Ραντεβού με την Ιστορία δίνει σήμερα η ΚΑΕ Λάρισα

ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ (17:00) ΚΑΙ ΜΕ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ BASKET LEAGUE

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2022 18:02

Ραντεβού με την Ιστορία δίνει σήμερα η ΚΑΕ Λάρισα, η οποία αγωνίζεται στην Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα στον τρίτο κατά σειρά μικρό τελικό της Basket League.

Η λαρισινή ομάδα που ήδη προηγείται με 2-0 θέλει τη νίκη για να κάνει το 3-0 και να πανηγυρίσει την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Basket League για πρώτη φορά στην Ιστορία της.
Τίποτα δεν φαίνεται ότι μπορεί να σταματήσει τη Λάρισα, αν και το σημερινό παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, καθώς η κούραση από την υπερπροσπάθεια είναι κάτι περισσότερο από εμφανής στα πρόσωπα των παικτών του Φώτη Τακιακού. Οι πέντε συνολικά αγώνες με τον Παναθηναϊκό και οι δύο μέχρι τώρα με τον Προμηθέα έχουν καταβάλει τους παίκτες της λαρισινής ομάδας, η οποία ωστόσο παρουσιάζεται αποφασισμένη να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την υπερπροσπάθειά της, κερδίζοντας για δεύτερη φορά, τις τελευταίες ημέρες, στο «Δημήτρης Τόφαλος», τον Προμηθέα και να πανηγυρίσει την κατάκτηση της 3ης θέσης. Εάν επικρατήσει ο Προμηθέας, η σειρά των μικρών τελικών θα επιστρέψει στη θεσσαλική πρωτεύουσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΑΕ Λάρισα πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα στο Game 1 με 89-78 και εν συνεχεία επικράτησε των Αχαιών και στη θεσσαλική πρωτεύουσα με σκορ 88-84.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Δ. Τόφαλος, 17.00, Προμηθέας Π.-Λάρισα: Κορομηλάς-Τσαρούχα-Συμεωνίδης (Θεοδωρόπουλος).
*Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στη σειρά των «μικρών» τελικών της Basket League έχουν ως εξής:
Προμηθέας Πάτρας - Λάρισα    78-89 (0-1)
Λάρισα - Προμηθέας Πάτρας    88-84 (2-0)

 

Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Basket League πήραν οι οκτώ ομάδες που είχαν πλήρεις φακέλους, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. Το νέο Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα που κατέθεσαν Προμηθέας, Κολοσσός Ρόδου, Περιστέρι και Λαύριο, προκειμένου να μην υπάρξουν επιπρόσθετες καθυστερήσεις για τις ΚΑΕ που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ή ελλείψεις με τους φακέλους τους.
Έτσι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κολοσσός Ρόδου, Προμηθέας, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Λαύριο και Ιωνικός πήραν άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, ενώ δόθηκε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου στις τέσσερις ΚΑΕ που είχαν εκκρεμότητες στους φακέλους τους (ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα και Απόλλων Πατρών), προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και να καλύψουν τα ...κενά. Αυτό έγινε κατόπιν σχετικής πρότασης που κατέθεσε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος «για το καλό του μπάσκετ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αν και εκφράστηκαν επιφυλάξεις από κάποιες ομάδες για το αν όντως μπορεί -βάσει νόμου- να δοθεί αυτή η παράταση.
Από εκεί και πέρα, επισημάνθηκε πως η Γενική Συνέλευση της 1ης Ιουλίου που θα αφορά στην αλλαγή των κανονισμών για την αδειοδότηση των ομάδων θα γίνει κανονικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass