Η Θεσσαλία παγκόσμιο επίκεντρο της ποδηλασίας

*Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ *ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ *ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2022 20:00

«Η Θεσσαλία θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγωνιστικής ποδηλασίας και τουριστικής προβολής. Εκατόν σαράντα αθλητές, είκοσι αθλητικοί σύλλογοι και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή με τη διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος που αναβιώνει φέτος μετά από 10 χρόνια, το διάστημα 27 Απριλίου - 1η Μαΐου 2022.


«Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη με την οποία ο Υπουργός περιβάλλει τη Θεσσαλία, από την οποία διέρχονται τρεις συναρπαστικές αγωνιστικές διαδρομές. Φέραμε τον Ποδηλατικό Γύρο στη Θεσσαλία. Αυτές τις μέρες θα έχουμε μια γιορτή σε όλη τη Θεσσαλία. Η Θεσσαλία έχει ισχυρή συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο με πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα, καθώς τρία από τα πέντε ΕΤΑΠ διέρχονται στις 29 - 30 Απριλίου και 1η Μαΐου από τους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά Λίμνης Πλαστήρα, Φαρκαδόνας, Καρδίτσας, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Λάρισας και Μετεώρων. Είναι ένας μεγάλος αγώνας στον οποίο έχουν συνεργαστεί πολλοί. Ευχαριστούμε την Αστυνομία που έχει διαθέσει για τον αγώνα μεγάλη δύναμη για την τήρηση της ασφάλειας των οδών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ευχαριστούμε τις τεχνικές μας υπηρεσίες που διαμόρφωσαν κατάλληλα το οδόστρωμα στους δρόμους όπου περνάει ο αγώνας. Ευχαριστούμε την ΠΕΔ Θεσσαλίας και τους Δήμους που συμβάλλανε οικονομικά σε αυτό τον αγώνα, τους εθελοντές για τη σημαντική τους βοήθεια, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι αγώνας μεγάλης προστιθέμενης αξίας, καθώς τα σημαντικά πολιτιστικά, οικονομικά και τουριστικά τοπωνύμια της Θεσσαλίας θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

ΠΡΩΤΟΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ Ο ΑΑΡΟΝ ΓΚΕΪΤ
Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο της εκκίνησης με ποδήλατα, ξεκίνησε από το Ηράκλειο, χθες, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας.
Οι 139 αθλητές των 20 ομάδων που συμμετέχουν έλαβαν το σήμα της εκκίνησης για τον ποδηλατικό γύρο, που θα διαρκέσει πέντε ημέρες, και στο πλαίσιό του οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν περιοχές της Ελλάδας, των οποίων το κάλλος θα «ταξιδέψει» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Ο Άαρον Γκέιτ της Bolton Equities Black Spoke πήρε τη νίκη στο πρώτο ΕΤΑΠ του. Ο Νεοζηλανδός ποδηλάτης με μία τρομερή εμφάνιση, πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού σε 4 ώρες 23’.58’’ στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, όντας αποσπασμένος για περισσότερο από 130 χιλιόμετρα!
«Δεν το περίμενα ότι θα κρατούσα μέχρι το τέλος. Ο αγώνας, ξεκίνησε εκπληκτικά από την αρχή, από την πρώτη ανηφόρα. Με τον Φουσέ μαζί μου στο ξεκόλλημα ένιωσα καλύτερα.
Μείναμε μόνο τέσσερις με πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά πίεσα πολύ και οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να με πιάσουν. Τώρα θα μας πει ο διευθυντής της ομάδας πώς θα κινηθούμε στο δεύτερο ΕΤΑΠ, αλλά είμαστε αρκετά δυνατοί για να κερδίσουμε.
Είχα έρθει στην Ελλάδα πριν από έξι χρόνια για διακοπές με τη σύντροφό μου και το να επιστρέφω για να αγωνιστώ και να κερδίσω το ΕΤΑΠ της Κρήτης είναι πραγματικό εκπληκτικό».
Ο Γκέιτ προηγείται και στους πόντους με 7, αλλά την κόκκινη φανέλα, μιας και ο Νεοζηλανδός φορά την μπλε, θα φορέσει ο Νιλς Λάου Μπρόγκε της Borrnholm.
Ο Νεοζηλανδός Τζέιμς Φουσέ της Bolton Equities Blackspoke θα φορέσει την πορτοκαλί φανέλα, καθώς επικράτησε και στα δύο σπριντ ανάβασης στο Πάρκο του Δία και στους Κουρούτες.
«Φοράμε την μπλε φανέλα, την πορτοκαλί και είμαστε πρώτοι στους πόντους, ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε», είπε ο Φουσέ.
Δεύτερος στο σπριντ που ακολούθησε ανάμεσα σε ένα μικρό γκρουπ αθλητών ήταν ο Έντουαρντ Πράδες της Caja Rural και τρίτος ο Φιλίπο Μπαροντσίνι της Trek Segafredo. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κύπριος πρωταθλητής Ανδρέας Μιλτιάδης που βρέθηκε στο γκρουπ των αποσπασμένων και κατέλαβε την 26η θέση. Για την Εθνική Ελλάδα το καλύτερο πλασάρισμα είχαν οι Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και Περικλής Ηλίας που τερμάτισαν μαζί (35η και 36η θέση).ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2ο ΕΤΑΠ
Ο Γύρος συνεχίζεται με το 2ο ΕΤΑΠ (Αθήνα-Ιτέα) και χώρο εκκίνησης το Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών, όπου θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και το Bike Festival hosted by ΟΑΚΑ.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο μεγάλος Βρετανός Μαρκ Κάβεντις της Quick-Step, ο ποδηλάτης με τις περισσότερες νίκες στον Γύρο Γαλλίας μαζί με τον Βέλγο θρύλο Έντι Μερξ.
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
«Πέντε ημέρες παγκόσμιας προβολής της Ελλάδας μας. Πέντε ημέρες συγκινήσεων στα αντίστοιχα συναρπαστικά ΕΤΑΠ με φόντο τα καταπληκτικά τοπία της χώρας μας», δήλωσε κατά την παρουσίαση των ομάδων ο κ. Αυγενάκης, ενώ με ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στη συμβολή του Τζέφρι Πάιατ για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας. Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Με τον πρέσβη των ΗΠΑ και υποψήφιο υπουργό Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ενέργεια, καλό φίλο, Τζέφρι Πάιατ, εδώ και καιρό μας ένωσε η αγάπη για τα σπορ και κυρίως για το ποδήλατο.
Τα κοινά ενδιαφέροντα μάς βοήθησαν να προωθήσουμε ακόμα πιο παραγωγικά τις διμερείς σχέσεις των χωρών μας στον αθλητισμό και είμαι βαθιά ικανοποιημένος και υποχρεωμένος για την αμέριστη στήριξή του, την παρουσία του στο Ηράκλειο και τα κολακευτικά του λόγια σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Αντιλήφθηκε αμέσως ότι η αναβίωση του Αγώνα σε τόσο υψηλό επίπεδο θα βοηθήσει την Ελλάδα όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε επίπεδο κοινωνικής συνείδησης για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης κινητικότητας.
Είναι λάτρης της χώρας μας και θα αφήσει σε λίγες ημέρες την πρεσβεία ως «πρεσβευτής» πια της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον τόπο μας και τις προοπτικές ανάπτυξής του.
Φίλε Τζέφρι, σε ευχαριστούμε πολύ».
Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα βρίσκεται στη Λάρισα το Σάββατο το μεσημέρι όπου θα διανυκτερεύσει, ενώ την προηγούμενη μέρα θα είναι στην Καρδίτσα. Από τη θεσσαλική πρωτεύουσα θα φύγει την Κυριακή όπου θα μεταβεί στην Καλαμπάκα απ’ όπου θα ξεκινήσει το 5ο ΕΤΑΠ και στη συνέχεια θα πάει στα Γιάννινα για τον τερματισμό.

 

vaskos.jpgΕνας Θεσσαλός  έγραψε ιστορία...
Με αφορμή τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος να αναφέρουμε ότι ο Τρικαλινός ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος συμμετείχε στον Γύρο Ελλάδος το 1984 , κερδίζοντας το πέμπτο από τα συνολικά έξι ετάπ, στη διαδρομή Αρχαία Ολυμπία, Βυτίνα, Τρίπολη. Μια τεράστια επιτυχία η οποία ήρθε μετά από σκληρή προετοιμασία στη Σικελία της Ιταλίας.
Ο Θεσσαλός που έγραψε ιστορία...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass