Πολύ σημαντική νίκη για τον Δωτιέα Αγιάς

*Επί του Εδεσσαϊκού με 1-0 *Παραμένει ζωντανός στη μάχη της παραμονής και ενισχύει την ψυχολογία του για τη δύσκολη συνέχεια

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2022 11:10

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδεικνύεται ο Δωτιέας Αγιάς, ο οποίος χθες στο γήπεδο Νεάπολης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με 1-0 επί του Εδεσσαϊκού στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου. Μία πολύ σημαντική νίκη για τους «ερυθρόλευκους», που αφενός τους κρατάει ζωντανούς στη μάχη της παραμονής και αφετέρου ενισχύει την ψυχολογία τους για τη δύσκολη συνέχεια. Η παρουσία του νέου τεχνικού Χρήστου Καπελιάνη στον πάγκο του Δωτιέα έχει μέχρι στιγμής θετικό πρόσημο, καθώς στα δύο τελευταία παιχνίδια η ομάδα παραμένει αήττητη, έχοντας μία ισοπαλία (εκτός) και μία νίκη (εντός). Το «χρυσό» γκολ στη χθεσινή αναμέτρηση πέτυχε στο 21ο λεπτό με πέναλτι ο Γιαννακόπουλος.


Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Δωτιέας Αγιάς μπήκε αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Η ομάδα είχε επιθετικό προσανατολισμό και πίεσε τον αντίπαλό της χωρίς παράλληλα να κινδυνέψει. Ο Δρόσος ήταν αυτός που απασχόλησε την αντίπαλη άμυνα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για να φτάσουμε στο 21’, όταν ο 20χρονος επιθετικός των «ερυθρολεύκων» μετά από ωραία ενέργεια απέφυγε αντίπαλό του από τα δεξιά και τροφοδότησε τον Βλησσαρούλη μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο τελευταίος ανετράπη από τον Χατζηαλεξιάδη, κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Γιαννακόπουλος, γράφοντας έτσι το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι έγιναν επικίνδυνοι στο 40’, όταν ο Πελτέκης με ωραίο σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45’+1’ ο Καραγιάννης από καλή θέση δεν μπόρεσε να βρει στόχο.
Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα διαφοροποιήθηκε, καθώς ο Εδεσαϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε τον Δωτιέα, ψάχνοντας την ισοφάριση. Μπορεί να μην έγινε η μεγάλη φάση από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο ήταν απειλητικοί με τους Κυζερίδη (48’) και Λιριόν (50’), ενώ στο 56’ ο Πατέτσος εξουδετέρωσε το σουτ του Κυζερίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Ο Δωτιέας θέλησε να διαχειριστεί την κατάσταση και να κρατήσει το «χρυσό» 1-0 πράγμα που το κατάφερε, προσθέτοντας έτσι το πρώτο τρίποντο στο ενεργητικό του.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Πέτσας (Τρικάλων), ο οποίος κράτησε τις ισορροπίες, με βοηθούς τους κ. Μπύρο και Σελελή (Ευρυτανίας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Πελτέκης (31’), Ντακούλας (52’), Ντελής (56’), Ιωάννου (56’), Σταθάκος (70’) και Σαμαράς (71’).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Χρ. Καπελιάνης): Πατέτσος, Τσακάλι, Ντελής (60’ Χατζής), Τάρτας, Ντακούλας, Βλησσαρούλης (85’ Φουκαλάς), Λαβαντσιώτης (73’ Παϊτέρης), Αναδολού, Δρόσος (85’ Αποστολάκης), Σταθάκος, Γιαννακόπουλος.
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ (Γ. Καραϊσαρίδης): Ηλιόπουλος, Πρέτσι, Κεσίδης, Μαγγίζης, Πελτέκης, Ξανθόπουλος, Χατζηαλεξιάδης (46’ Ιωάννου), Κυζερίδης, Λιριόν, Σαμαράς, Καραγιάννης (46’ Σούκιας).
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μακεδονικός-Σβορώνος 3-1
Δωτιέας Αγιάς-Εδεσσαϊκός 1-0
Εθνικός Κεραμιδίου-ΑΕΠ Κοζάνης 5-2
Καστοριά-Π.Ο.Ε. 0-0
Κοζάνη-Π.Α.Ο. Κρηστώνης 4-0
Χανιώτης-Αγγελοχώρι 4-3
Πιερικός-Ολυμπιακός Β. 1-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5η αγωνιστική)
1. Κοζάνη 16-2 13
2. Εθνικός Κεραμιδίου 8-3 11
3. Αγγελοχώρι 13-6 8
4. Σβορώνος 9-8 7
5. Π.Ο.Ε. 4-3 7
6. Πιερικός 5-3 7
7. Μακεδονικός Φούφα 7-6 7
8. Α.Ο. Χανιώτης 7-11 5
9. Εδεσσαϊκός 5-6 5
10. Α.Ε.Π. Κοζάνης 8-11 5
11. Ολυμπιακός Βόλου 2-4 5
12. Καστοριά 2-6 5
13. Δωτιέας Αγιάς 3-14 4
14. Π.Α.Ο. Κρηστώνης 3-9 4
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17/12, 15:00)
Δωτιέας Αγιάς-Μακεδονικός
Σβορώνος-Κεραμίδι
Εδεσσαϊκός-Καστοριά
Α.Ε.Π. Κοζάνης-Κοζάνη
Π.Ο.Ε.-Χανιώτης
Π.Α.Ο. Κρηστώνης-Πιερικός
Αγγελοχώρι-Ολυμπιακός Β.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass