Η προκήρυξη του νέου Πρωταθλήματος Α2 ΕΣΚΑΘ

*ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΟΜΑΔΩΝ *ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ *ΠΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2022 20:20

Από την ΕΣΚΑΘ δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη του νέου Πρωταθλήματος 2022-23 της Α2 κατηγορίας ανδρών. Το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 9 Οκτωβρίου.


Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 30 Ιουλίου, ενώ η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων και στην Α1 ΕΣΚΑΘ θα προβιβαστεί ένα σωματείο, ενώ στη Β’ ΕΣΚΑΘ θα υποβιβαστούν από τρία έως πέντε ομάδες, ανάλογα από το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Α1 στην Α2.ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Σπάρτακος, Ερμής 2018, Τιτάνες Αλμ., Κένταυρος Ζαγ., Ελευθεριακός, Ίκαρος Ν., Ηρακλής Χάλκης, Διμήνι, Αστέρας, Λέοντας Τυρν.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Α.Κ. Καρδίτσας, Μουζάκι, Ελασσόνα, Απόλλων Καρδ., Κρόνος Τυρν., Βαλλίος Γιάννουλης, Ε.Α.Λ., Πελασγιώτιδα, Καλαμπάκα, Κρόνος Τρικ.

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στο γραφείο Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΘ το αργότερο μέχρι τις 30-07-22. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται στις 09-10-22. Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 11-09-22 στη Λάρισα σε αίθουσα του ΕΒΕΛ και ώρα 10.30 π.μ.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
Οι πρωταθλητές των δύο ομίλων θα συναντηθούν μεταξύ τους και πρωταθλήτρια της Α2 κατηγορίας θα αναδειχθεί η ομάδα που θα πετύχει δύο νίκες σε αγώνες κατάταξης μεταξύ τους. Οι αγώνες θα διεξαχθούν κατόπιν κληρώσεως εναλλάξ στην έδρα του κάθε σωματείου και εάν χρειαστεί τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο που να απέχει περίπου σε ίση απόσταση από τις έδρες των δύο ομάδων.
Σε περίπτωση που σωματείο δεν κατέβει να αγωνιστεί σε έναν αγώνα του
Πρωταθλήματος, εκτός από τον μηδενισμό θα υφίσταται μείωση ενός βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και μείωση ενός βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της επόμενης αγων. περ. 2023-24.

ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές.
Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνουν στη 12άδα περισσότερους από πέντε παίκτες 32 ετών και άνω (γεννηθέντες το 1990 και μεγαλύτεροι).
Επίσης στη 12άδα είναι υποχρεωτική η δήλωση δύο αθλητών κάτω των 20
ετών (γεννηθέντες 2002 και μικρότεροι), χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στον αγώνα.
Διευκρινίζεται ότι εφ’ όσον δηλώνονται μέχρι 10 αθλητές, δεν ισχύει η υποχρεωτική δήλωση αθλητών κάτω των 20 ετών.

ΑΝΟΔΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Άνοδος στην Α1 Κατηγορία:
Από την Α2 Κατηγορία Ανδρών θα ανέλθει στην Α1 ένα σωματείο, ήτοι ο νικητής των αγώνων κατάταξης.
Υποβιβασμός από την Α2 Κατηγορία:
1. Αν από την Α1 Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστούν δύο σωματεία τότε από την Α2 θα υποβιβαστούν τρία σωματεία, ήτοι ο τελευταίος εκάστου ομίλου και ο ηττημένος των αγώνων κατάταξης μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 9η θέση της τελικής βαθμολογίας.
2. Αν από την Α1 κατηγορία Ανδρών υποβιβαστούν τρία σωματεία τότε από την Α2 θα υποβιβαστούν τέσσερα σωματεία ήτοι οι δύο τελευταίοι εκάστου ομίλου.
3. Αν από την Α1 Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστούν τέσσερα σωματεία τότε από την Α2 θα υποβιβαστούν πέντε σωματεία, ήτοι οι δύο τελευταίοι εκάστου ομίλου και ο ηττημένος των αγώνων κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 8η θέση.
Νικήτρια ομάδα στους αγώνες κατάταξης και στις δύο περιπτώσεις θα αναδειχθεί η ομάδα που θα επιτύχει δύο νίκες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν κατόπιν κληρώσεως εναλλάξ στην έδρα του κάθε σωματείου και εάν χρειαστεί τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.
*Σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος λόγω ανωτέρας βίας (πανδημίας ή άλλης αιτίας) θα ισχύσει ως τελική η βαθμολογία που διαμορφώθηκε κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος με την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.
Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου και εφόσον δεν συνεχιστεί μέχρι το τέλος του Μαΐου τότε το πρωτάθλημα θα θεωρηθεί μη γενόμενο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ -ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Η αμοιβή των διαιτητών θα βαρύνει τα διαγωνιζόμενα σωματεία και ανέρχεται στο ποσό των 14 ευρώ για κάθε διαιτητή, συν τα έξοδα μετακίνησης. Τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων θα βαρύνουν τα ίδια. Η αμοιβή των κριτών ανέρχεται στο ποσό των 8 ευρώ έκαστος. Οδική μετακίνηση 0,25 ανά χιλιόμετρο (ανά αυτοκίνητο).
Η αμοιβή και η μετακίνηση των διαιτητών και κριτών βαρύνουν ισόποσα και τα δύο σωματεία και θα καταβάλλεται πριν την έναρξη του αγώνα.
Η τιμή των εισιτηρίων και η διαχείριση των αγώνων ανατίθεται στα σωματεία, τα οποία και θα κρατούν τις εισπράξεις των αγώνων.
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να μεριμνούν για την παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass