ΑΕΛ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-2

Εχασε, αλλά δεν χάθηκε…

Τραγική εμφάνιση της λαρισινής ομάδας που θα μπορούσε να χάσει με 0-5!

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2022 11:45

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Η ΑΕΛ κάνει μια προσπάθεια να βρει τη χαμένη της αγωνιστική αξιοπρέπεια και να επανέλθει στη Super League 1, αλλά χθες στον αγώνα με τον ΠΟΤ Ηρακλή Θεσσαλονίκης έκανε ένα πισωγύρισμα, καθώς έχασε μέσα στο Αλκαζάρ με 2-0 από τέρματα που πέτυχαν ο Χρουσιέλ στο 62’ και ο Μελούνοβιτς στο 83’ με κεφαλιές.


Η ΑΕΛ αυτήν τη στιγμή παρά την ήττα της παραμένει σε θέση ανόδου, αλλά έχει τρεις βαθμούς διαφορά από την Αναγέννηση Καρδίτσας, που έχει δύο αγώνες λιγότερους. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν οι «βυσσινί» χάνουν σε επίσημο αγώνα στο Αλκαζάρ, δέχονται γκολ εντός έδρας και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα σε έξι αγώνες είχαν δεχθεί μόνο ένα τέρμα, ενώ χθες δέχθηκαν δύο!
Με βάση την εμφάνιση που είχε η λαρισινή ομάδα, θα έπρεπε να χάσει με 5-0, αφού οι αντίπαλοί της είχαν ένα δοκάρι και ένα χαμένο πέναλτι. Οι απουσίες του Όγκμποε και του Νίνο ήταν αξεπέραστες, αφού η άμυνα έμπαζε από παντού (μάλλον λάθος το μαρκάρισμα του Γκοτζαμανίδη πάνω στον Γιουμπιτάνα, παρά το ταλέντο του παίκτη της ΑΕΛ), ενώ στην επίθεση δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία. Η λαρισινή ομάδα είχε να δείξει μόνο ένα καλό διάστημα μεταξύ 20’-40’, όπου είχε ένα δοκάρι με τον Πλέγα στο 38’.
Η «πρώτη» του τεχνικού του Ηρακλή, γνώριμου στο λαρισινό κοινό (παίκτης της πρωταθλήτριας ΑΕΛ και πανηγύρισε άνοδο στη μεγάλη κατηγορία επί Αλέξη Κούγια), Σάκη Τσιώλη, ήταν τυχερή για τους Θεσσαλονικείς, που πραγματοποίησαν σπουδαίο παιχνίδι επιθετικά και κυριολεκτικά έκαναν το Αλκαζάρ να σιγήσει, παρά την ένθερμη υποστήριξη που είχαν στην αρχή οι Λαρισαίοι φίλαθλοι.
Η ΑΕΛ έχασε έναν αγώνα, αλλά δεν χάθηκε… Από δω και πέρα, όμως, η άνοδος δείχνει ότι δεν θα είναι εύκολη, παρά το ποιοτικό υλικό της ομάδας.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης έκανε προβλέψιμη αλλαγή στη θέση του τραυματία Νίνο, καθώς έβαλε τον Μαυριά, ενώ ο Πεντρόσο συνέχισε να παίζει στην κορυφή της επίθεσης στη θέση του τραυματία Όγκμποε.
Με την τακτική 4-3-3, κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, στην άμυνα οι Θανάσης Παπαγεωργίου (δεξιά), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης και ο Κοσονού αριστερά. Αμυντικό χαφ ήταν ο Θωμαΐδης και πιο μπροστά οι Πλέγας και Κ. Παπαγεωργίου. Στην επίθεση αγωνίστηκαν Μαυριάς (αριστερά), Πεντρόσο και Νικολιάς (δεξιά).
Ίδια τακτική και για τον Ηρακλή, με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Πανάγου (δεξιά), Χρουσιέλ, Κωστούλα και Βιτλή (αριστερά). Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Σίλβα και Πατράλης, ενώ πιο μπροστά ήταν ο Γιουμπιτάνα. Στην επίθεση αριστερά ήταν ο Μανουσάκης, στο κέντρο ο Άλεξιτς και δεξιά ο Τομάς.
Από την αρχή οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και μόλις στο 19’ από μπαλιά του Τομάς ο Γιουμπιτάνα σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.
Λίγο αργότερα, στο 23’, υπήρξε το πρώτο δοκάρι του ΠΟΤ Ηρακλή, όταν από μπαλιά του εξαιρετικού Γιουμπιτάνα η μπάλα έφθασε στον Άλεξιτς, που μόνος προ του Θεοδωρόπουλου έστειλε την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτυών.
Η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη και τελευταία φορά στο δίλεπτο 27’-28’. Ο Πλέγας από δεξιά κάνει σέντρα, ο Νικολιάς πιάνει κεφαλιά και η μπάλα βρίσκει το κεφάλι του Κωστούλα και καταλήγει κόρνερ. Το εκτελεί ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Ηλιάδης πιάνει κεφαλιά πάσα προς τον Θανάση Παπαγεωργίου, που μόνος προ του Βελλίδη στέλνει την μπάλα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Πατράλης απειλεί με σουτ στο 33’ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος, ενώ στο 38’ από κόρνερ του Κώστα Παπαγεωργίου παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Πλέγας, που από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αφού βρήκε και τα χέρια του Βελλίδη.
Στο 39’ ο ΠΟΤ Ηρακλής κερδίζει πέναλτι, όταν ο Τόμας τροφοδοτεί τον Γιουμπιτάνα, που ανατρέπεται από τον Θωμαΐδη και ο διαιτητής καταλογίζει ορθά πέναλτι. Το εκτελεί ο Τομάς, αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
Και στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν αλλάζει, με τον ΠΟΤ Ηρακλή να είναι σαφώς καλύτερος και στο 50’ ο Γιουμπιτάνα μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή και σουτάρει από πλάγια με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει.
Στο 52’ από κόρνερ του Κώστα Παπαγεωργίου ο Ηλιάδης πιάνει κεφαλιά από σημείο του πέναλτι και στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 53’ από κεφαλιά του Τομάς η μπάλα καταλήγει στον Άλεξιτς, που μέσα από τη μικρή περιοχή σε κενή εστία σουτάρει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
Στο 62’ από κόρνερ του Τομάς ο Χρουσιέλ αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή με κεφαλιά κάνει το 0-1.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 66’ με μακρινό σουτ του Πανάγου που μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.
Η μόνη φορά που απείλησε την εστία του Βελλίδη η ΑΕΛ ήταν στο 68’ με ένα σουτ του Νικολιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 73’ ο Τoμάς κάνει παράλληλη σέντρα προς την εστία της ΑΕΛ, αλλά δεν βρίσκεται κανένας παραλήπτης της μπάλας, και στο 83’ γίνεται το τελικό 0-2, όταν από σέντρα του Γιουμπιτάνα ο Μελούνοβιτς με κεφαλιά δεν δυσκολεύεται να σκοράρει.
Ο Ηρακλής έφθασε δίκαια στη νίκη έναντι σε μια ΑΕΛ που ούτε εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, ούτε έπαιξε με διάθεση νίκης... Ίσως χρειάζεται να δείξουν περισσότερο τον επαγγελματισμό τους, όπως έλεγε ένα πρόσφατο email... Κάποιος διοικητικός έλεγε ότι πρέπει οι σχέσεις να γίνουν τυπικές…

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Θεοδωρόπουλος ήταν για μία ακόμα φορά από τους καλύτερους παίκτες. Στην άμυνα ο Θανάσης Παπαγεωργίου πήγε καλά, ενώ μέτριος ήταν ο Κοσονού. Για πρώτη φορά δεν πήγαν καλά τα σέντερ μπακ που ήταν ψηλά και αντιμετώπιζαν τους κοντούς επιθετικούς του ΠΟΤ Ηρακλής.
Ο Θωμαΐδης χάθηκε χθες, όπως και ο Πλέγας. Ο Κώστας Παπαγεωργίου διανύει περίοδο πτώσης και φάνηκε μόνο στα στημένα.
Ο Πεντρόσο χάθηκε, ενώ ο Νικολιάς ήταν καλός κατά διαστήματα. Ο Μαυριάς δεν ήταν έτοιμος να παίξει ξαφνικά. Οι αλλαγές πήγαν καλά… Κούστα, Μιλτιάδης και Τσουμάνης έδωσαν πολλές μάχες και ίσως να βοηθούσαν περισσότερο αν έμπαιναν νωρίτερα.
Από τον Ηρακλή ο Γιουμπιτάνα κορυφαίος, έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Ο Τομάς με τον Χρουσιέλ πολύ καλοί, ενώ και ο πρώην «βυσσινί» Πατράλης ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Ο Μελούνοβιτς έδωσε πολλά όταν μπήκε σαν αλλαγή και δεν είναι τυχαίο ότι το τότε μπήκαν και τα δύο γκολ.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Βάτσιου (Δυτ. Αττικής) με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό ενός ακόμα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκοτζαμανίδη στον Γιουμπιτάνα μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Θωμαΐδης, Κοσονού, Πλέγας και Σίλβα.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Αθ. Παπαγεωργίου, Κοσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας, Κ. Παπαγεωργίου (57’ Μιλτιάδης), Θωμαΐδης (72’ Τσουμάνης), Μαυριάς (54’ Κούστα), Πεντρόσο, Νικολιάς.
Π.Ο.Τ. Ηρακλής (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Πανάγου, Βιτλής, Κωστούλας, Χρουσιέλ, Σίλβα (89’ Σγουρής), Πατράλης, Μανουσάκης (77’ Δόρης), Άλεξιτς (59’ Μελούνοβιτς), Τομάς (77’ Τότσκα), Γιουμπιτάνα (89’ Κουντουριώτης).

 

Πρώην παίκτης της ΑΕΛ πρωταθλητής στη Νικαράγουα

Ο πρώην παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Πάμπλο Γκαγιέχο αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Νικαράγουα με τη Ρεάλ Εστελί. Ο Γκαγιέχο ήταν πρωταγωνιστής, καθώς ευστόχησε σε ένα πέναλτι που κρίθηκε το τρόπαιο. Ο τελικός διεξήχθη σε δύο παιχνίδια και αφού κέρδισε τη Βάλτερ Φερέτι με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι και έχασε 1-2 στο δεύτερο παιχνίδι, το τρόπαιο κρίθηκε στα πέναλτι.
Ο Γκαγιέχο είναι υπήκοος Νικαράγουας (γεννήθηκε στη Χουέσκα της Ισπανίας) και προσθέτει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, αφού ανακηρύχθηκε πρωταθλητής και το 2020 ως παίκτης της Μανάγκου. Με τη Ρεάλ Εστέλι έπαιξε 17 παιχνίδια στα οποία σημείωσε έξι γκολ και έδωσε μία ασίστ.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Θα μπορούσε να ήταν συντριβή…

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ηταν μια κακή εμφάνιση
ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ: Ιδιαίτερη συγκίνηση

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης δήλωσε τα εξής:
«Δυστυχώς γνωρίσαμε μία ήττα που θα μπορούσε να είναι και συντριβή. Η εμφάνισή μας ήταν κάκιστη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.
Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ, αλλά κανείς από εμάς δεν έδειξε την πρέπουσα αγωνιστική πειθαρχία, το πάθος έτσι ώστε να δώσουμε και να κερδίσουμε μονομαχίες. Ο αντίπαλός μας κέρδισε κατά κράτος και μοιραία είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.
Δεν μπορούμε να έχουμε δικαιολογίες. Φταίμε και για την απόδοση που είχαμε και για το αποτέλεσμα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας, να οργανωθούμε και να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στα επόμενα παιχνίδια, έτσι ώστε η ομάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της».
Ερωτηθείς εάν υπάρχει εξήγηση για τη χθεσινή εμφάνιση, είπε ότι: «Δεν ξέρω αν υπάρχει εξήγηση. Τα παιδιά ήθελαν το αποτέλεσμα, αλλά ήταν λες και κάτι τους κρατούσε. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω για το τι έγινε και παρουσιαστήκαμε έτσι. Αύριο θα μιλήσουμε και μέσα από αυτήν την κακή απόδοση και το κακό αποτέλεσμα θα πρέπει να βγάλουμε κάτι καλό».

 

ΤΣΙΩΛΗΣ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ
Ο τεχνικός του ΠΟΤ Ηρακλή, πρωταθλητής Ελλάδας, παίκτης με την ΠΑΕ ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης, δήλωσε τα ακόλουθα: «Πρώτα απ’ όλα να πω ότι αισθάνθηκα ιδιαίτερη συγκίνησή όταν μπήκα και πάτησα ξανά το Αλκαζάρ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την υποδοχή που μου επιφύλαξε και την εκτίμησή τους. Είναι αμοιβαία και θα είναι μέχρι το τέλος. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι μίλησα στα παιδιά και τους είπα ότι σήμερα παίζουν δύο κορυφαίες ομάδες, οι οποίες είναι πραγματικά «στολίδι» για αυτήν την κατηγορία, τόσο ο Ηρακλής όσο και η Λάρισα να αγωνίζονται εδώ. Ήταν πραγματικά ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Το χάρηκα η αλήθεια είναι και βέβαια τα εύσημα θα πρέπει να τα δώσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στον προηγούμενο προπονητή, τον Γιώργο Γεωργιάδη, γιατί η ομάδα είναι σε αρίστη κατάσταση. Συμβαίνουν αυτά σε ό,τι αφορά το παιχνίδι. Πιθανόν και η Λάρισα να μην περίμενε έναν Ηρακλή τόσο γρήγορο, συνδυαστικό. Η αλήθεια είναι πως ο Ηρακλής διαθέτει πάρα πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Το σταματάμε εδώ κι αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να απομακρυνθεί ο Ηρακλής γρήγορα από την επικίνδυνη ζώνη. Να κοιτάξουμε λίγο το παιχνίδι που έρχεται, όσο μεγάλη κι αν είναι η νίκη αυτή, η οποία μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά για τον λόγο ότι ήρθε απέναντι στον καλύτερο αντίπαλο που έχουμε στην κατηγορία. Να κοιτάξουμε το παιχνίδι που έρχεται με σοβαρότητα, να τελειώσουμε κι αυτό το παιχνίδι και να δούμε μετά πού βρισκόμαστε βαθμολογικά. Σίγουρα θα πρέπει γρήγορα και σύντομα ο Ηρακλής να πάρει τη θέση που του αρμόζει και να διεκδικήσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΚΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Από πλευράς παικτών για την ΑΕΛ βρέθηκε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, που είπε τα ακόλουθα: «Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα, που συνδυάστηκε με μία κακή εμφάνιση. Δεν θέλω να πω πολλά, καθώς ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων και χάσαμε δίκαια. Θα μπορούσαμε να έχουμε δεχθεί περισσότερα τέρματα.
Νομίζω, όμως, πως ακόμη είναι νωρίς. Είμαστε στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι, αλλά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε. Αν είμαστε σοβαροί, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Δεν πρέπει να σταθούμε περισσότερο στο αποτέλεσμα, αλλά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Σε τρεις μέρες έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και θα λυθούν όλα με μία νίκη. Χρειάζεται, όμως, σοβαρότητα για να το καταφέρουμε».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ…
Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Γιώργος Μανουσάκης σημείωσε τα εξής: «Παίζαμε, όπως είπε και ο προπονητής μου, με μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο τα αφομοιώσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, αυτές τις λίγες ημέρες που είχαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη, βέβαια, εμείς πρέπει να δώσουμε συνέχεια σε αυτό. Έχουμε ένα παιχνίδι την Πέμπτη και πρέπει να πάρουμε τη νίκη, όπως σε κάθε παιχνίδι. Το παιχνίδι ήταν αρκετά δύσκολο και με ένταση, χάσαμε πολλές ευκαιρίες, μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα τέρματα, αλλά τελικά πήραμε τη νίκη που νομίζω ότι αξίζαμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass