Τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ «ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ»

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2022 20:00

Με σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 ο αγώνας δρόμου «Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας», με δύο διαδρομές, 2 χλμ. και 7 χλμ., και αφετηρία και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Τον αγώνα διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο Τοπικός Όμιλος για την Unesco Ν. Λάρισας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Αθλητικό Σύλλογο «Πελασγός», τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10 το πρωί και οι δρομείς μπορούν να δηλώνουν τη διαδρομή, στην οποία επιλέγουν να τρέξουν, στον ιστότοπο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα, τονίστηκαν τα ακόλουθα.
Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Την Κυριακή 5 Ιουνίου, μια ιδιαίτερη διαδρομή, ένας ιδιαίτερος αγώνας μαζικού αθλητισμού. Τρέχουμε για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, μαζί με την UNESCO σε μια διαδρομή, η οποία έχει σχεδιαστεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, στα μνημεία της πόλης της Λάρισας. Αναδεικνύουμε τα μνημεία, τα γνωρίζουμε καλύτερα, μαθαίνουμε για αυτά. Είναι μια διαδρομή «Τρέχω και Μαθαίνω» και ταυτόχρονα μια διαδρομή «Συνεισφέρω για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα».
Θεοδώρα Κάλλα, πρόεδρος τοπικού Ομίλου για την Unesco Ν. Λάρισας: «Ένας μαραθώνιος ξεχωριστός, ένας μαραθώνιος μοναδικός, ένας μαραθώνιος για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης, κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας για τα παιδιά και παράλληλα μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Υγείας ότι χρειαζόμαστε στα σχολεία μας περισσότερους νοσηλευτές, ψυχολόγους και ειδικό βοηθητικό προσωπικό».
Ηλίας Καφφές, πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: «Ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια. Καλούμε όλους τους Λαρισαίους στο Αρχαίο Θέατρο, σε έναν αγώνα που γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε έναν αγώνα στην καρδιά της πόλης, που μεταδίδει τα μηνύματα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι».
Βασίλης Βλαχογιάννης, διοικητής Τροχαίας Λάρισας: «Σπουδαίο το μήνυμα που πρεσβεύει ο αγώνας αυτός, που διεξάγεται σε μια ζωντανή αστική διαδρομή της πόλης και βασικό οδικό άξονα, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Από πλευράς Τροχαίας, θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε κατά το καλύτερο δυνατό την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, με ρυθμίσεις για την ήπια κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass