Μουντιάλ

«Ζωντανή» η Γερμανία

Δημοσίευση: 28 Νοε 2022 10:31 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Νοε 2022 12:00

Ο 29χρονος επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης, Νίκλας Φούλκρουγκ, κράτησε «ζωντανό» το όνειρο της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Μουντιάλ για τη Γερμανία. Δεκατρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (πέρασε στο 70’ αντί του Μίλερ) «εκτέλεσε» τον Σιμόν κι «έγραψε» το τελικό 1-1

με την Ισπανία στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου που διεξήχθη στο «Αλ Μπαγιάτ» της Αλ Κορ. Η Ισπανία είχε προηγηθεί στο 62’ με το άψογο τελείωμα του Άλβαρο Μοράτα.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουΐς Ενρίκε): Σιμόν, Άλμπα (82’ Μπαλντέ), Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Μπουσκέτς, Γκάβι (66’ Νίκο Γουίλιαμς), Πέδρι, Όλμο, Τόρες (54’ Μοράτα), Ασένσιο (66’ Κόκε)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κέρερ (70’ Κλόστερμαν), Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ (87’ Σλότερμπερκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85’ Χόφμαν), Μίλερ (70’ Φούλκρουγκ), Γκιντογκάν (70’ Σανέ), Μουσιάλα


*Ο Κράμαριτς κράτησε όρθια την Κροατία
Η εκτελεστική δεινότητα του Αντρέι Κράμαριτς οδήγησε την Κροατία στην ανατροπή επί του Καναδά και στη μεγάλη νίκη με 4-1, αποτέλεσμα που ήταν καταδικαστικό για την ομάδα της Βόρειας Αμερικής (δεύτερη μετά το Κατάρ που αποχαιρετά πρόωρα τη διοργάνωση), η οποία στην πρώτη της παρουσία σε τελική φάση Μουντιάλ μετά το 1986 γνώρισε τον αποκλεισμό από τη 2η κιόλας αγωνιστική του 6ου Ομίλου.
Αντίθετα, η «Χρβάτσκα», μετά το 0-0 με το Μαρόκο στην πρεμιέρα και τη μέτρια εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει, στο χθεσινό καθοριστικό ματς στο στάδιο «Καλίφα» και παρότι δέχτηκε γκολ από τ’ αποδυτήρια, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και με 4 βαθμούς να ισοβαθμεί στην κορυφή του γκρουπ με το Μαρόκο (υπερτερεί έναντι των Αφρικανών), κρατώντας την τύχη στα χέρια της για να συνεχίσει στα νοκ άουτ.
Απόλυτος πρωταγωνιστής της Κροατίας στο ματς ήταν ο στράικερ της Χοφενχάιμ, Αντρέι Κράμαριτς, ο οποίος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 36’ (είχε προηγηθεί ο Καναδάς με τον Ντέιβις στο 2’) και αυτό που «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του στο 70’. Ενδιάμεσα ο Μάρκο Λιβάγια είχε κάνει το 2-1, στο 40’, ενώ στο 90’+4’ ο Μάγερ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς (87’ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (86’ Μάγερ), Κράμαριτς (72’ Βλάσιτς), Λιβάγια (60’ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς (86’ Όρσιτς).
ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Μπόριαν, Λαρέα (62’ Χόιλετ), Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Ντέιβις, Μπιουκάναν, Χάτσινσον (72’ Αντεκούγκμπε), Εουστάκιο (46’ Κονέ), Λάριν (46’ Οσόριο), Ντέιβιντ (72’ Καβαλίνι).


*«Χαρακίρι» για την Ιαπωνία
Με μία σημαντική έκπληξη συνεχίστηκε το Μουντιάλ του 2022, καθώς για τη 2η αγωνιστική του τουρνουά η Κόστα Ρίκα, που είχε γνωρίσει συντριβή με 7-0 από την Ισπανία, στην πρεμιέρα, νίκησε με 1-0 την Ιαπωνία, που είχε κάνει την έκπληξη, επικρατώντας της Γερμανίας με 2-1. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Κέισερ Φούλερ στο 81ο λεπτό, ενώ, πλέον, η Κόστα Ρίκα «έπιασε» την Ιαπωνία στους τρεις βαθμούς και όλα είναι «ανοιχτά» για την πρόκριση.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας, Γουάστον, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο, Φούλερ, Μπόρχες (89’ Σάλας), Τεγέδα, Τόρες (65’ Αγκιλέρα), Κάμπελ, Κοντρέρας (65’ Μπένετ).
ΙΑΠΩΝΙΑ (Χάιμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Γιαμάνε (62’ Μιτόμα), Ιτακούρα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο (46’ Χ. Ιτο), Έντο, Μορίτα, Ντοάν (67’ Τζ. Ιτο), Καμάντα, Σόμα (82’ Μιναμίνο), Ουέντα (46’ Ασάνο).


*Το Μαρόκο τιμώρησε το Βέλγιο
Το Μαρόκο δεν άφησε, όπως ο Καναδάς, το κακό Βέλγιο να ξεφύγει και πήρε τη σπουδαία νίκη με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου στο παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.
Η ομάδα της Βόρειας Αφρικής άνοιξε το σκορ με το γκολ του Αμπντελχαμίντ Σαμπιρί στο 73ο λεπτό και σφράγισε την τεράστια αυτή νίκη με το τέρμα του Ζακάρια Αμπουχάλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Να σημειωθεί πως και οι δύο παίκτες μπήκαν ως αλλαγές στο τελευταίο ημίωρο και έμελλε να είναι αυτοί που θα διαμόρφωναν το τελικό σκορ.
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Καστάνιε, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ, Ονανά (60’ Τίλεμανς), Βίτσελ, Θ. Αζάρ (75’ Τροσάρ), Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί (75’ Ντε Κετέλαρε), Ε. Αζάρ (60’ Μέρτενς).
ΜΑΡΟΚΟ: Ελ Καζούι, Χακίμι (67’ Σαμπίρι), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί (78’ Ελ Γιαμίκ), Αμραμπάτ, Αμαλάχ (67’ Ατιγιάτ), Ζιγές, Εν Νεσιρί (72’ Αμντχάλα), Μπουφάλ (72’ Αμπουχάλ).

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα    0-1
Ισπανία-Γερμανία    1-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
Ισπανία    4
Κόστα Ρίκα    3
Ιαπωνία    3
Γερμανία    16ος ΟΜΙΛΟΣ
Βέλγιο-Μαρόκο    0-2
Κροατία-Καναδάς    4-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
Κροατία    4
Μαρόκο    4
Βέλγιο    3
Καναδάς    0

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Καμερούν-Σερβία    (12:00)
Βραζιλία-Ελβετία    (18:00)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)
Βραζιλία    3
Ελβετία    3
Καμερούν    0
Σερβία    0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ν. Κορέα-Γκάνα    (15:00)
Πορτογαλία-Ουρουγουάη    (21:00)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)
Πορτογαλία    3
Ουρουγουάη    1
Ν. Κορέα    1
Γκάνα    0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass