Μία Λαρισαία στον δρόμο για το Παγκόσμιο της …Λάρισας

*Η Θεοφανία Γαλανοπούλου του Ν.Ο.Λ. συμμετέχει στο καμπ προετοιμασίας της Εθνικής πόλο κορασίδων, όπου θα επιλεγεί η τελική 13άδα του Εθνικού μας συγκροτήματος

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2022 21:30

Μία ακόμα κορυφαία διοργάνωση έρχεται στη Λάρισα. Ο λόγος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Κ-16 Κορασίδων που θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου (ενώ το ίδιο διάστημα στον γειτονικό Βόλο θα διεξαχθεί η αντίστοιχη διοργάνωση στην κατηγορία των Παίδων).
Η διεξαγωγή μιας τέτοιας διοργάνωσης, που επετεύχθη μετά από προσωπικές προσπάθειες του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστού, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον αθλητισμό της Λάρισας και ειδικότερα για το πόλο. Το λαρισινό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι έντονο, όχι μόνο επειδή η θεσσαλική πρωτεύουσα διαθέτει δύο ομάδες στις κορυφαίες κατηγορίες του πόλο (Α1 Εθνική Γυναικών και Α2 Εθνική Ανδρών με τον Ν.Ο.Λ.), αλλά επιπλέον γιατί η Εθνική ομάδα Πόλο Κορασίδων είναι πολύ πιθανό να έχει και λαρισινό ...άρωμα. Ο λόγος για τη Θεοφανία Γαλανοπούλου του Ν.Ο.Λ. που μετέχει στο καμπ προετοιμασίας της Εθνικής Κορασίδων και διεκδικεί τη συμμετοχή της στην τελική 13άδα της Εθνικής ομάδας.


Όπως η ίδια δήλωσε στην «ΕτΔ» είναι πολύ χαρούμενη στην προοπτική να αγωνιστεί στην πόλη της με την Εθνική ομάδα σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και δηλώνει έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να διακριθεί.
-Τι σημαίνει η συμμετοχή στην προετοιμασία της Εθνικής;
«Ο απώτερος σκοπός κάθε αθλητή που βάζει στόχους και θέλει να εξελίσσεται είναι η κλήση στα καμπ της Εθνικής, προκειμένου να διεκδικήσει θέση στην Εθνική ομάδα. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος. Είμαι ήδη στην προετοιμασία με την Εθνική και καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό και να επιλεγώ στην τελική 13άδα, η οποία θα αποτελέσει την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο της Λάρισας».
-Πώς βλέπεις την προοπτική να παίξεις στη Λάρισα σε μία τέτοια σημαντική διοργάνωση;
«Η προοπτική συμμετοχής σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι όνειρο κάθε αθλητή. Ποσό μάλλον όταν αυτό το πρωτάθλημα διεξάγεται στην πόλη που μεγάλωσα, σε ένα οικείο περιβάλλον, κοντά στους δικούς μου ανθρώπους».
-Ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σου, προσωπικές, αλλά και μέσα από την ομάδα του Ν.Ο.Λ. και την Εθνική;
«Στόχος μου είναι μέσα από τη συνεχή προπόνηση να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Όσον αφορά την Εθνική, ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχω στις ηλικιακές ομάδες, να φτάσω μέχρι την Εθνική Γυναικών και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
-Πόσο καιρό ασχολείσαι με το πόλο;
«Οι γονείς μου με πήγαν στην πισίνα τριών ετών. Ακολούθησα όλα τα κολυμβητικά στάδια μέχρι την αγωνιστική ομάδα. Λόγω της ιδιότητας του πατέρα μου, ως προπονητή υδατοσφαίρισης, ήρθα πολύ νωρίς σε επαφή με την μπάλα και το πόλο. Την προηγούμενη σεζόν συμμετείχα στην ομάδα του Εθνικού Πειραιώς κατακτώντας την τρίτη θέση στο ηλικιακό πρωτάθλημα. Φέτος όμως έπαιξα στην ομάδα μου, τον Ν.Ο.Λ., με συμμετοχή σε όλο το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Η θέση που παίζω είναι περιφερειακός.
Σχετικά με την προετοιμασία της Εθνικής, θέλω να πω ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, όπως είναι και η προσπάθεια που καταβάλλουν όλες οι αθλήτριες. Διεξάγονται διπλές προπονήσεις καθημερινά, οι οποίες είναι πολύ απαιτητικές. Η δυσκολία που αντιμετωπίζω είναι ότι βρίσκομαι μακριά από το σπίτι μου. Το θετικό είναι ότι η Ομοσπονδία μερίμνησε για τη διαμονή μας στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass