ΠΑΕ ΑΕΛ:

Οι άγνωστες πτυχές της αγοραπωλησίας

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΚΤΩ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2022 21:12
Ο Τάσος Χριστακόπουλος  θα αποτελέσει τον συνδετικό  κρίκο της πρώην και νυν ιδιοκτησίας της ομάδας Ο Τάσος Χριστακόπουλος θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της πρώην και νυν ιδιοκτησίας της ομάδας

Από χθες τα ξημερώματα νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ο Αχιλλέας Νταβέλης, διαδεχόμενος τον Αλέξη Κούγια που φεύγει ύστερα από επτά χρόνια.

Ο νέος ιδιοκτήτης αγόρασε τις μετοχές από το «Ανίκητο Άλογο», την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΑΦΜ 800674623), ιδιοκτησίας Αλέξη Κούγια, που εκτός των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ είχε στην κατοχή της και το προπονητήριο των Δένδρων.
Η συμβολαιογραφική πράξη τελείωσε μετά από τρίωρη διαπραγμάτευση και εντός του συμβολαιογραφείου της κ. Ειρήνης Μπραζιώτη, στο οποίο υπογράφηκαν τα συμβόλαια. Υπήρξαν κάποιες λεπτομέρειες που έπρεπε να διευθετηθούν πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές. Παρών, εκτός των κ. Αλέξη Κούγια και Αχιλλέα Νταβέλη, ήταν και ο αδελφός του δεύτερου, Γιάννης Νταβέλης. Για να ολοκληρωθεί τυπικά η πώληση της ομάδας πρέπει να εγκριθεί και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, στην ΠΑΕ ΑΕΛ παραμένει με παρότρυνση του πρώην μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια, ο Τάσος Χριστακόπουλος που θα συνεχίσει να είναι οικονομικός υπεύθυνος, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε θέματα οργάνωσης και κυρίως συμβολαίων. Παράλληλα θα υπάρχει και μια οικονομική συνέχεια της διοίκησης.
Από κει και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει το «μυστικό» των δύο δόσεων. Δηλαδή σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση δύο δόσεων (από τις συνολικά 42) του νέου αγοραστή Αχιλλέα Νταβέλη προς τον πρώην Αλέξη Κούγια, τότε ο δεύτερος έχει δικαίωμα ή να προχωρήσει σε κατασχέσεις υποθηκευμένων στοιχείων ή να επανέλθει η ομάδα στην πρότερη κατάσταση, δηλαδή να ξαναγίνει ιδιοκτήτης ο κ. Κούγιας παίρνοντας και το προπονητήριο των Δένδρων!
Το άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας κράτησε το 50% των δικαιωμάτων από οκτώ παίκτες. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι οι: Σουλούκος, Αντωνόπουλος, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Ζησούλης, Νίνο, Μιλτιάδης, Βλιώρας.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ επίσης ενημέρωσε πως στο πλαίσιο ανασχεδιασμού του πλάνου αγωνιστικής προετοιμασίας, η ημερομηνία έναρξης των προπονήσεων θα αποφασιστεί αφότου οριστικοποιηθεί το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν κατά τη λεπτομερή παρουσίαση όλου του νέου μοντέλου διοίκησης και τεχνικών διευθύνσεων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΒΕΛΗ
Την πράξη της αγοραπωλησίας ανακοίνωσε με μήνυμά του ο νέος ιδιοκτήτης Αχιλλέας Νταβέλης που, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Λαμβάνω την τιμή να σας ανακοινώσω και επίσημα πλέον, ότι η συμφωνία πώλησης των μετoχών και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ Λάρισας, μεταξύ του κυρίου Κούγια Αλέξη και εμού, έχει ολοκληρωθεί, με όλες τις απαιτούμενες μεταξύ των δύο πλευρών συμβολαιογραφικές πράξεις, καθώς και τα εχέγγυα που αρχικώς συμφωνήθηκαν.
Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τον αντισυμβαλλόμενό μου και τέως Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Αλέξη Κούγια, για την άριστη συνεργασία που αναπτύξαμε τις τελευταίες σχεδόν τρεις εβδομάδες, γεγονός που ανέδειξε μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία για το καλό της ποδοσφαιρικής Λάρισας και των εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων της.
Υπήρξε απόλυτα συνεπής σε όλα όσα τελικώς συμφωνήθηκαν.
Η αποκατάσταση της ηρεμίας, η κατάρτιση ενός τεχνικού επιτελείου που θα έχει κορυφαία σε δεξιότητες και ήθος χαρακτηριστικά και η ανάδειξη όλου του ποδοσφαιρικού φυτωρίου των νέων της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας και της Θεσσαλίας, αποτελούν τους πρώτους βασικούς στόχους της νέας διοίκησης».

 

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΓΙΑ
Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι ιστορική μέρα για την ΑΕΛ και εξηγώ ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ήμουν έτοιμος να υπαναχωρήσω και γιατί συνδέθηκα αυτά τα χρόνια με την ΑΕΛ και γιατί δημιούργησα μια εξαιρετική ομάδα, που καθαρά λόγω του βρώμικου παρασκηνίου δεν κέρδισε φέτος το πρωτάθλημα και γιατί συνδέθηκα ειδικά με τα Ελληνόπουλα, που αποτελούν πλέον το 99% αυτής της ομάδας. Παραδίδω στην οικογένεια Νταβέλη μια ελληνική ομάδα, που καμιά άλλη δεν έχει, με τόσο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και εξαιρετικούς χαρακτήρες και το κυριότερο απ’ όλα, 16 Λαρισαίους ποδοσφαιριστές. Έχει να εμφανιστεί ένα τέτοιας φύσης ρόστερ απ’ την εποχή του πρώτου κυπέλλου και του πρωταθλήματος…. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος γιατί παραδίδω μια ΑΕΛ πρωταγωνίστρια, με άνοδο την πρώτη χρονιά, με πέντε χρόνια στη Super League 1, που την τελευταία χρονιά υπήρξε θύμα του παρασκηνίου. Είδατε πως ομάδες που μας ανταγωνίστηκαν, διαλύθηκαν (σ.σ. αναφέρεται σε Βέροια και Ξάνθη)».

 

ΣΤΙΣ 25/9 Η ΕΝΑΡΞΗ
Πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. της Super League 2, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η μετάθεση της σέντρας του πρωταθλήματος 2022-23 από τις 11 Σεπτεμβρίου στις 25 του ίδιου μήνα. Παράλληλα, δόθηκε και παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής των ΠΑΕ έως τις 18 Ιουλίου λόγω του θόλου τοπίου στη Γ’ Εθνική.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:
*Εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός με ψήφους 24 ναι και ένα παρών.
*Παράταση κατάθεσης δήλωσης συμμετοχής των ομάδων και παραβόλου για το πρωτάθλημα 2022-2023 έως και τις 18.7.2022, καθώς δεν έχει αποσταλεί από την ΕΠΟ σχετικό έγγραφο στο οποίο να γνωστοποιεί προς την Διοργανώτρια Αρχή ποιες ομάδες προβιβάζονται από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

 

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΛ:
«Θωμά θα σε θυμόμαστε για πάντα»

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του 13χρονου οπαδού της ΠΑΕ ΑΕΛ Θωμά Μπουχλαριώτη η ερασιτεχνική ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Σαν σήμερα έναν χρόνο πριν, 7 Ιουλίου 2021, ο 13χρονος φανατικός φίλος της ΑΕΛ Θωμάς Μπουχλαριώτης, έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια στον Πλαταμώνα όπου έκανε τις διακοπές του. Στο τέλος της σχολικής περιόδου, η Ακαδημία της ΑΕΛ και συγκεκριμένα το τμήμα της Κ-13 πραγματοποίησε φιλικό αγώνα στη μνήμη του με τη σχολή της Ράπτου, όπου ο Θωμάς φοιτούσε, δωρίζοντας συμβολικά στην οικογένειά του μία φανέλα της αγαπημένης του ομάδας με το όνομά του. Θωμά θα σε θυμόμαστε για πάντα...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass