Το οικονομικό μοντέλο Ριζούλη…

ΜΕ 500.000 ΕΥΡΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΤΖΕΤ (ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΝΟΛΟ) ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ - Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΑΠΟΒΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΣΑΚΕ - Ο 34ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΟΥΜΠΑΛΙ ΚΑΙ Ο ΦΡΑΠΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟΝ ΤΑΚΙΑΝΟ - 60.000 ΕΥΡΩ ΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2022 21:06

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, καθώς όχι μόνο μπήκε τετράδα «σκουπίζοντας» τον Κολοσσό Ρόδου, αλλά και κερδίζοντας στην ημιτελική σειρά τον Παναθηναϊκό προχθές, έκανε στο γεμάτο κλειστό της Νεάπολης το 1-1. Μια ομάδα με 500.000 ευρώ αγωνιστικό προϋπολογισμό κέρδισε μια άλλη με 5.000.000 ευρώ!


Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Θόδωρος Ριζούλης για να κάνει αυτή την ομάδα ξόδεψε φέτος ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ το αγωνιστικό κομμάτι κόστισε 500.000 ευρώ περίπου με παίκτες να παίρνουν ικανοποιητικούς μηνιαίους μισθούς.  Σημαντική εξάλλου ήταν η υπέρβαση του Νοεμβρίου όταν η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση με μια νίκη και επτά ήττες. Τότε αποφάσισε να φέρει νέο προπονητή, τον Τακιανό και τους Μούντι, Μάριτς, Κρουμπάλι διπλασιάζοντας σχεδόν τις αποδοχές σε σχέση με τους προηγούμενους παίκτες. Για παράδειγμα ο Ουάσιγκτον έπαιρνε 4.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ ο Μάριτς 8.000 ευρώ τον μήνα.
Ας δούμε αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες τι παίρνει ο κάθε παίκτης της ομάδας. Στα πλέι  μέικερ ο Μούντι παίρνει 10.000 ευρώ τον μήνα, ενώ στα γκαρντ ο Γκριν έχει 8.000 ευρώ και ο Ζάρας 6.000 ευρώ.
Ο Κρουμπάλι αμείβεται με 10.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ο Μπέρζινς με 6.000 ευρώ τον μήνα. Ο μισθός του Μάριτς είναι επίσης 8.000 ευρώ τον μήνα. Λίγο παρακάτω είναι ο Τσαϊρέλης με 6.000 ευρώ τον μήνα.
Παράλληλα αυτή τη στιγμή οι παίκτες για κάθε θέση που θα κατακτήσουν έχουν ειδικό όρο στο συμβόλαιο. Παράδειγμα η 8η θέση έχει 1.000 ευρώ, ενώ η 3η θα φέρει 7.000 ευρώ.
Αν πάρουν τον τίτλο (όλα πλέον μπορεί να τα περιμένεις από αυτή την ομάδα) τότε οι παίκτες θα μοιραστούν 60.000 ευρώ.
Στο μπάσκετ τα λεφτά δεν παίζουν, αλλά η χημεία μιας ομάδας και σ’ αυτό σημαντικό ρόλο έχει ο τεχνικός Φώτης Τακιανός.

 

ΑΠΟΒΟΛΗ
Χθες δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ κινδυνεύει με αποβολή από το πρωτάθλημα λόγω μη κατάθεσης εγγυητικής, αλλά και των  υπόλοιπων δικαιολογητικών (έσοδα 800.000 ευρώ, μίνιμουμ budget 400.000 ευρώ και διακανονισμούς των οφειλών). Όπως γράψαμε και χθες η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ήδη έχει ζητήσει παράταση μαζί με άλλες ομάδες αφού λόγω της καθυστέρησης χρηματοδότησης από το στοίχημα δεν κατατέθηκε η εγγυητική των 85.000 ευρώ. Ο κ. Ριζούλης είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού ήδη υπήρξε επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης με τον γενικό γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή για την ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας.

 

Ο ΚΡΟΥΜΠΑΛΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΝΤΙ
Δύο παίκτες έχουν κλέψει την παράσταση μέχρι τώρα και αυτοί είναι ο Μούντι και ο 34χρονος Κρουμπάλι (γεννήθηκε 13 Μαρτίου 1988), με τον τελευταίο να εντυπωσιάζει στο τρίτο πέρασμά του από την Ελλάδα, έπειτα από το Λαύριο και τον ΠΑΟΚ. Έχει παίξει για πρώτη φορά μπάσκετ ως επαγγελματίας στην... Αγγλία με τους Λόντον Λέοπαρντς το 2010-12 και ακολούθως στην Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Ιταλία και τη Γαλλία.
«Μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής. Σαν νομάς! Κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, έχω την ευκαιρία να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο, να γνωρίζω την κουλτούρα και τη γλώσσα, να περνάω 10 μήνες τον χρόνο σε αυτές τις χώρες» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μουσουλμάνος παίκτης που διαβάζει το ναμάζι.
Γι’ αυτόν ο Φώτης Τακιανός λέει: «Δεν είναι απλό να αλλάξει κάποιος παίκτης. Πρέπει πρώτα να τον πείσεις να αλλάξει στυλ και μετά να δει αποτελέσματα ώστε να το πιστέψει και να το δεχθεί. Θεωρώ ότι του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί πλέον στα 34 του χρόνια είναι άλλος παίκτης από αυτόν που ξέραμε, με περιθώρια βελτίωσης.
Ο Ουσμάν είναι ένα παιδί με τρομερό συναισθηματικό κόσμο. Έχει απίστευτα αθλητικά προσόντα, αλλά αυτό που έκανε φέτος είναι πολύ σπουδαίο στην ηλικία του. Το πίστεψε. Τώρα είναι σαν να έχει χτιστεί μία νέα καριέρα παρά την ηλικία του».
Ο Μούντι που όταν έπαιξε στο Ρέθυμνο δεν έδειξε τέτοιες δυνατότητες, αλλά σίγουρα με τις εμφανίσεις που κάνει θα απογειώσει το κασέ του. Πάντως στη Λάρισα έμαθε να πίνει φραπέ και δεν αποκλείεται να κάνει αλυσίδα στη χώρα του…..

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Για δεύτερη φορά έκανε πρόταση στον Φώτη Τακιανό η ομάδα της ΑΕΚ για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. Η πρώτη ήταν το Δεκέμβριο, αλλά ο «μέντοράς» του Βαγγέλης Αλεξαδρής τον απέτρεψε. Σύμφωνα με δημοσίευμα το όνομα του Φώτη Τακιανού προέκυψε μετά από πρόταση της εταιρείας μάνατζμεντ του Νίκου Σπανού που υπήρξε συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Στέφανο Δέδα που αποχώρησε και τον Κούρο Σεγκούρα που τον διαδέχθηκε, ενώ εκπροσωπεί τον Δημήτρη Ιτούδη. Τα σενάρια προήλθαν από το γεγονός ότι ο Φώτης Τακιανός πριν λίγες εβδομάδες αποφάσισε να συνεργαστεί με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

 

ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚOΣ
Μία νίκη μακριά από το ...σκούπισμα της σειράς των ημιτελικών στα πλέι οφ της Α1 Ανδρών / Basket League βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά το άνετο πέρασμά του από την Πάτρα, με το οποίο έγραψε το 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 102-72 του Προμηθέα στο Game 2 και πλέον με νίκη μεθαύριο Σάββατο (4/6) στο ΣΕΦ παίρνουν το εισιτήριο για τους τελικούς, όπου θα περιμένουν με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Λάρισα (1-1).

 

Στην Εθνική Νέων ο Βησσαρίου

Στην Εθνική Ελλάδας Νέων κλήθηκε ο αθλητής της Λάρισας, Τηλέμαχος Βησσαρίου, ενόψει του προπονητικού διημέρου (3-4/06) στο ΟΑΚΑ.
Η προετοιμασία της Εθνικής Νέων Ανδρών θα αρχίσει στις 13 Ιουνίου. H Εθνική U20 θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Ποντγκόριτσα, στο Μαυροβούνιο 16-24 Ιουλίου.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass