Λίβερπουλ VS Ρεάλ

ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2022 16:26

Μία εβδομάδα μετά την έκβαση του... σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Μπαπέ, είναι προγραμματισμένος ο «επίλογος» του Champions League.
Η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία απέρριψε ο Γάλλος σούπερ σταρ για να μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, αναμετρώνται σήμερα (22:00) στο «Σταντ ντε Φρανς», στο Σεν Ντενί, σε έναν τελικό με παρελθόν, κύρος, αξίας 1,657 δισεκατομμυρίων ευρώ (όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ) και 250 χρόνων ιστορίας (όσα συνολικά είναι τα χρόνια... ζωής των δύο συλλόγων).


Με την αναμενόμενη «εισβολή» δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων, μεταξύ των οποίων 30.000 με 40.000 οπαδούς των «κόκκινων» χωρίς εισιτήρια, και εκατομμύρια άλλους καθηλωμένους στις οθόνες τους, ο «πλανήτης του ποδοσφαίρου» δίνει το ετήσιο ξεχωριστό ραντεβού, αυτήν τη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα, με «κομμένη την ανάσα» (όπως και ο τίτλος της ταινίας του Ζαν-Λικ Γκοντάρ).
«ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ» ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ «ΑΒΥΘΙΣΤΟΙ» ΙΣΠΑΝΟΙ
Ένας τελικός που χρειάστηκε να «ταξιδέψει» στο Παρίσι από την Αγία Πετρούπολη, η οποία είχε οριστεί αρχικά να τον φιλοξενήσει, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Στο Παρίσι, οι καρδιές αναμένεται να χτυπήσουν δυνατά για «τον πιο σημαντικό αγώνα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», όπως τον περιέγραψε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, σε έναν τελικό ανάμεσα στους «αχόρταγους» Άγγλους, οι οποίοι αναζητούν ένα έβδομο Κύπελλο Πρωταθλήτριών/Champions League, και τους... αβύθιστους Ισπανούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν το 14ο τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων του πλανήτη.
Κάτω από την... μπαγκέτα του εμβληματικού προπονητή τους, Γιούργκεν Κλοπ, οι «κόκκινοι» έχουν «λάμψει» αυτήν τη σεζόν, από την αποτελεσματικότητα των επιθετικών Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ μέχρι την αμυντική στιβαρότητα που ενσαρκώνει ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ.
Μπορούν να «σφραγίσουν» ένα ιδιαίτερο «τρεμπλ» στο Σεν Ντενί, αφού έχουν ήδη πανηγυρίσει το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Αγγλίας. Μόνο η Premier League τους... ξέφυγε, για έναν βαθμό, καταλήγοντας στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα.
Αναμένονται δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στο Παρίσι, το οποίο δεν έχει δει τέτοιο «κύμα» ποδοσφαιρόφιλων από το Euro 2016. Συνολικά 6.800 αστυνομικοί και πυροσβέστες κινητοποιούνται από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια του αγώνα, ο οποίος υπόσχεται να είναι μία μεγάλη παράσταση.
ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ
Οι Μαδριλένοι έχουν διανύσει μια πορεία πλούσια σε συναισθήματα, με δύο ανατροπές κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (στους «16») και τη Μάντσεστερ Σίτι (στα ημιτελικά), μεγαλώνοντας τον θρύλο τους. Επίσης απέκλεισαν την -κάτοχο του τίτλου- Τσέλσι στα προημιτελικά.
Ο Καρίμ Μπενζεμά, σκόρερ 44 τερμάτων σε 45 αγώνες αυτήν τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων 15 στο Champions League, ενσαρκώνει τη δύναμη του χαρακτήρα ενός συλλόγου με εμπειρία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση (13 τίτλοι, ρεκόρ), με επικεφαλής έναν εξίσου έμπειρο προπονητή (5 τίτλοι συμπεριλαμβανομένων τριών ως προπονητής, ρεκόρ).
Ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος ελπίζει να ισοφαρίσει το ρεκόρ τίτλων του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Champions League (5), αγωνίζεται επίσης για την επόμενη «Χρυσή Μπάλα», που θα απονεμηθεί στις 17 Οκτωβρίου, της οποίας θα ήταν το μεγάλο φαβορί σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου.
Όπως και η Λίβερπουλ, η Ρεάλ έχει ήδη κατακτήσει δύο τρόπαια στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, τη La Liga και το Σούπερ Καπ Ισπανίας.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΣΑΣΠΕΝΣ
Η ιστορία των καταληκτικών αναμετρήσεων στην κορυφαία διοργάνωση, μεταξύ των Άγγλων και των Ισπανών, ενισχύει το σασπένς, γύρω από αυτήν την ονειρική «αφίσα» του τελικού.
Η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει το 1981, στο «Παρκ ντε Πρενς», χάρη στον Άλαν Κένεντι (1-0), αλλά η Ρεάλ πήρε την... εκδίκησή της το 2018 στο Κίεβο (3-1), σε έναν τελικό που «σημαδεύτηκε» από το εντυπωσιακό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ και τον τραυματισμό του Σαλάχ («η χειρότερη ανάμνηση της καριέρας μου» είχε πει ο Αιγύπτιος)».
Η τρίτη αναμέτρησή τους υπόσχεται συγκινήσεις και σασπένς, ικανό να κάνει να ξεχαστεί εκείνο στο... σίριαλ του Μπαπέ.
Διαιτητής του τελικού θα είναι ο 39χρονος Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν.
ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ/4-3-3): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ, Λουίς Ντίας.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι/4-3-3): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.
ΣΤΙΣ 21/6 ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ
Είκοσι τέσσερις ημέρες μετά τον τελικό στο Παρίσι (28/5), στις 21 Ιουνίου, αρχίζει με τους αγώνες για τον προ-προκριματικό γύρο, η... διαδρομή του Champions League για τη σεζόν 2022/23.
Ο -πρωταθλητής Ελλάδας- Ολυμπιακός θα αρχίσει την πορεία του στην κορυφαία διοργάνωση από τον 2ο προκριματικό γύρο (19/20 και 26/27-7), γνωρίζοντας τον αντίπαλό του στις 15 Ιουνίου.
Όπως είναι γνωστό, -και- την επόμενη σεζόν η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στο Champions League, κάτι που θα αλλάξει τη σεζόν 2023/24.
Η ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας παρουσίασε τις ημερομηνίες της κορυφαίας διοργάνωσης, που θα αρχίσει στις 21 Ιουνίου (προ-προκριματικός γύρος) και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου 2023 με τον τελικό στην Κωνσταντινούπολη.
Στους ομίλους συμμετέχουν απευθείας 26 ομάδες, που είναι οι εξής: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία/κάτοχος του Europa League), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Μίλαν (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Πόρτο (Πορτογαλία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Άγιαξ (Ολλανδία), Τσέλσι (Αγγλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Γιουβέντους (Ιταλία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Σεβίλη (Ισπανία), Λειψία (Γερμανία), Τότεναμ (Αγγλία), Ντόρτμουντ (Γερμανία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Ίντερ (Ιταλία), Νάπολι (Ιταλία), Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία), Λεβερκούζεν (Γερμανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Μπριζ (Βέλγιο) και Σέλτικ (Σκωτία).
Η... ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ Μ. ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρώτη ομάδα που φτάνει στον τελικό του Champions League, στο Παρίσι, αν και γνώρισε μία ήττα σε κάθε «νοκ άουτ» φάση (1-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν στους «16», 3-2 από την Τσέλσι στα προημιτελικά και 4-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά). Στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπως σημειώνει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), αυτό συνέβη δύο φορές με... συμμετοχή και του Παναθηναϊκού:
1966: Παρτιζάν (ήττα από Βέρντερ, Σπάρτα Πράγας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).
1978: Μπριζ (ήττα από Παναθηναϊκό, Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους).
* Επίσης, η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε για πρώτη φορά σε ολόκληρη την ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, έχοντας ηττηθεί στον πρώτο ημιτελικό. Το είχε... δοκιμάσει 8 φορές χωρίς επιτυχία, μέχρι τη φετινή ρεβάνς για τους «4» με τη Μάντσεστερ Σίτι.
** Ακόμα, σύμφωνα με την IFFHS, ο Κάρλο Αντσελότι έφτασε στον τελικό του Champions League για 5η φορά (2003, 2005 και 2007 με τη Μίλαν, 2014 και 2022 με τη Ρεάλ Μαδρίτης), επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ της διοργάνωσης. Ξεπέρασε τους Γιούργκεν Κλοπ, Μαρτσέλο Λίπι και Άλεξ Φέργκιουσον (έχουν από τέσσερις τελικούς έκαστος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass