Παναγροτικός: Η ευχάριστη έκπληξη της Α’ τοπικής κατηγορίας

ΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣΛ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ 6η ΘΕΣΗ - Ο Γ. ΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2022 21:01

Ο Παναγροτικός Νίκαιας ήταν αναμφισβήτητα η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Α’-DETOX ΕΠΣΛ, που αν και νεοφώτιστος (το περσινό πρωτάθλημα είχε διακοπεί οριστικά στην 5η αγωνιστική λόγω της πανδημίας και ως εκ τούτου δεν υπολογίζεται) κατάφερε να μπει στα πλέι οφ και να τερματίσει στην 6η θέση, εξασφαλίζοντας πολύ νωρίς την άνετη παραμονή στην κατηγορία (περί τα τέλη Ιανουαρίου) που ήταν ο βασικός στόχος.

Εκείνο που δίνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία του Παναγροτικού είναι το γεγονός ότι παρουσίασε ένα νεανικό αγωνιστικό σύνολο με παίκτες που προέρχονταν κατά κύριο λόγο από τις ακαδημίες του συλλόγου.
«Ο βασικός μας στόχος ήταν η άνετη παραμονή, η οποία επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο, αφού η ομάδα εξασφάλισε σχετικά νωρίς θέση στα πλέι οφ. Από κει και πέρα και από τη στιγμή που δεν διεκδικούσαμε πρωτάθλημα αποφασίσαμε να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά του συλλόγου, όπως και έγινε» επισήμανε ο πρόεδρος του Παναγροτικού, Γιώργος Ακριβούλης και πρόσθεσε τα εξής:
«Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, στους δύο τεχνικούς, τον κ. Παπανικολάου και τον κ. Καπελιάνη, στον γεν. αρχηγό κ. Ψαθά, στην υπεύθυνη της ακαδημίας κ. Ανυφαντή, σε όλους τους συνεργάτες μου, στους φιλάθλους και τους χορηγούς».

 

Η ΠΟΡΕΙΑ
Ο βασικός δημιουργός της επιτυχίας αυτής ήταν ο τεχνικός Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος ξεκίνησε τη φετινή χρονιά, αλλά λίγο πριν την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος στις αρχές Φεβρουαρίου έδωσε τη σκυτάλη στον Χρήστο Καπελιάνη που ολοκλήρωσε τη σεζόν.
Η ομάδα στις αρχές του πρωταθλήματος βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (6η αγωνιστική), γεγονός που είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και επί της ουσίας έθεσε τις βάσεις της περαιτέρω πορείας.
Αν και οι δυσκολίες του καλοκαιριού ήταν μεγάλες, αφού η προετοιμασία άργησε να ξεκινήσει (25 Αυγούστου), ενώ οι πρώτες προπονήσεις έγιναν κυρίως με τα παιδιά της Κ-16, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να μην κερδίσει σε κανένα από τα φιλικά που είχε δώσει τότε, ο Παναγροτικός κατάφερε να βρει τα πατήματά του και να μπει με αξιώσεις στο πρωτάθλημα.
Το κλειδί της επιτυχίας ήταν ο σταθερός κορμός των τελευταίων ετών (με παίκτες που έπαιζαν στην ομάδα από τη Β’ και την Α1 ΕΠΣΛ), η ποιότητα την επίθεση, η συμπαγής άμυνα και το εύκολο γκολ. Μπορεί μεν ο Παναγροτικός να είχε στις τάξεις του τον επιθετικό Αχιλλέα Γκουντίκα, που με 15 γκολ αναδείχτηκε 5ος καλύτερος σκόρερ της φετινής περιόδου, ωστόσο η ομάδα έβρισκε το γκολ και από άλλους παίκτες, στοιχείο που έπαιξε τον δικό του ρόλο στην επιτυχία της ομάδας.
«Ο Παναγροτικός είχε μεγάλο βάθος στον πάγκο. Άρα ο ανταγωνισμός για μία θέση στη βασική 11άδα ήταν μεγάλος. Από ‘κει και πέρα η ομάδα είχε χημεία, γιατί τα τελευταία 4-5 χρόνια το ρόστερ ουσιαστικά ήταν το ίδιο με λίγες προσθαφαιρέσεις» επισήμανε από την πλευρά του ο γεν. αρχηγός Παύλος Ψαθάς.

 

ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ
Κατά τη διάρκεια των πλέι οφ ο Παναγροτικός έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να δείξουν τις ικανότητές τους και να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον. Έτσι, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιήθηκαν οι 16χρονοι Δημητρόπουλος, Κουκουτιανός, Μπαλανίκας, Σέντζας και Ανυφαντής, οι οποίοι άφησαν θετικές εντυπώσεις.


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Ο Παναγροτικός συγκέντρωσε στην α’ φάση του πρωταθλήματος 32 βαθμούς σε 17 αγώνες, έχοντας 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Πέτυχε 33 γκολ και δέχτηκε 23. Στα πλέι οφ οι 32 βαθμοί παρέμειναν, καθώς η ομάδα ηττήθηκε και στα δέκα παιχνίδια με 9 γκολ στο ενεργητικό της και 29 παθητικό.

 

Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ
Η συνεργασία με τον τεχνικό Χρήστο Καπελιάνη ολοκληρώθηκε, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον σύλλογο και πλέον η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του. Το ενδιαφέρον από πρόσωπα που θέλουν να θητεύσουν στον πάγκο της ομάδας είναι σημαντικό, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος φαίνεται να είναι ο Γιώργος Μάτος εάν δεν συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Σμόλικα Φαλάνης.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass