπονητή κ. Διλμπέρη, ευχόμενοι σ’ όλον τον κόσμο καλές γιορτές».

Βαγγέλης Στουρνάρας (Απόλλων Λάρισας):

«Ο Ηρακλής μπορεί να κέρδισε τον αγώνα, αλλά ο Απόλλων ήταν καλύτερος. Δεν υπάρχει κανονικότητα και τα παιδιά είναι ήρωες. Δύο κακές στιγμές είχαν ως αποτέλεσμα να δεχτούμε δύο γκολ. Χρειάζεται να δουλέψουμε πάρα πολύ και η ομάδα θέλει άμεσα βοήθεια σε όλους τους τομείς. Να σεβαστούμε τα παιδιά που καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες, θα δοθεί 4-5 μέρες άδεια για να ξεκουραστούν και θα επανέλθουμε για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, καθώς το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass