F1

Το «Τείχος των Πρωταθλητών» καραδοκεί...

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2022 13:25

Έπειτα από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας Covid-19, η Formula 1 επιστρέφει στο Μόντρεαλ του Καναδά για το Grand Prix Καναδά.


Το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής συνεχίζει να προσφέρει αμφίρροπους αγώνες, ενώ το θέαμα έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Όλα αυτά δημιουργούν όλες τις συνθήκες για να δούμε ακόμα έναν ξεχωριστό αγώνα στο Μόντρεαλ. H πίστα του Μόντρεαλ φέρει το όνομα του Καναδού πιλότου Gilles Villeneuve. To Circuit Gilles Villeneuve είναι γνωστό για τις ιδιαιτερότητές του. Η πίστα αποτελείται κυρίως από ευθείες ενωμένες με chicane ή φουρκέτες, και από άποψη χάραξης είναι σχετικά απλή σύμφωνα με τους πιλότους. H λεία άσφαλτος της διαδρομής είναι ένας έξτρα πονοκέφαλος για ομάδες και οδηγούς, καθώς περιορίζει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.
Μετά τη νίκη του Max Verstappen στο Grand Prix όλοι αναρωτιούνται αν μπορεί κάποιος να σταματήσει τον Ολλανδό πρωταθλητή. Ο πιλότος της Red Bull θέλει να κερδίσει τον έκτο του αγώνα στη σεζόν, ενώ από την άλλη ο Charles Leclerc και η Ferrari ελπίζουν να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών.
Ωστόσο οι Lewis Hamilton και George Russell για ακόμα ένα Grand Prix θα πρέπει να ζήσουν με τις αδυναμίες της W13 και να προσπαθήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν το Circuit Gilles Villeneuve για το «Τείχος των Πρωταθλητών». Η μπαριέρα της εξόδου του τελευταίου σικέιν της πίστας ονομάστηκε έτσι, καθώς το 1999 o Michael Schumacher χάνοντας τον έλεγχο του μονοθεσίου του, κατέληξε στο συγκεκριμένο σημείο, μένοντας φυσικά εκτός αγώνα. Εκτός όμως από τον Γερμανό πρωταθλητή, στη συγκεκριμένη μπαριέρα έχουν καταλήξει και άλλοι γνωστοί πιλότοι, όπως οι: Jacques Villeneuve, Damon Hill, Jenson Button, Sebastian Vettel και πολλοί άλλοι.
Ένα δημοφιλές σημείο προσπέρασης είναι στη στροφή 10, το έντονο φρενάρισμα στη φουρκέτα L’ Epingle αποτελεί ένα σημείο που αρκετοί πιλότοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν.
Το καλύτερο αγωνιστικό Κυριακάτικο βράδυ στις 21.00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass