ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η «Ελασσονίτισσα» που έλαμψε στον Μαραθώνιο!

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2022 17:05

Το πρόσωπο του Αυθεντικού Μαραθωνίου στις γυναίκες ήταν η 26χρονη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου που κατέκτησε την πρώτη θέση. Η Βασιλική είναι νικήτρια και στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή, καθώς πριν από δύο χρόνια διαγνώστηκε με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς.


Η ίδια μας λέει για το αθλητικό της ξεκίνημα… «Ήρθα με την οικογένειά μου στην Ελασσόνα από το Αγρίνιο, απ’ όπου είναι η καταγωγή μου, σε ηλικία 11 ετών για να δουλέψει ο πατέρας μου και στη συνέχεια με τα χρήματα που κέρδισε άνοιξε κατάστημα εστίασης. Εγώ άρχισα να κάνω αθλητισμό στην Παλαίστρα Ελασσόνας υπό τις οδηγίες της Φανής Καραγιάννη και λίγο αργότερα με τον Δημήτρη Κουτσιώρα. Αγωνιζόμουν στα δύο και τρία χιλιόμετρα στιπλ. Η Ελασσόνα ήταν ένα πολύ ωραίο χωριό, όπου πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια, μου άρεσε πολύ και ειδικά οι άνθρωποί της. Κάθε μέρος της για μένα ήταν ιδιαίτερο.
Στη συνέχεια, παρότι ο πατέρας μου ζει και εργάζεται στη Λάρισα έχοντας μαγαζί, πήγα στη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί συνδύασα τον αθλητισμό με τη δουλειά. Δούλευα στη λαϊκή αγορά, ενώ έκανα προπονήσεις για αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων. Κερδίζοντας την πρώτη θέση στα 10 χιλιόμετρα κατάφερα και πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τμήμα του ΤΕΦΑΑ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης».
Η Κωνσταντινοπούλου είναι παντρεμένη με τον επίσης γνωστό δρομέα Γιάννη Κρέκα και έχουν ένα αγόρι ηλικίας 3,5 χρονών. Τρέχει με τα χρώματα του ΑΠΚ Νεάπολης και προπονητής της είναι ο Αντώνης Στόικος. Τα ατομικά της ρεκόρ είναι τα εξής: 5 χλμ.: 17:25, 10 χλμ.: 37:14, Ημιμαραθώνιος 1:20, Μαραθώνιος 2:46:00 (είχε ατομικό ρεκόρ 2 ώρ.51.32 από τον περσινό Αυθεντικό Μαραθώνιο που πήρε την τρίτη θέση).
Πριν από δύο χρόνια, και αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού της, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου διαγνώστηκε με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς. Μάλιστα σε συνέντευξή της αναφέρει τα ακόλουθα: «Λίγο μετά τη γέννηση του γιου μου, διαγνωστικά με μυελοειδές καρκίνο του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες της δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα όταν ακούς μια τέτοια διάγνωση, στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις. Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου «θα τα καταφέρεις!».
Τελικά νίκησε τον καρκίνο και πήρε και την πρώτη θέση στον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η δύναμη της θέλησης ξεκινάει για τη μαραθωνοδρόμο από τα παιδικά της χρόνια και φτάνει μέχρι τη σημερινή της ηλικία δείχνοντας ότι αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass