Eλληνες μαθητές σε μάχες στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2022 14:30

Ο μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού Παναγιώτης Κολλάρος -πριν ακόμη τελειώσει η σχολική χρονιά- βρέθηκε στην Ιταλία για τις πρώτες του φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο 11χρονος έφτασε στην πίστα Circuito Internazionale D’Abruzzo, χωρίς να γνωρίζει ούτε το περιβάλλον, ούτε τον ανταγωνισμό από τους Ιταλούς 9-12 χρόνων, που όπως και ο ίδιος δεν είχαν αγωνιστική εμπειρία, αλλά οι περισσότεροι είχαν προπονηθεί στη συγκεκριμένη πίστα. Το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior και η κατηγορία Trofeo Prime Pieghe με Ohvale 110cc, είναι μια κατηγορία ενιαίου τύπου, με εντελώς ίδιες μοτοσικλέτες, ίδια λάστιχα και ίδιες στολές και κράνη για όλους τους οδηγούς και μάλιστα οι Ohvale δίνονται με κλήρωση στους συμμετέχοντες. Τη διαφορά την κάνει μόνο ο οδηγός!


Και ο μαθητής της Yamaha Junior, έκανε αμέσως τη διαφορά. Λίγο αργότερα ακολούθησε ο πρώτος από τους δύο Αγώνες της ημέρας και ο Παναγιώτης Κολλάρος ήταν καταιγιστικός. Πίεσε από την αρχή για να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας και κέρδισε άνετα, με διαφορά 6.8’’ από τον 2ο, κατεβάζοντας και τον χρόνο ταχύτερου γύρου στο 1’14.849. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Riccardo Scisciani, που έδωσε μάχη με τον Mattia Ciampalini.
Στον δεύτερο αγώνα ο 11χρονος Έλληνας οδήγησε χωρίς κανένα άγχος, σημείωσε ακόμα καλύτερο ταχύτερο γύρο στο 1’14.808, χωρίς να πιέσει τόσο όσο στον πρώτο Αγώνα. Πίσω του και πάλι οι δύο Ιταλοί τερμάτισαν με αυτήν τη σειρά που είχαν και νωρίτερα. Έτσι, ο Παναγιώτης πήρε ένα προβάδισμα 10 βαθμών στη μάχη για το Πρωτάθλημα που θα ολοκληρωθεί με ακόμα δύο αγωνιστικές συναντήσεις, των δύο Αγώνων κάθε φορά.
Ήδη από την προκήρυξη του Πρωταθλήματος ήταν γνωστό ότι οι 3 πρώτοι της βαθμολογίας, αλλά και όποιος άλλος αγωνιζόμενος κρινόταν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, θα κέρδιζε μία Έκτακτη Συμμετοχή (wild card) στην κατηγορία Οhvale στον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Varano. Αλλά μετά την απόδοσή του στο διήμερο ο Παναγιώτης Κολλάρος επιλέχθηκε από τους υπεύθυνους ότι μπορεί να πάρει μέρος σε αυτόν τον Αγώνα, άσχετα με τα αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass