Η Λάρισα στους ρυθμούς του skateboard

*Δημ. Γρηγοριάδης: Δύο σύλλογοι στη Λάρισα, 23 σωματεία πανελλαδικά…

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2022 21:20

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λος Άντζελες 2028 θα δουν το skateboarding να γίνεται ένα πλήρες και μόνιμο Ολυμπιακό άθλημα.


Η επένδυση του Skateboard στο επίσημο καθεστώς των Ολυμπιακών Αγώνων οφείλεται στην τεράστια επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του περασμένου καλοκαιριού και στον ενθουσιασμό που περιβάλλει ήδη το Παρίσι το 2024.
Το περασμένο Σαββατόβραδο η Λάρισα στο πάρκο του Χατζηχαλάρ πήρε μια γεύση από το νέο ολυμπιακό άθλημα (σε οργανωμένη μορφή...), ενώ για πρώτη φορά ήρθε στη θεσσαλική πρωτεύουσα για αγώνες επίδειξης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τροχοσανίδας Δημήτρης Γρηγοριάδης.
Ο πρώτος πρόεδρος της ΕΟΤ (με αντιπρόεδρο τον Λαρισαίο Ηλία Καλέτσιο) μας είπε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον ενθουσιασμό που υπάρχει στη Λάρισα και δεν το κρύβω ότι φιλοδοξώ να είναι από τις πρώτες περιοχές που θα κάνουν skate park. Ήδη υπάρχει κατάλληλος χώρος στο Αλκαζάρ.
Μέχρι τώρα στη Λάρισα έχουν γίνει δύο σύλλογοι, ενώ υπάρχουν 23 αναγνωρισμένοι σε όλη την Ελλάδα και ετοιμάζονται άλλοι δέκα.
Το άθλημα δεν περιμέναμε να έχει τόσο μεγάλη αποδοχή και πιστεύω ότι σύντομα θα φθάσουμε τους συλλόγους σε τριπλάσιο νούμερο.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σε έξι μήνες θα έχουμε και τους πρώτους αναγνωρισμένους προπονητές. Ήδη δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τις σχολές προπονητών, όπου θα διδάξουν δύο προπονητές με παγκόσμιο κύρος, ενώ δικαίωμα να παρακολουθήσουν έχουν οι πτυχιούχοι των ΤΕΦΑΑ.
Νομίζω ότι θα είναι το πιο σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του αθλήματος.
Επίσης στόχος μας είναι να υπάρξει μια συμμετοχή στην Ολυμπάδα του Παρισιού, είτε με κάποιον αθλητή που θα προκριθεί από το προλυμπιακό τουρνουά είτε μέσω wild card.
Για την Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες είμαι βέβαιος και γιατί όχι να μην είναι από τη ...Λάρισα μέσω των υποδομών που θα δημιουργηθούν».
Χαιρετίζοντας τα νέα που αλλάζουν το παιχνίδι, ο πρόεδρος του World Skate Sabatino Aracu σε δηλώσεις του είπε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τη ΔΟΕ, τη LA28 OC και όλους εκείνους που το έκαναν δυνατό».
Το LA28 γιορτάζει την επίσημη ένταξη του σκέιτμπορντ, του σέρφινγκ και της αθλητικής αναρρίχησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες LA28, καθώς τα τρία εμβληματικά αθλήματα της Δυτικής Ακτής εγκρίθηκαν ως μέρος του αρχικού αθλητικού προγράμματος LA28 από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και ζήτησαν από τρεις Ολυμπιονίκες να σχεδιάσουν νέα εμβλήματα LA28 γιορτάζοντας τα αθλήματά τους.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass