Σε δύο Ομίλους η Β’ και η Γ’ ΕΠΣΛ τη νέα σεζόν

*ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ *ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ *ΠΟΣΑ ΚΕΝΑ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΣΤΗ Β’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2022 21:00

Με 73 ομάδες από τις 79 που είχαν λάβει θέση στην εκκίνηση ολοκληρώθηκε η φετινή ποδοσφαιρική σεζόν στον νομό. Οι πρωταθλητές ανά κατηγορία και όμιλο, καθώς και οι ομάδες που υποβιβάζονται, αλλά και αυτές που κέρδισαν το δικαίωμα ανόδου μέσω των μπαράζ κατάταξης είναι πλέον γνωστές και αποτελούν την πρώτη ένδειξη για την εικόνα που θα παρουσιάσει το τοπικό ποδόσφαιρο τη νέα αγωνιστική σεζόν. Φυσικά το οριστικό παζλ θα διαμορφωθεί τον Αύγουστο με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής, καθώς τότε θα υπάρχει σαφής εικόνα του αριθμού των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου.


Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση των φετινών πρωταθλημάτων, ο ποδοσφαιρικός χάρτης του νομού ανά κατηγορία αρχικά διαμορφώνεται ως εξής (με αστερίσκο οι ομάδες που δεν ολοκλήρωσαν φέτος τη σεζόν και υποβιβάστηκαν στην αμέσως επόμενη κατηγορία):
Α’ ΕΠΣΛ (16 ομάδες): Φαλανιακός, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Α.Ε. Κιλελέρ, Αχιλλέας Φαρσάλων, Παναγροτικός Νίκαιας, Όλυμπος Γόννων, Σμόλικας Φαλάνης, Α.Ο. Μαυροβουνίου, Δαμασιακός, Δήμητρα Γιάννουλης, Δόξα Βλαχογιαννίου, Τύρναβος 2005, Αστήρ Μελισσοχωρίου, Κίσσαβος Συκουρίου, Πελασγιώτιδα, *Αετός Μακρυχωρίου.
Β’ ΕΠΣΛ (33 ομάδες): Αμπελωνιακός, Ολυμπιακός Αμπελιάς, Δόξα Αργυροπουλίου, Α.Σ. Βορειοηπειρωτών, Αστραπή Ν. Πολιτείας, ΠΑΟΛ Αβέρωφ, ΑΕΛ, Κεραυνός Δένδρων, Δόξα Βαλανίδας, Αναγέννηση Ευαγγελισμού, Κεραυνός Δρυμού, Λαρισαϊκός, Προμηθέας, Ηρακλής Χάλκης, Φιλοκτήτης Μελιβοίας, Δάφνη Γλαύκης, Πανιώνιος, Όλυμπος Αιγάνης, Απόλλων Γαλήνης, Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων, Δόξα Υπέρειας, Ανθούπολη, Α.Ο. Ελευθερών, Φορτούνα Κουτσοχέρου, Μ. Αλέξανδρος Χαλκιάδων, Ιπποκράτης, Α.Π. Ελασσόνας, Ομόνοια, Ακαδημία Τυρνάβου, Θύελλα Ελάτειας, Θερμαϊκός Στομίου, Μαχητής Τερψιθέας, Α.Ε. Βουναίνων.
Γ’ ΕΠΣΛ (30 ομάδες): Βερδικούσια, Νεάπολη, Ατρόμητος Δασοχωρίου, Αναγέννηση Καλοχωρίου, Αναγέννηση Πυργετού, Χείμαρρος Μαρμαρίνης, Α.Ο. Ναρθακίου, Όλυμπος Καρυάς, Μύτικας Καλυβίων, Α.Ο. Συκέας, Σ.Φ. Λάρισα ‘88, Α.Ο. Αμπελοκήπων, Δόξα Αμυγδαλής, Τοξότης, Αετός Αετολόφου, Δόξα Ομορφοχωρίου, Μαρίνος Αντύπας, Α.Ε.Σ. Χαραυγή, Διογένης Λάρισας, Θύελλα Βασιλή, Αναγέννηση Δ. Αρμενίου, Αναγέννηση Ζαππείου, Μυραϊκός, Ακαδημία Αχιλλέως Φαρσάλων, *Α.Ε. Μάνδρας, *Δόξα Ραχούλας, *Νίκη Κρήνης, *Θύελλα Μεγ. Ελευθεροχωρίου, *Στεφανόβουνο/ Γαλανόβρυση, *Αστήρ Ν. Περιβολίου.
*Με αστερίσκο (*) οι ομάδες που δεν ολοκλήρωσαν φέτος τη σεζόν.
ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΥΣ
Η φετινή χρονιά είχε χαρακτηριστεί ως χρονιά βιωσιμότητας για τα σωματεία και όπως αποδείχτηκε στην πράξη ήταν πολύ δύσκολη. Υπήρξαν αρκετές ιδιαιτερότητες και χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια, κυρίως εξαιτίας των αναβληθέντων αγώνων λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω κρουσμάτων Covid, ωστόσο η εν γένει αγωνιστική δράση και η εξέλιξη των πρωταθλημάτων είχε θετικό πρόσημο. Το μεγάλο ωστόσο ερωτηματικό πλέον είναι τι θα γίνει τη νέα χρονιά.
Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής και σύμφωνα με το γενικότερο πλάνο της διοργανώτριας αρχής είναι ότι η πρώτη τη τάξει τοπική κατηγορία θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν με 16 ομάδες.
Σε ό,τι αφορά τη Β’ κατηγορία όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι θα οδηγηθούμε σε μείωση των ομίλων από τρεις σε δύο. Σύμφωνα με τις προθέσεις των υπευθύνων της ΕΠΣΛ, δεν πρόκειται να συγκροτηθεί όμιλος με λιγότερες από 14 ομάδες τη νέα σεζόν. Αυτό μ’ άλλα λόγια σημαίνει ότι στη Β’ ΕΠΣΛ για παράδειγμα, που αριθμεί 33 ομάδες, αποκλείεται το ενδεχόμενο τριών ομίλων όπως ήταν φέτος.
Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και στη Γ’ κατηγορία. Όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή θα χωριστούν σε δύο ομίλους, εκτός και αν ο αριθμός αυξηθεί στις 40-42 (κάτι που θεωρείται απίθανο), οπότε μόνο στην περίπτωση αυτή θα δημιουργηθούν τρεις όμιλοι.
Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των κενών ανά κατηγορία, στην Α’ ΕΠΣΛ θα καλυφθούν όλα τα κενά που ενδεχομένως προκύψουν.
Ήδη ο Κίσσαβος Συκουρίου κέρδισε την άνοδο λόγω Δωτιέα Αγιάς, ενώ σε στάση αναμονής βρίσκονται ΑΕΛ και Αγ. Ανάργυροι που θα καλύψουν αντίστοιχα δύο ακόμα θέσεις εάν προκύψει ανάγκη. Εάν δημιουργηθούν περισσότερα κενά, τότε θα καλυφθούν με επιπλέον ομάδες από τη Β’ ΕΠΣΛ μετά από κλήρωση που θα γίνει πριν την έναρξη της νέας χρονιάς (δεν θα διεξαχθούν δηλαδή άλλοι αγώνες κατάταξης).
Κάτι αντίστοιχο όμως δεν θα συμβεί στη Β’ ΕΠΣΛ, τα κενά της οποίας θα καλυφθούν μόνο από τις ομάδες που αγωνίστηκαν στα μπαράζ κατάταξης. Δηλαδή εάν δημιουργηθούν επιπλέον κενά δεν θα καλυφθούν.
Την άνοδο (λόγω Δωτιέα Αγιάς και Συκουρίου) έχει εξασφαλίσει η Ακαδημία Τυρνάβου και αναμένουν οι Αμπελόκηποι και ο Διογένης.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass