ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ:

Στη… Βραζιλία σκέφτεται για την Τουρκία

ΝΑΙ, ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΓΙΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2022 21:06

Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής που λατρεύεται στο Καϊσερί (Καισάρεια) την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και δεν είναι τυχαίο ότι έγινε αρχηγός στην ποδοσφαιρική της ομάδα την Καϊσερισπόρ που φέτος ήταν φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου Τουρκίας, ενώ τερμάτισε στη 14η θέση του πρωταθλήματος.


Όπου και να πάει όμως «νόστιμον ήμαρ» γι’ αυτόν όπως έγραφε και ο Όμηρος στην Οδύσσεια είναι η επιστροφή του στη Λάρισα… «Όπου και να πάω θα γυρίσω στην πόλη μου» ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Κολοβέτσιου στη συνάντησή μας παρουσία του γενικού αρχηγού της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Χρήστου Λεβέντη, από τον οποίο έχει πάρει τα αρχηγικά χαρακτηριστικά, αν κρίνουμε ότι στις τέσσερις από τις πέντε ομάδες που έχει αγωνιστεί στην υψηλή κατηγορία φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. ΑΕΛ , ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Καϊσερισπόρ. Αρχηγός δεν έγινε μόνο στα Γιάννινα…
«Μου έμαθε πολλά όπως και στους παίκτες της πρωταθλήτριας ΑΕΛ… και γνωρίζει πετυχημένες συνταγές» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Κολοβέτσιου για την παρουσία του Χρήστου Λεβέντη και συνέχισε… «δε με συμβουλεύει μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά για τη ζωή που πρέπει να έχει ένας αθλητής και όταν σταματήσει την αθλητική του δραστηριότητα»…
«Η εμπειρία μου έδειξε ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μετά το τέλος της καριέρας τους δεν διαχειρίζονται σωστά την προσαρμογή τους στη νέα πραγματικότητα… Αυτό πρέπει να σταματήσει» προσθέτει ο Χρήστος Λεβέντης.
Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μόλις έχει γυρίσει από τη Βραζιλία όπου πήγε με τον συμπαίκτη του στην Καϊσερσπόρ Γκουστάβο Κανμπαχάρο όπου τον ξενάγησε στη χώρα του, αλλά το κυριότερο ότι πήρε γεύση από Βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο με την επίσκεψή στο θρυλικό Μαρακανά, όπου είδε τον αγώνα της Β Εθνικής κατηγορίας μεταξύ Βάσκο ντε Γκάμα-Κρουζέιρο 1-0 που παρακολούθησαν 64.000 άτομα. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι καθώς η Βάσκο ντε Γκάμα βρίσκεται στην τρίτη θέση και η Κρουζέιρο στην πρώτη.
«Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία να μπω στο συγκεκριμένο γήπεδο. Όνειρο ζωής που εκπληρώθηκε, μακάρι να είχα μπει και σαν ποδοσφαιριστής … Περπατούσα μαζί με τους φιλάθλους μια απόσταση χιλίων μέτρων, προσέχοντας τα προσωπικά αντικείμενα, ήταν κάτι ξεχωριστό. Χωρίς να το καταλάβεις μπαίνεις στην ατμόσφαιρα του αγώνα… Η Βραζιλία είναι μια χώρα ξεχωριστή… Μπορείς να δεις τον πλούτο αλλά και τις φαβέλες… Το κυριότερο όμως να παίξεις μπάλα στην Κόπα Καμπάνα».
*Να υποθέσουμε ότι μπορεί να παίξεις στη Νότια Αμερική…(σ.σ. γέλια);
«Είχα πρόταση από την Κολομβία παλαιότερα και την ομάδα του Κάλι… Στη Βραζιλία σκεφτόμουν προς το παρόν την ανανέωση του συμβολαίου μου για δυο χρόνια που μου πρότεινε η Καϊσερισπόρ. Να συνεχίσω τη συνεργασία μαζί τους… Δεν το κρύβω ότι είμαι ευχαριστημένος… Ακόμα δεν έχω υπογράψει…».
*Οι Ελληνες παίκτες αρχίζουν και προτιμούν την Τουρκία… Πρόσφατα και ο Χατζηγιοβάννης...
«Αυτή τη στιγμή το Τουρκικό ποδόσφαιρο είναι ψηλά στις προτιμήσεις των ποδοσφαιριστών γιατί δεν υπάρχει κρίση. Οι συμφωνίες τηρούνται και το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό…».
*Ο Μπακασέτας που παίζει στην Τρανζσπόρ είναι ο νέος σταρ της Εθνικής…
«Ναι είναι πολύ καλός παίκτης και αν του δώσεις χώρο επειδή έχει καλό σουτ μπορεί να βάλει γκολ από παντού. Παίξαμε αντίπαλοι και γνωρίζω τα χαρακτηριστικά του. Πέρυσι η Τρανζσπόρ έδωσε τρία εκατομμύρια ευρώ στην Αλάνιασπορ για να πάρει τον Μπακασέτα και ένα εκατομμύριο μετά για τον Σιώπη».
*Μιλάς για Εθνική… Αλήθεια πώς την είδες …
«Πολύ καλή στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε πρόσφατα. Νομίζω ότι ο Πογιέτ την ανέβασε επίπεδο, είναι εξαιρετικός προπονητής . Με αυτόν ήμουν μέλος της ομάδας της ΑΕΚ που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας αν και στον τελικό προπονητής ήταν ο Μανωλάς. Ο Πογιέτ έκανε εξαιρετική δουλειά. Θέλει επαγγελματισμό 100% παντού. Δεν σας το κρύβω μιλάω με τον Πογιέτ που είναι πραγματικός κύριος…».
*Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να σε δούμε στην Εθνική;
«Θέλω να παίξω και πιστεύω ότι με την πορεία που είχα, αν δεν υπήρχε ο δίμηνος τραυματισμός, μπορεί να με είχε καλέσει. Ξέρω ότι ο Πογιέτ κοιτάει και συνομιλεί με όλους του Ελληνες παίκτες όπου και αν αγωνίζονται…».
*Στο ελληνικό ποδόσφαιρο σκέφτεσαι επιστροφή;
«Αυτό που σκέφτομαι είναι όταν θα γυρίσω στη Λάρισα, γιατί αγαπώ την πόλη μου, είναι να κατασκευάσω ένα αθλητικό κέντρο όπου τα παιδιά θα μαθαίνουν ποδόσφαιρο ώστε ο αθλητισμός να είναι πηγή έμπνευσης για την κοινωνία μας. Θέλω να δώσω αθλητική παιδεία στα νέα παιδιά και αυτός είναι ο στόχος μου. Από τον αθλητισμό ωφελήθηκα και θέλω να ανταποδώσω τα κοινωνικά μου κέρδη».
Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1991 στη Λάρισα και ξεκίνησε να παίζει μπάλα στον Τοξότη (η πρώτη του θέση ήταν αμυντικό χαφ) στη συνέχεια Τύρναβο και κατόπιν πήγε στην ΑΕΛ όπου σε σύνολο 38 συμμετοχών πρωταθλήματος σημείωσε 2 γκολ.
Το 2012 συμφώνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο είχε συνολικά 68 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, σκοράροντας και δύο φορές. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον κορυφαίων ελληνικών ομάδων, υπογράφοντας τελικά στην ΑΕΚ.
Το καλοκαίρι του 2014 ο Κολοβέτσιος πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ έναντι 250 χιλιάδων ευρώ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Σκόραρε για πρώτη φορά με τα κιτρινόμαυρα εναντίον του ΑΟ Χανίων βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τη νίκη. Αποχώρησε με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του τρία χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2017 συμπληρώνοντας 60 συνολικά συμμετοχές πρωταθλήματος.
Τον Ιούλιο του 2017 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στις 13 Ιανουαρίου του 2019 σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ομάδας στην ισόπαλη εντός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη για το ελληνικό πρωτάθλημα που έληξε 2-2.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2022.
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, η Καϊσερισπόρ ανακοίνωσε την υπογραφή του Έλληνα αμυντικού με διετές συμβόλαιο έναντι 700.000 ευρώ. Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, ο Κολοβέτσιος στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στον αγώνα μεταξύ της ομάδας του και της Γενί Μαλάτιασπορ, καθώς έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο αριστερό γόνατο που τον κράτησε στο περιθώριο για δυο μήνες. Επανήλθε δριμύτερος και φέτος αγωνίσθηκε συνολικά σε 21 παιχνίδια πετυχαίνοντας ένα τέρμα.

 

Φάνης Γκέκας ο πρώτος

Το 2012 ο Λαρισαίος Φάνης Γκέκας άρχισε τον… χορό των Ελλήνων παικτών προς την Τουρκία και άνοιξε την όρεξη και των τουρκικών συλλόγων για στροφή στην ελληνική αγορά. Αν οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας παραμένουν τεταμένες σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο, δεν συμβαίνει το ίδιο και σε αθλητικό. H καταπληκτική πορεία του Φάνη Γκέκα στη Γερμανία είχε φέρει την τουρκική Σαμσουνσπόρ στην πόρτα του. Μαζί και αρκετά εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν τόσο στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης όσο και στον ίδιο τον Ελληνα ποδοσφαιριστή. Ακολούθησε η Ακχισάρ, η Κόνιασπορ, η Εσκισεχισπόρ και φυσικά η Σίβασπορ, η ομάδα στην οποία έκλεισε και την καριέρα του.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass