F1

Αμφίρροπος ο αγώνας στο Αζερμπαϊτζάν

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2022 12:30

Η Formula 1 ταξιδεύει στο Αζερμπαϊτζάν για τον 8ο γύρο του πρωταθλήματος. Στο ταχύτατο σιρκουί πόλης του Baku αναμένουμε τη συνέχεια της μάχης ανάμεσα σε Red Bull και Ferrari. Το Baku, όμως, κρύβει παραδοσιακά πολλές εκπλήξεις...


Αρχικά είναι η ίδια η χάραξη της πίστας που κάνει τον αγώνα απρόβλεπτο. Όπως και η Jeddah, το Baku City Circuit είναι γεμάτο από ταχύτατα περάσματα χωρίς εξόδους διαφυγής. Κατά συνέπεια ένα μικρό λάθος κάποιου από τους 20 οδηγούς μπορεί να ανατρέψει πλήρως τη ροή του αγώνα. Μετά τον αγώνα του Μονακό, ο Perez έχει μπει θεωρητικά στη μάχη του πρωταθλήματος.
Γράφουμε θεωρητικά επειδή η απόδοσή του μέχρι στιγμής, αν και κατά πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, δεν δείχνει ικανή να απειλήσει ουσιαστικά τον Verstappen. Ωστόσο, το Baku είναι μία πίστα στην οποία ο Μεξικανός πάντα τα πήγαινε περίφημα. Αποτέλεσε δε και το θέατρο της μοναδικής του νίκης το 2021. Ο Horner έχει δηλώσει πρόσφατα ότι η Red Bull δεν είναι η “Max Verstappen Racing” εννοώντας ότι και ο Perez μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Μένει να φανεί εάν τα λόγια αυτά θα υποστηριχτούν και από πράξεις. Ιδίως σε περίπτωση που ο Checo εκμεταλλευτεί στο Baku το momentum των τελευταίων αγώνων.
Από την άλλη, η Ferrari διά στόματος Binotto έχει εκφράσει ανησυχίες για την αξιοπιστία της PU της. Ιδίως σε έναν αγώνα στον οποίο η μονάδα ισχύος παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, αυτού του είδους οι τοποθετήσεις είναι τουλάχιστον ανησυχητικές. Η Scuderia χρειάζεται οπωσδήποτε ένα μεγάλο αποτέλεσμα μετά την αστοχία της Βαρκελώνης και τα λάθη του Μονακό. Θεωρητικά η πίστα ευνοεί τη RB18. Συνεπώς, η Ferrari θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση εάν θέλει να κερδίσει για τρίτη φορά φέτος. Ενδιαφέρον θα έχει το κατά πόσον ο Sainz θα μπορέσει να βρεθεί κοντά στον Leclerc σε μία πίστα η οποία τον δυσκολεύει παραδοσιακά.
Η δεύτερη γρηγορότερη διαδρομή πόλης στον κόσμο μετά την Jeddah διατρέχει τους δρόμους της Αζέρικης πρωτεύουσας συνδυάζοντας μία από τις μεγαλύτερες ευθείες με ένα από πιο κλειστά σημεία του καλεντάρι. Η τελική ταχύτητα στο τέλος της ευθείας των pits ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα, ενώ το στενό σύμπλεγμα των στροφών 8-9-10-11 προσφέρει μεγάλο χρονικό κέρδος στους πιο ακριβείς και τολμηρούς πιλότους.
Το υπόλοιπο εσωτερικό τμήμα παρουσιάζει μάλλον τουριστικό παρά οδηγικό ενδιαφέρον περνώντας μπροστά από όλα τα εμβληματικά σημεία της. Οι ζώνες DRS είναι δύο με την πρώτη να βρίσκεται στην... ατελείωτη κεντρική ευθεία και τη δεύτερη στην αμέσως επόμενη πίσω ευθεία του εσωτερικού τμήματος. Ο αγώνας ολοκληρώνεται σε 51 γύρους και ξεκινά στις 14:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass