Οταν …μιλάει ο Σιατραβάνης

ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΟ 81’ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ 1-0

Δημοσίευση: 13 Νοε 2022 13:10

Με ηγέτη και σκόρερ τον Σάββα Σιατραβάνη, ο οποίος θύμισε τον καλό του εαυτό όταν πήρε μεταγραφή επί προεδρίας Διονύση Τόμπορη από τον Άρη Λάρισας στην ΑΕΛ, ο Απόλλων Λάρισας πέτυχε χθες στη Φιλιππούπολη την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Super League 2, κερδίζοντας τον μαχητικό Μακεδονικό, με σκορ 1-0.


Ο επιθετικός των «κυανόλευκων» έκανε μεγάλο παιχνίδι και στο 81’ πέτυχε το γκολ, που έκρινε και τη χθεσινή αναμέτρηση.
Με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, καθώς είδε τον Γουναρίδη να βρίσκεται εκτός θέσης, σημάδεψε τη δεξιά του γωνία και με τον τρόπο αυτό πέτυχε το γκολ της νίκης, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από συμπαίκτες του και φιλάθλους.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Ο Μακεδονικός που στο 3’ είδε την κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς να καταλήγει ελάχιστα άουτ, είχε την κυκλοφορία της μπάλας, ο Απόλλωνας όμως δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες. Στο 9′ ο Λούκας Γκαρσία και στο 27′ ο Σιατραβάνης απείλησαν τον Γουναρίδη, ενώ στο 14′ ο Σιμόνι εκμεταλλεύτηκε λανθασμένη κίνηση του Γιαννίτση και από θέση τετ - α - τετ είδε τον Μέλι να τον κερδίζει και να αποτρέπει το 0-1. Στο 33′ ο Λισγάρας σε στατική φάση σκόραρε για τους Θεσσαλονικείς, το γκολ όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε δραματικά. Ο Σταματής προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα ψηλά δίνοντας τις δικές του μάχες, ενώ ο Σάββας Σιατραβάνης ήταν μακράν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου και επιβραβεύθηκε στο 81’.
Στο 55′ από λάθος του Μέλι ο Παναγιωτούδης έδωσε στον Σαραντίδη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε, με τον Χρήστο Καλούση που ήταν και πάλι πολύ καλός, να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η αποβολή του Μπαλογιάννη, ο οποίος στο 83′ πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Σιατραβάνη, στο 86′ δέχθηκε την πρώτη κίτρινη και στο 89′ τη δεύτερη, αφήνοντας τον Απόλλωνα με αριθμητικό μειονέκτημα για τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, χωρίς όμως να επηρεάσει εν τέλει το τελικό 1 - 0.
Ο Απόλλωνας πέτυχε λοιπόν μια πολύτιμη νίκη και έδειξε πως σε κάθε παιχνίδι θα δίνει μια σκληρή μάχη, ώστε στο τέλος να κάνει τον συνολικό απολογισμό.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κ. Μπεκιάρη (Καρδίτσας), ενώ δεν συνάντησαν προβλήματα και οι συνεργάτες του κ.κ. Βογιατζής (Καρδίτσας), Πριόνας (Ευβοίας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Απόλλωνα οι Σταματής (60’), Μελί (90’+1), ενώ από τον Μακεδονικό οι Σαραγιώτης (19’), Τσιλιγγίρης (64’), Γουμάγιας (75’ γενικός αρχηγός).
Αξίζει να σημειωθεί πως στο 62’ ο Αλέξανδρος Χαλάτσης, που ήταν πολύ δραστήριος στη χθεσινή αναμέτρηση, βρέθηκε στο έδαφος από δυνατό τάκλιν, όμως ο Καρδιτσιώτης ρέφερι δεν είδε παράβαση και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Μόρας): Μέλι, Καλούσης, Αυλωνίτης, Κλιγγόπουλος (39′ λ.τ. Ποτόσογλου), Γιαννίτσης, Χαλάτσης, Λίταινας, Σιατραβάνης (83′ Μπαλογιάννης), Λούκας Γκαρσία (83′ Ντουλγκέροφ), Ντ’ Αγκοστίνο (70′ Ζαχαράκης), Σταματής.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γιώργος Αμανατίδης): Γουναρίδης, Σαραγιώτης, Μιλισάβλιεβιτς (73′ Τσιφτσί), Σιμόνι, Γαρύφαλος, Μπρατσιάνη, Λεωνιδόπουλος (73′ Τσιλιγγίρης), Τσουκάνης, Λισγάρας, Παναγιωτούδης, Σάντσεθ (46′ Σαραντίδης).

 

*«Κατάσκοπος» ο τεχνικός της Νίκης Βόλου Αλέκος Βοσνιάδης, που είδε την αναμέτρηση-το δεύτερο ημίχρονο- από τα δημοσιογραφικά θεωρεία και είχε φιλική συζήτηση με τους αθλητικούς συντάκτες.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Νίκη Βόλου – ΝΠΣ Βέροια    1-1
ΠΑΟΚ Β’ – ΑΕΛ    1-0
Απόλλων Λάρισας – Μακεδονικός    1-0

ΣΗΜΕΡΑ (15:00)
Διαγόρας Ρόδου – Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηρακλής Λάρισας – Απόλλων Πόντου
Θεσπρωτός – Παναθηναϊκός Β’
ΑΥΡΙΟ (15:00)
Αλμωπός Αριδαίας – Πανσερραϊκός

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 1 αγώνα)
ΠΑΟΚ Β’    4 - 2 αγ.
Α.Ε. Λάρισας    3 - 2 αγ.
Παναθηναϊκός Β’    3
Μακεδονικός    3 - 2 αγ.
Διαγόρας Ρόδου    3
Βέροια ΝΠΣ    2 - 2 αγ.
ΠΟΤ Ηρακλής    1
Αλμωπός Αριδαίας    1
Πανσερραϊκός    1
Θεσπρωτός    1
Νίκη Βόλου    1 - 2 αγ.
Αναγ. Καρδίτσας    0 - 0 αγ.
Απόλλων Πόντου    0
Ηρακλής Λάρισας    0
Απόλλων Λάρισας    -27 - 2 αγ.
* Ο Απόλλων Λάρισας έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 30 βαθμών.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Βαγγέλης Κουσιώρας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass